Wat is een salespage?

Een salespage is een webpagina die zich richt op het verkopen van een product. Een salespage wordt in het Nederlands een verkooppagina genoemd.

Net als een opt-in pagina en een landingspagina heeft een salespage maar één doel, en dat is natuurlijk het verkopen van het product.

Op een salespage is vaak niet meer te doen dan alleen het product te kopen; je koopt het product, of je verlaat de pagina.

Salespage optimaliseren

Je wilt natuurlijk een salespage die zo goed mogelijk converteert; een pagina met een hoog conversieratio.

Door verschillende varianten van salespages op te zetten kun je gaan split testen en zo gaan kijken welke pagina er beter converteert (in dit geval verkoopt).

Het is altijd aan te raden om salespages te split testen; zo weet je welke pagina er beter verkoopt en daar kun je natuurlijk meer geld mee verdienen.

Video salespage

Naast een ‘normale’ tekst salespage, heb je tegenwoordig ook video salespages. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat deze verkooppagina uit een video, waarin een product verkocht word.

Net als bij een tekst salespage bestaat de sales video uit de AIDA formule: Attention, Interest, Desire en Action.

Je zorgt eerst dat je de aandacht van de bezoeker krijgt, daarna de interesse, daarna dat de bezoeker naar het product wat jij verkoopt gaat verlangen, en daarna dat de bezoeker tot kopen (action) over gaat.

Salespage maken

Er is verschillende software op de markt waarmee je eenvoudig een salespage kunt maken.

Ik maak mijn verkooppagina’s altijd met LeadPages en ik raad aan dat jij dit ook doet.

Je hebt er geen technische kennis voor nodig en iedereen kan er mee aan de slag.

Als je niet goed bent in het schrijven (of in het maken) van een goede salespage, dan raad ik je aan om dit uit te besteden aan iemand die dit wel is.

Een goede salespage levert altijd zijn investering op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *