Kun je met iDEAL betalen in Coinbase?

Heeft Coinbase de mogelijkheid om met iDEAL te betalen?

Vrijwel elke week vraagt iemand me deze vraag wel. Er zijn tal van mensen die in Coinbase met iDEAL willen betalen. En dat is niet gek, want iDEAL is natuurlijk een fijne manier om (cryptocurrency) te kopen.

Maar kun je dus met iDEAL betalen in Coinbase?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: nee, dat is niet mogelijk.

Het was wel mogelijk, maar sinds begin 2016 heeft Coinbase deze optie verwijderd.

Hoe kun je dan wel crypto kopen in Coinbase?

Het is dus niet mogelijk om in Coinbase te betalen via iDEAL.

Een manier waarop je wel crypto kunt kopen in Coinbase is via SEPA. Dit houdt simpelweg een bankoverboeking in. Je boekt dus via Internet Bankieren geld over naar je Coinbase account.

Wanneer je via SEPA geld overboekt naar je Coinbase account, duurt het ongeveer 2-3 werkdagen voordat het geld zichtbaar is in je account.

Heb je nog geen Coinbase account?

Maak hier een gratis Coinbase account aan en ontvang 8,- euro gratis tegoed!

Coinbase alternatief (eenvoudig met iDeal kopen)

Een goed Coinbase alternatief is Bitvavo (Nederlands).

Hiermee kun je eenvoudig met iDeal betalen en komen de crypto’s direct in je account terecht.

Via de knop hieronder maak je direct een gratis Bitvavo account aan, en kun je voor 1000,- euro gratis traden.

Maak DIRECT Jouw Gratis Account aan en Koop Veilig en Snel Crypto via Bitvavo!

16 reacties op “Kun je met iDEAL betalen in Coinbase?

 1. Ik heb via de coinbase app geld gestort via ppro payments, geld is wel van mij rekening maar nog steeds niet op mijn account van cainbase, klopt dit of ben ik de sjaak?

 2. Is uw betaling inmiddels aangekomen? En als dit het geval is, hoe lang heeft het geduurd? Ik lijk met hetzelfde probleem te zitten. Het geld is via ideal van mijn rekening afgeschreven, maar komt niet in mijn account tevoorschijn.

 3. Ik kon gewoon via Ideal geld overmaken. Dit gedaan en gelukt. Toen kreeg ik een mail van Coinbase dat de betaling geannuleerd is…maar ik heb het ook nog niet terug op mijn rekening bij de ING

 4. Beste Henk,

  Bij mij is het zelfde overkomen.
  Ik heb coinbase support al meerdere malen mails gestuurd. In het begin kreeg hier snel een reactie van terug en moest ik gegevens kunnen aantonen. Zoals gevraagd heb ik dit gedaan en hebben zij als antwoord terug gegeven dat dit nu onderzocht wordt. Dit zou binnen enkele werkdagen geregeld worden. Tot op heden ben ik 3 a 4 weken verder en heb ik niets meer vernomen van coinbase support. Ik ben bang dat ik toch ben opgelicht… weg geld!
  In het verleden heb ik wel een goed werkende account gehad en toen deed alles het wel..

 5. Ah shit. Ik heb hetzelfde probleem. 2000 euro op Coinbase gezet en er staat niets op mijn account…Ik krijg ze ook niet te pakken via hun support systeem. Heeft al iemand zijn geld terug?

 6. Bij mij het zelfde probleem .. geld betaald via iDeal en nog niks zichtbaar … Iemand die zelfde probleem had al een oplossing gevonden ?

 7. Heeft iemand zijn geld terug? Ik heb ook via ideal betaald maar tot nu toe niks gekregen op mijn account.

  Als er meer mensen die geld verloren zijn kunnen we misschien een samen een zaak van maken of dat helpt weet ik niet

 8. Hallo, heeft iemand zijn geld al gestort gezien of zijn coinbase account of is de iDeal transactie geannuleerd?
  Ik zit in hetzelfde schuitje en wordt ongeduldig. Dat dit zomaar mag in de EU verbaast mij enorm

 9. Bij mij het zelfde overkomen, storting gedaan en niet aangekomen. Wel een bevestiging van betaling op mijn email adress gekregen, en geld was binnen een week terug op mijn rekening

 10. Het zou heel eenvoudig moeten zijn om via iDEAL geld te storten op Coinbase, echter werkt dit voor mij nooit. Het blijft een zeer frustrerende exchange, coinbase. Ik ga persoonlijk zeker overstappen naar Bitvavo.

 11. Er word verteld vanaf 2016 niet meer mogelijk om ideal te gebruiken bij coinbaise. dat is niet helemaal correct. ik heb t/m 17 augustus een transactie kunnen doe via ideal naar coinbase. Per abuis kom ik er vandaag achter dat ze de ideal optie weg hebben gehaald. heel frustrerend. werkte perfect.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[index]
[index]