Kun je met iDEAL betalen in Coinbase?

Heeft Coinbase de mogelijkheid om met iDEAL te betalen?

Vrijwel elke week vraagt iemand me deze vraag wel. Er zijn tal van mensen die in Coinbase met iDEAL willen betalen. En dat is niet gek, want iDEAL is natuurlijk een fijne manier om (cryptocurrency) te kopen.

Maar kun je dus met iDEAL betalen in Coinbase?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: nee, dat is niet mogelijk.

Het was wel mogelijk, maar sinds begin 2016 heeft Coinbase deze optie verwijderd.

Hoe kun je dan wel crypto kopen in Coinbase?

Het is dus niet mogelijk om in Coinbase te betalen via iDEAL.

Een manier waarop je wel crypto kunt kopen in Coinbase is via SEPA. Dit houdt simpelweg een bankoverboeking in. Je boekt dus via Internet Bankieren geld over naar je Coinbase account.

Wanneer je via SEPA geld overboekt naar je Coinbase account, duurt het ongeveer 2-3 werkdagen voordat het geld zichtbaar is in je account.

Heb je nog geen Coinbase account?

Maak hier een gratis Coinbase account aan en ontvang 8,- euro gratis tegoed!

7 reacties op “Kun je met iDEAL betalen in Coinbase?

 1. Ik heb via de coinbase app geld gestort via ppro payments, geld is wel van mij rekening maar nog steeds niet op mijn account van cainbase, klopt dit of ben ik de sjaak?

 2. Is uw betaling inmiddels aangekomen? En als dit het geval is, hoe lang heeft het geduurd? Ik lijk met hetzelfde probleem te zitten. Het geld is via ideal van mijn rekening afgeschreven, maar komt niet in mijn account tevoorschijn.

 3. Ik kon gewoon via Ideal geld overmaken. Dit gedaan en gelukt. Toen kreeg ik een mail van Coinbase dat de betaling geannuleerd is…maar ik heb het ook nog niet terug op mijn rekening bij de ING

 4. Beste Henk,

  Bij mij is het zelfde overkomen.
  Ik heb coinbase support al meerdere malen mails gestuurd. In het begin kreeg hier snel een reactie van terug en moest ik gegevens kunnen aantonen. Zoals gevraagd heb ik dit gedaan en hebben zij als antwoord terug gegeven dat dit nu onderzocht wordt. Dit zou binnen enkele werkdagen geregeld worden. Tot op heden ben ik 3 a 4 weken verder en heb ik niets meer vernomen van coinbase support. Ik ben bang dat ik toch ben opgelicht… weg geld!
  In het verleden heb ik wel een goed werkende account gehad en toen deed alles het wel..

 5. Ah shit. Ik heb hetzelfde probleem. 2000 euro op Coinbase gezet en er staat niets op mijn account…Ik krijg ze ook niet te pakken via hun support systeem. Heeft al iemand zijn geld terug?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[index]
[index]