Coinbase Review: #1 Platform voor Bitcoin en andere cryptocurrency?

Coinbase is momenteel één van de meest gezochte zoektermen van het internet. Wereldwijd zoeken er zo’n 60.000 mensen per dag (alleen in de USA al) op Google naar Coinbase.

Het feit dat jij op deze pagina terecht bent gekomen geeft aan dat je ook interesse hebt naar Coinbase, en dat je er ook een account op wilt gaan maken.

Echter, voordat je dat doet is het verstandig om wat meer informatie over Coinbase te lezen. Want, wat is Coinbase nou eigenlijk? En is het wel betrouwbaar + veilig?

Ik heb al jaren een Coinbase account en vertel je op deze pagina mijn review, mening en ervaringen!

Maak hier een gratis Coinbase account aan en ontvang 8,- euro gratis tegoed!

Wat is Coinbase?

Laat me je eerst uitleggen wat Coinbase nou eigenlijk is.

Dit zegt Wikipedia: “Coinbase is a digital currency exchange headquartered in San Francisco, California. They broker exchanges of Bitcoin (₿), Bitcoin Cash, Ethereum (Ξ), Litecoin (Ł) and other digital assets with fiat currencies in 32 countries, and bitcoin transactions and storage in 190 countries worldwide.”

Coinbase is als het ware een handelsplatform, ontwikkelingsplatform (voor cryptocurrency) en online portemonnee waarop je Bitcoin, Ethereum en andere munten kunt kopen en verkopen – en opslaan natuurlijk.

Coinbase is opgericht in 2011 en is momenteel al toegankelijk voor 32 landen. De site begon als een ’tussenpersoon’ voor het kopen en verkopen van Bitcoin, maar is ondertussen dus uitgegroeid tot veel meer dan dat, echter blijft de ‘core’ nog steeds het belangrijkst – en dat is dus het kopen en verkopen van Bitcoin en andere cryptomunten.

In principe is Coinbase dus een compleet pakket voor als je wilt beginnen met cryptomunten. Je kunt er onder andere Bitcoin kopen, opslaan en weer verkopen.

Waarom Coinbase?

Het grootste voordeel van Coinbase is dat het zo mega gebruiksvriendelijk is – en dat het ook Nederlandstalig is natuurlijk. Coinbase maakt het zo simpel om cryptocurrency als Bitcoin te kopen en te verkopen – daar kan geen ander platform tegenop.

Daarnaast zijn de transactie kosten ook erg laag vergeleken met andere platformen, en betaal je momenteel maar 1% per transactie.

coinbase rondleiding

Ook kun je vanuit je Coinbase account direct cryptomunten verkopen voor euro’s, zodat je het geld binnen 1-2 werkdagen op je bankrekening hebt. Bij andere platformen moet je vaak de cryptomunten eerst naar een ander bedrijf sturen en kun je niet direct opnemen naar euro’s. Dat kan bij Coinbase dus wel, en dat maakt het voor mij uniek in de cryptowereld.

Hoe werkt Coinbase?

Als je nog geen Coinbase account hebt, raad ik je aan om je je eerst aan te melden via deze link – dan krijg je namelijk direct voor 8,- euro aan gratis Bitcoin.

Wanneer je dan een account hebt werkt Coinbase verder heel erg vanzelfsprekend.

Via Kopen/Verkopen kun je Bitcoins en andere cryptomunten kopen – en dan natuurlijk verkopen, en Accounts is eigenlijk je portemonnee waarde. Hierin zie je je gekochte cryptomunten staan, en de waarde er van.

In de onderstaande video word uitgelegd hoe het werkt om Bitcoins te kopen op Coinbase.

Zoals je ziet werkt dit super simpel en kan een kind hierin de was doen.

Het duurt ongeveer tien minuten voordat de gekochte cryptomunten in je Coinbase account bevestigd staan.

Welke cryptomunten kun je kopen?

Bij Coinbase kun je de populairste en grootste cryptomunten kopen. 

Dit zijn de munten die er momenteel te koop en verhandelbaar zijn:

  • Bitcoin
  • Bitcoin Cash
  • Ethereum
  • Litebit

Verwacht wordt dat er dit jaar zo’n 20 nieuwe munten worden toegevoegd.

Je ziet ook dat de markt positief reageert als er geruchten gaan dat Coinbase een nieuwe munt toe zou voegen. De waarde van zo’n munt schiet dan ineens omhoog. Dit is omdat er – mocht de munt daadwerkelijk worden toegevoegd – veel mensen eenvoudig deze munt ook kunnen kopen. De munt wordt dan beschikbaar voor het ‘grote Coinbase publiek’.

Beveiliging

In de wereld van cryptocurrency is het belangrijk dat je munten goed beveiligd zijn. Je wilt natuurlijk niet dat iemand anders jouw munten steelt; de kans dat je ze ooit terugkrijgt is daarvoor enorm klein. 

Gelukkig heeft Coinbase een goede beveiliging, en kun je met Coinbase de 2FA (two-factor authenticatie) aanzetten.

Ik raad aan om onder Instellingen > Beveiliging goed naar de instellingen te kijken en de beveiliging zo zwaar mogelijk te zetten. Hierdoor maak je de kans zo klein mogelijk tot nihil dat anderen kunnen inloggen op je account.

Support en helpdesk

Een groot voordeel en pluspunt van Coinbase vind ik de support en helpdesk. Als je vragen hebt en contact opneemt met de helpdesk krijg je vaak al binnen acht uur antwoord.

Daarnaast heeft Coinbase een uitgebreide vragenbank waar je antwoord op een boel vragen krijgt. 

Alleen al het feit dat je makkelijk en snel contact op kunt nemen met de klantenservice vind ik een groot voordeel ten opzichte van andere diensten.

8,- euro gratis Bitcoin!

Zoals je in deze review hebt kunnen lezen ben ik erg te spreken over Coinbase. Het platform is super gebruiksvriendelijk en maakt het mogelijk om voor iedereen Bitcoins (en andere cryptomunten) te kopen en te verkopen. 

Een ander mooie feature vind ik dat je al direct aan de slag kunt, en dat als je via deze link een Coinbase account maakt + je daarna voor 100,- euro aan cryptomunten koopt, je direct 8,- euro gratis tegoed krijgt. 

Die 8,- euro kun je dan opnemen naar je bank, of natuurlijk weer Bitcoin of andere cryptomunten van kopen. 

Zo wint iedereen, en kun je direct aan de slag!

Maak hier een gratis Coinbase account aan en ontvang 8,- euro gratis tegoed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *