Gratis crypto verdienen

Zo kun jij gratis Bitcoin en andere crypto verdienen!

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
gratis crypto verdienen

Gratis geld verdienen. Dat klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn, nietwaar? Nou, dan hebben wij goed en leuk nieuws voor je: in de wereld van crypto is het écht mogelijk om gratis geld te verdienen. Of beter gezegd: om gratis crypto te verdienen.

Er zijn zelfs meerdere manieren waarop je gratis crypto kunt verdienen. Hoe je dat precies kunt doen, bespreken wij graag uitgebreid in dit artikel. We nemen de verschillende manieren door en we geven je enkele handige tips. Eigenlijk is de handel in crypto deels te vergelijken met affiliate marketing; beide verdienmodellen zijn een vorm van passief inkomen. Voordat je van passief inkomen kunt genieten, moet je echter wel hard en slim werken. Dat is óók het geval in de wereld van crypto. 

Heb je in de wereld van crypto garantie op succes? Nee, garantie op succes bestaat simpelweg niet. Je kunt alleen succes hebben indien je de juiste keuzes weet te maken, als je op de juiste manier te werk gaat én als je een klein beetje geluk hebt. Gelukkig zijn er wel voldoende manieren om gratis crypto te verdienen, zodat je met die crypto alleen maar verder kunt groeien. Uiteindelijk kun je in de wereld van crypto ook gebruik gaan maken van het welbekende hefboomeffect!

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

De verschillende manieren op een rijtje

Wil je gratis geld verdienen met crypto? Zoals we hierboven al aangegeven hebben, heb je daar meerdere mogelijkheden voor. We hebben de verschillende manieren even voor je op een rijtje gezet:

  • Crypto airdrops
  • Crypto staking
  • Affiliate marketing
  • Handelen in crypto’s

Wat voor jou de beste manier is? Dat hangt echt van jouw eigen skills, jouw eigen voorkeuren en jouw situatie af. Graag bespreken wij in dit artikel alle manieren zo uitgebreid mogelijk, waardoor jij een duidelijk beeld van alle mogelijkheden krijgt. 

In de video hieronder laat ik zien wat er allemaal mogelijk is om gratis crypto’s te verdienen.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Mogelijkheid 1: crypto airdrops

Om gratis crypto te kunnen verdienen, kun je met crypto airdrops aan de slag gaan. Deze airdrops kun je eigenlijk zien als een vorm van marketing. Je kunt het eigenlijk vergelijken met affiliate marketing. 

Bij crypto airdrops is het namelijk zaak dat jij een bepaalde cryptocoin onder de aandacht gaat brengen. Dit kun je bijvoorbeeld via het internet doen, maar kun je ook via jouw social media kanalen doen. Met name als je op bijvoorbeeld Instagram veel volgers hebt, kun je hier echt veel crypto mee gaan verdienen.

Hoe dit precies werkt? Nou, wij kunnen je dit het beste uitleggen aan de hand van een voorbeeld. Dit doen we aan de hand van een recente airdrop van Ontology. Deze veelbelovende cryptocoin werd enige tijd geleden op de markt gelanceerd én wilde direct een flinke naamsbekendheid opbouwen.

Om dat te bewerkstelligen, kon je je aanmelden voor de Ontology nieuwsbrief. Als je dat deed, kreeg je direct graag 1000 ONT tokens. Hier hoefde je niks voor te doen, behalve je aan te melden voor de nieuwsbrief. Doordat de koers van deze cryptocoin al snel ging stijgen, was het binnen de kortste keren mogelijk om deze 1000 ONT tokens voor een bedrag van pakweg 8.000 dollar te verkopen. Het enige wat je daarvoor had moeten doen, was het inschrijven voor de nieuwsbrief van deze nieuwe cryptocoin.

Dit is slechts één van de mogelijke manieren waarop een crypto airdrop kan werken. Andere cryptocoins kiezen er bijvoorbeeld voor dat je echt reclame moet maken via bijvoorbeeld social media, waarna je een bepaalde hoeveelheid gratis cryptocoins krijgt. Dat is ook het geval als je bijvoorbeeld ervoor zorgt dat andere mensen de betreffende cryptocoins gaan kopen. Als dat het geval is, kun je daar ook commissie voor ontvangen. Volledig vergelijkbaar met affiliate marketing dus.

Zou je graag met crypto airdrops aan de slag willen gaan? Dan is het onwijs belangrijk dat je scherp bent. De meeste airdrops zijn voor slechts enkele dagen of weken beschikbaar; je moet dus echt snel toehappen. Gelukkig zijn er via het internet meerdere kanalen waarmee je op de hoogte kunt blijven van alle crypto airdrops.

Zijn de crypto airdrops aan te raden?

Wil je gratis crypto verdienen? Dan is zéker het interessant om de crypto airdrops in de gaten te houden. Het leuke hieraan is dat elke airdrop eigenlijk anders is. Je kunt dan ook op verschillende manieren met de crypto airdrops aan de slag gaan, waardoor je ook op verschillende manieren geld kunt verdienen. 

Wel is het goed om te weten dat je voor een crypto airdrop meerdere dingen nodig hebt. Zo moet je op de hoogte blijven van alle crypto airdrops én moet je een wallet hebben. Je moet hier zelfs een speciaal wallet voor hebben, zoals bijvoorbeeld NeoWallet of My EtherWallet. Welk wallet je precies nodig hebt, zie je overigens bij de crypto airdrop vermeld staan. Het is dan ook goed om hier onderzoek naar te doen en vervolgens naar te handelen. Als je de juiste wallet eenmaal hebt, is het een ideale manier om gratis crypto te verdienen!

Mogelijkheid 2: crypto staking

Sinds enige tijd is het ook bijzonder populair om crypto’s te staken. Maar, wat is crypto staking nou precies? En op welke manier kun je hiermee gratis crypto verdienen? Wij zijn in de wereld van het crypto staken gedoken en hebben leuk nieuws voor je. Met crypto staking ligt de digitale wereld van de cryptocoins namelijk écht aan jouw voeten!

Crypto staking is eigenlijk het ‘vastzetten’ van cryptocoins die je in jouw bezit hebt. Je kunt dit eigenlijk vergelijken met het geld dat op jouw spaarrekening staat. Het geld at je op jouw spaarrekening hebt staan, levert (in een normale wereld) positieve rente op. Door jouw geld op de spaarrekening te laten staan, kun je in principe dus gratis geld verdienen.

Dat is ook het geval bij het staken van crypto’s. Je koopt de cryptocoins in, waarna je deze munten voor een bepaalde periode in jouw cryptocurrency wallet laat staan. De munten die je in jouw wallet laat staan, worden vervolgens aangewend voor het creëren van extra cryptomunten van de betreffende coin. Als deze extra cryptomunten gecreëerd zijn, krijg jij hier een commissie voor in de vorm van gratis crypto’s.

Eigenlijk kun je staking vergelijken met mining. Bij mining ben je ook bezig met het creëren van nieuwe blokken/cryptomunten, alleen heb je hier een flinke computercapaciteit voor nodig. Dat is bij staking níet het geval; daarbij hoef je eigenlijk alleen maar jouw cryptocoins in jouw online wallet te laten staan.

Is crypto staking aan te raden? 

Lijkt het jou wel wat om met crypto staking aan de slag te gaan? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. In onze ogen is dit echt een ideale mogelijkheid om gratis crypto’s te verdienen. Gedurende de periode dat je jouw cryptocoins in jouw wallet laat staan, kun je tevens genieten van een koersstijging. Indien je na afloop van de bepaalde periode jouw cryptocoins wilt verkopen, vang je dus eigenlijk twee vliegen in één klap.

Wel willen je voor het volgende ‘waarschuwen’; het principe van crypto staking is vrij technisch. De hierboven staande uitleg is echt een hele eenvoudige omschrijving van de exacte werking. Voordat je serieus met crypto staking aan de slag gaat, is het daarom van belang om je hier goed in te verdiepen. Zorg ervoor dat je crypto staking volledig begrijpt, voordat je je hier mee bezig gaat houden!

Mogelijkheid 3: affiliate marketing

Eerder in dit artikel heb je kennis kunnen maken met crypto airdrop. Je hebt daarbij kunnen lezen dat het de bedoeling is dat je een coin onder aandacht bij mensen gaat brengen. Dat is eigenlijk ook hetgeen waar je je mee bezig houdt bij affiliate marketing. In de wereld van crypto is affiliate marketing in de afgelopen jaren ook steeds populairder geworden!

Eén van de mogelijkheden die je hierbij hebt, is om bijvoorbeeld online brokers en exchanges te promoten. Zo is het bijvoorbeeld hedendaags mogelijk om Bitvavo te promoten. Indien jij ervoor zorgt dat een persoon zich bij Bitvavo aanmeldt, krijg je daar een bepaalde beloning voor. Wat deze beloning precies is, verschilt van broker tot broker.

Feit is dat je bij sommige brokers op deze manier wederkerende inkomsten opbouwt. Zo kun je ook commissie krijgen over geld dat door de klanten gestort wordt óf over de winst die door de klanten behaald wordt. Met andere woorden: het kan onwijs lucratief zijn om met affiliate marketing aan de slag te gaan.

In sommige gevallen kun je ook nog gratis crypto’s krijgen. Als dat het geval is, is er echter meer sprake van crypto airdrop dan van affiliate marketing. De scheidingslijn hiertussen is echter nogal dun, dus we wilden dit toch graag even benoemd hebben.

Is affiliate marketing aan te raden?

In de wereld van crypto is het absoluut aan te raden om met affiliate marketing aan de slag te gaan. De potentie is ongekend, terwijl de mogelijkheden ook steeds diverser worden. Zo is het bijvoorbeeld sinds enige tijd ook mogelijk om Amerikaanse brokers te promoten, zoals bijvoorbeeld Coinbase.

Persoonlijk zijn wij nogal fan van affiliate marketing. Het is dan ook niet geheel verwonderlijk dat wij onder de indruk zijn van deze mogelijkheid. In onze ogen is dit eigenlijk de beste manier van alle manieren die we in dit artikel benoemen. Zeker als je al een succesvolle en drukbezochte website hebt, biedt affiliate marketing ongekend veel mogelijkheden. Bovendien is dit écht een vorm van passief inkomen; het gratis verdienen van crypto’s/geld is nog nooit zo makkelijk geweest.

Mogelijkheid 4: handelen in cryptocurrencies

Heb je op dit moment al cryptocurrencies in jouw wallet staan? Dan is het mogelijk interessant om deze cryptocoins tegen een hoge koers te verkopen. Zodra de koers weer begint te dalen, kun je met hetzelfde bedrag de cryptocoins weer terugkopen.

Het voordeel hiervan? Doordat de koers gedaald is, krijg je voor hetzelfde bedrag meer coins. Op die manier kun je dus óók gratis crypto’s verdienen. Graag duiden we dit aan met een voorbeeld.

Inkoop: je koopt voor 1000 euro cryptocoins. Voor dit bedrag krijg je bijvoorbeeld 100 coins van cryptocurrency X; de koers is op dat moment 10 euro.

Verkoop: je verkoopt de 100 cryptocoins na 3 weken, waarbij de actuele koers 12 euro is. Dit levert je 1200 euro op.

Inkoop: na drie weken koop je voor 1200 euro weer de cryptocoins in, waarbij de koers naar 9 euro gedaald is. Dit betekent dat je 133 cryptocoins koopt.

Verkoop: enkele weken later is de koers weer gestegen naar 12 euro. Je verkoopt de 133 cryptocoins weer, waar je een bedrag van 1596 euro voor ontvangt.

Binnen enkele weken heb je dus een bedrag van 596 euro weten te verdienen. Dat heb je puur gedaan door te kopen én te verkopen op het juiste moment.

Is de handel in cryptocurrency aan te raden?

Ja, het is absoluut aan te raden om te handelen in cryptocurrencies. Wel moet je rekening houden met een risico: je kunt jouw inleg immers ook deels (of volledig) kwijtraken. In het hierboven genoemde viel alles de juiste kant op, maar het kan ook flink tegenzitten. Als je met deze mogelijkheid aan de slag wilt gaan, is het dan ook zaak om je goed in te lezen. 

Wat is de beste mogelijkheid om gratis crypto te verdienen?

Zo, in dit artikel heb je kennis kunnen maken met meerdere mogelijkheden om gratis crypto’s te verdienen. Welke mogelijkheid spreekt jou op dit moment het meeste aan? Wij raden je aan om met die mogelijkheid direct aan de slag te gaan.

Er bestaat geen ‘beste mogelijkheid’ om crypto’s gratis te verdienen. Nee, de beste mogelijkheid is volledig van jouw eigen wensen en voorkeuren af. Maak daarom een goede vergelijking tussen deze mogelijkheden, verdiep je goed in de mogelijkheden en zet je eigen wensen op een rijtje.

Feit is dat je hoe dan ook voldoende mogelijkheden hebt. Als jouw droom is om gratis crypto’s te verdienen, kun je die droom binnen de kortste keren uit laten komen. Veel succes (en plezier) in ieder geval; de wereld van cryptocurrency is leuk, veelbelovend en interessant! 

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *