Google Hummingbird, lees hier alles wat je moet weten!

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
het logo van google hummingbird

De zoekmachine wereld was afgelopen week weer helemaal in rep en roer. Google had namelijk een nieuwe update uitgerold; de zogenaamde Google Hummingbird update.

Naast de Google Panda en Pinguin is er dus weer een nieuwe diersoort bij ;).

Maar wat houdt deze Google Hummingbird update nou eigenlijk in? En wat doet het met de zoekresultaten?

In dit artikel vertel ik je alles over Google Hummingbird wat je moet weten.

Wat is Google Hummingbird?

Google Hummingbird (een kolibrie) is een nieuw algoritme wat bepaald welke websites er op welke positie in Google komen te staan. Dankzij dit algoritme snapt Google beter wat je bedoeld, en krijg je in de meeste gevallen direct antwoord op je vraag.

Dit is misschien een beetje moeilijk uit te leggen, maar ik zal een paar voorbeelden geven:

Als jij bijvoorbeeld in Google de volgende vraag in typt: “Waar is de dichtsbijzijndste bibliotheek?” dan krijg je daar direct in de zoekresultaten antwoord op.

Je ziet dan aan de rechterkant een map, met daarin de bibliotheken bij jou in de buurt.

Daarnaast zie je in de organische zoekresultaten een overzicht van de dichtsbijzijndste bibliotheken.

Dit ziet er dus als volgt uit.

zoekresultaten in Google Hummingbird

Je ziet het antwoord dus meteen in de zoekresultaten.

Helaas werkt Google Hummingbird nog niet in het Nederlands, en krijg je dus alleen deze resultaten als je in het Engels zoekt.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Zoekopdrachten inspreken met Voice Search

Naast het intypen van je zoekopdrachten, kun je deze nu ook inspreken. Dit werkt zowel met de desktop versie van Google, maar ook op bijvoorbeeld je iPad of iPhone.

Dit werkt eigenlijk verrassend goed.

voice search in Google, direct je vragen stellen

Wanneer je de zoekopdracht ingesproken hebt, gaat Google direct zoeken en zie je de zoekresultaten in de organische resultaten.

Je kunt Google Voice Search inschakelen door in het zoekveld op het microfoontje te klikken.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Wat nu?

Veel mensen zijn bang dat er nu minder bezoekers naar hun website komen. De zoeker zou namelijk al direct in de zoekresultaten aan het antwoord komen, en dus zou het niet meer mogelijk zijn om de website te bezoeken.

Google heeft op deze berichten gereageerd dat het helemaal nergens voor nodig is om hier bang voor te zijn. Zolang je maar goede, relevante en uniek content hebt, zit je goed.

De missie van Google is om zo goed mogelijke resultaten naar boven te krijgen. Als jij hier aan mee helpt, en gewoon goede content blijft schrijven, dan is er niks aan de hand.

Merk jij iets van de Google Hummingbird update? En heb jij Voice Search al geprobeerd?

Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

2 reacties op “Google Hummingbird, lees hier alles wat je moet weten!

  1. Goed uitgelegd Jacko, duidelijk. Ik heb voorlopig nog weinig gemerkt van de Hummingbird, maar dat kan natuurlijk nog komen.

    Google Voice search wil ik binnenkort uit gaan proberen, ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *