Goede backlinks

Waarom zijn goede backlinks belangrijk en hoek om je er aan?

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Backlinks. Misschien heb je er weleens van gehoord of heb je er zelfs gebruik van gemaakt. Mocht je geen idee hebben waar ik het over heb, dan komt het goed uit dat je terecht bent gekomen op dit artikel. 

In de wereld van online teksten en SEO zal de term backlinks vaker voorbij gaan komen of heb je die al voorbij zien komen. Ik kan me goed voorstellen dat het een raadsel voor je is wat backlinks zijn en wat het nut er van is. 

Geluk bij een ongeluk heb je op dit artikel geklikt en ga je hier alles te weten komen over wat backlinks zijn, wat het nut ervan is en hoe je aan goede backlinks komt. 

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat zijn backlinks?

Je bent hier natuurlijk terecht gekomen omdat je graag wil weten wat backlinks zijn en hoe je aan goede backlinks voor je website kan komen. Dan is het wel belangrijk om te weten wat backlinks precies zijn. We beginnen bij het begin en bouwen het artikel dan verder uit. Geen paniek! We beginnen bij de vraag wat backlinks precies zijn.

Heb jij geen eigen website? Dan gaan we er nu even vanuit dat je die wel hebt, om het zo makkelijker te kunnen uitleggen. Backlinks zijn simpel gezegd gewoon linkjes die doorlinken naar jouw eigen website. Simpeler kan ik het niet voor je uitleggen. Door deze linkjes te plaatsen, zal jouw website als vanzelf hoger eindigen binnen de Google zoekresultaten. En dat is natuurlijk wat jij graag wil. 

Hogere positie betekent automatisch meer bezoekers krijgen. Backlinks zijn onderdeel van linkbuilding. Lees het artikel verder om erachter te komen van linkbuilding precies is.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Wat is linkbuilding?

Backlinks behoren tot de term linkbuilding. Wanneer jij je bezig houd met SEO, dan zal linkbuilding hoe dan ook terug gaan komen. Het is belangrijk dat je daar mee aan de slag gaat. Maar, wat is linkbuilding precies? Mocht je niet helemaal weten wat dat is, dan leg ik je dat nog even kort uit. 

Hoewel SEO uit heel veel onderdelen bestaat, is linkbuilding een van de belangrijkste. Zoals ik al zei, deze mag je absoluut niet overslaan. Omdat linkbuilding een onderdeel van SEO is, betekent dat automatisch dat je website hoger binnen de Google zoekresultaten zal gaan eindigen. Mits je dit goed aanpakt. Je kan onderscheid maken tussen interne linkbuilding en externe linkbuilding.

 • Interne linkbuilding: Je zorgt ervoor dat bezoekers alles op jouw website kunnen vinden. De vindbaarheid van de pagina’s op jouw website moeten dus in orde zijn. Je plaatst dus interne linkjes van de pagina’s op jouw website. Heb jij een specifieke pagina die belangrijk is voor jouw website? Laat het linkje van deze pagina dan meerdere malen terugkomen. 
 • Externe linkbuilding: Naast interne linkbuilding, bestaat er ook zoiets als externe linkbuilding, wat ook bij SEO hoort. Je plaatst backlinks met daarin externe linkjes. Op deze manier optimaliseer jij je website. Zorg er wel voor dat deze externe backlinks van goede kwaliteit en dat je niet zomaar iets plaatst om hoger binnen de zoekresultaten van Google te komen. 

Backlinks kopen?

Deze optie zal je misschien weleens voorbij hebben zien komen. Het is mogelijk om backlinks te kopen om op je website te plaatsen. Hoewel deze optie heel erg makkelijk en ideaal lijkt, is het niet iets wat ik je direct wil aanraden. 

Het is je vast wel bekend, dat backlinks kopen iets is wat vroeger wel heel veel werd gedaan. Het ging hierbij niet om relevante backlinks, maar om zoveel mogelijk backlinks verzamelen om de website hoger in de zoekresultaten te krijgen. Echter, dit is niet meer van deze tijd en wil ik het je ook niet aanraden. Je kan beter voor kwaliteit gaan, dan dat je niet betrouwbare backlinks gaat plaatsen voor een hogere positie binnen Google. 

Een veelgemaakte fout

Nu denk je misschien, wat als ik allemaal verschillende backlinks op mijn website ga plaatsen, om zo hoger in de Google zoekresultaten te komen? Ik snap dat je dat denkt. Alleen is dat een veelgemaakte fout als het gaat om backlinks. Google is namelijk niet gek en heeft vrijwel direct door dat het gaat om hoger in de zoekresultaten komen en niet om goede backlinks. In dit geval hebben we het over niet relevante backlinks. Wat dat precies inhoud? Dat vertel ik je later in het artikel. 

Stel dat jouw website gaat over tuinieren. Je schrijft content dat gerelateerd is aan bloemen, planten en het verzorgen daarvan. Wanneer jij backlinks gaat plaatsen die bijvoorbeeld over merkschoenen gaan en die verwijzen naar de websites daarvan, dan zijn ze niet relevant en staan ze totaal niet in verband met jouw website. Google zal daar niet intrappen en je website niet hoger in de zoekresultaten gaan plaatsen. 

Wanneer je gebruik wil gaan maken van blacklinks moet je er niet alleen voor zorgen dat je goede backlinks hebt, maar ook dat ze relevant zijn en in verband staan met jouw website.

Wat zijn relevante en niet relevante backlinks?

Hierboven heb ik al kort benoemd wat niet relevante backlinks zijn. Ik wil daar nog wat dieper op in gaan, zodat je precies weet wat deze twee termen inhouden. Om te beginnen met niet relevante backlinks.

Dit zijn backlinks die niet verband staan met jouw website en gewoon maar geplaatst zijn om de website hoger in de zoekresultaten van Google te laten komen. Een voorbeeld hiervan gaf ik over de website over tuinieren en de backlinks van merkschoenen. 

Relevante backlinks zijn eigenlijk het tegenovergestelde. Deze hebben wél iets met de website te maken. Jouw website gaat over planten, dus plaats jij een backlink naar een website die je verteld hoe je planten kan onderhouden. Dat is het verschil tussen relevantie en niet relevante backlinks. Houd dat altijd in je hoofd en zorg ervoor dat jij altijd relevante backlinks op je website plaatst. 

Hoe kom ik aan goede backlinks? 

Laat ik nu maar de vraag beantwoorden waarvoor je op dit artikel terecht bent gekomen. Jij wil graag weten hoe je aan deze goede backlinks kan komen. Je hebt al kunnen lezen dat het niet verstandig om backlinks te kopen en om niet relevante backlinks te plaatsen. Google is heel erg slim op dat vlak en zal daar niet in gaan trappen. 

Daarnaast is het kopen van backlinks niet helemaal meer van deze tijd. Maar, hoe kom je dan aan goede backlinks? Hieronder tref je een aantal voorbeelden waar jij gebruik van kunt gaan maken. 

 • Maak en plaats persberichten: persberichten heeft vele voordelen wat betreft linkbuilding en backlinks. Niet alleen maar je reclame voor je website, je kan ook veel linkjes erin kwijt van je eigen website. Zo weet jij tenminste zeker dat de backlinks goed en te vertrouwen zijn. Daarnaast worden persberichten veel en makkelijk gedeeld op bijvoorbeeld social media. Win-win! 
 • Blogs schrijven: tegenwoordig vragen steeds meer online blogs naar gastbloggers die een blog willen schrijven. Dit is een perfecte manier van linkbuilding. Schrijf een blog en plaats daar linkjes in van jouw website. Blogs worden veel gelezen door bezoekers en zijn ook nog eens makkelijk te delen via social media. 
 • Zet social media in: social media inzetten mag zeker niet ontbreken bij linkbuilding en backlinks. Dit kan je gewoon inzetten. Plaats berichten op social media met daarin een link naar je website. Het voordeel hiervan is, dat wanneer het bericht vaak een duimpje omhoog krijgt en gedeeld word, dat Google dat als voordeel ziet en jouw website als betrouwbaar word bestempeld. Trek daar dus vooral je voordeel uit. 

Zelf doen of door een professional?

Wist je dat je linkbuilding gewoon kan uitbesteden aan een professional? Er zijn heel veel specialisten op dat gebied die jou daar een handje bij kunnen helpen of waaraan jij het helemaal kan uitbesteden. Die optie bestaat altijd.

Natuurlijk kan je hier ook zelf voor gaan zitten en zelf de linkbuilding voor je website opzetten. Toch wil ik je meegeven, dat dit best ingewikkeld kan zijn en dat een professional precies weet wat hij of zij doet. Natuurlijk zit daar wel een kostenplaatje aan vast. Houd daar dus goed rekening mee, mocht je je linkbuilding willen uitbesteden aan een professional. 

Conclusie

In dit artikel heb je antwoord gekregen op de vraag hoe je aan goede backlinks kan komen. Backlinks en linkbuilding klinken misschien als een raadsel, maar je hebt kunnen lezen dat dat niet zo is. 

Let erop dat je relevante backlinks plaatst en je je linkbuilding goed op orde hebt. In het bovenstaande overzicht kan je lezen hoe je aan goede backlinks kan komen. 

Zijn linkbuilding, backlinks en SEO een raadsel voor jou? Geeft niks. Je kan dit gewoon uitbesteden aan een professional. Zo weet je zeker dat het goed komt en heb jij er geen omkijken meer naar.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Één reactie op “Goede backlinks

 1. Hey Jacko,

  Werkt het met alle social media platformen zo dat je links geldig zijn?

  Onlangs zag ik bij Linktree een aantal links, maar in mijn Youtube Account heb ik volgens mij meer linkjes verwerkt en zie ik er maar 1 terugkomen…

  Weet jij hoe het zit en welke platformen goed werken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *