Geld verdienen met digitale producten

Hoe je met digitale producten geld kunt verdienen + 5 voorbeelden!

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Dankzij de opkomst van het internet ligt de digitale wereld aan jouw voeten. Heb je ook interesse om via de digitale kanalen geld te gaan verdienen? Dan ben je zeker niet de enige! In de afgelopen jaren hebben meer en meer digitale ondernemers de stap durven te wagen; die keuze heeft voor de meeste van hen bijzonder goed uitgepakt.

Via het internet is namelijk onwijs veel mogelijk. Je hebt de keus tussen meerdere verdienmodellen, je bepaalt zelf waar je je mee bezig houdt en je kunt ook makkelijk opschalen. Dat laatste is het geval als je bijvoorbeeld met dropshipping aan de slag gaat, maar óók als je geld wilt gaan verdienen met digitale producten.

In dit artikel richten wij ons specifiek op het verdienen van geld met digitale producten. Wat zijn hier de voordelen van? Welke digitale producten kan je gaan verkopen? En hoeveel geld kan je hiermee gaan verdienen? Op al deze vragen geven wij in dit artikel een passend antwoord. Na het lezen van dit artikel wil jij mogelijk maar één ding; direct aan de slag gaan met het verkopen van digitale producten. Om je daar nog een handje bij te helpen, sluiten we dit artikel af met enkele handige tips!

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat zijn digitale producten precies?

Als we het over digitale producten hebben, spreken we onder meer over de volgende producten:

 • Online trainingen
 • Online cursussen
 • E-books
 • Een community
 • Online coaching programma’s

De Affiliate Marketing Revolutie cursus is dus één van de voorbeelden van een digitaal product. Dit product kan je niet fysiek leveren, aangezien je deze cursus niet met je handen vast kunt pakken. Een dergelijke cursus is alleen via het internet te verkopen, waarna de koper direct digitale toegang tot het product krijgt.

Door de jaren heen zijn er overigens meer en meer digitale producten op de markt verschenen. Ook een podcast is een voorbeeld van een digitaal product; een podcast kan je immers ook niet fysiek beetpakken, terwijl je met een podcast wél geld kunt verdienen. In dit artikel richten wij ons echter hoofdzakelijk op de verkoop van de online trainingen, online cursussen, e-books en aanverwante producten.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Wat zijn de voordelen van digitale producten?

Lijkt het jou wel wat om met digitale producten aan de slag te gaan? Verstandig. Een absoluut voordeel van een digitaal product is namelijk de hoge marges; je kunt al snel veel geld verdienen met de verkoop van één digitaal product. Dat ene digitale product kan je echter aan een onbeperkt aantal mensen verkopen. De ontwikkelingskosten voor dat digitale product hoef je echter maar één keer te maken.

Onder aan de streep geniet je dus van een behoorlijk hoge marge. Daarbij komt ook nog eens dat je de kosten behoorlijk laag kunt houden. Je hebt immers niks van doen met bijvoorbeeld de inkoop van de producten of het op voorraad houden van de producten. 

Wil je graag snel groeien met jouw digitale onderneming? Ook dan is een digitaal product onwijs prettig; het gehele verkoopproces is namelijk te automatiseren. Nadat je dit proces geautomatiseerd hebt, is het dus eigenlijk een passieve inkomstenstroom. Ondertussen kan je gaan werken aan andere digitale producten/projecten, waardoor je meer en meer inkomen op kunt gaan bouwen.

Tot slot is het ook een voordeel dat je onwijs flexibel bent. Je bepaalt namelijk zelf wat voor digitale producten je gaat verkopen. Heb je kennis van een specifiek onderwerp? Dan maak je een cursus over dat specifieke onderwerp; je bepaalt daarbij volledig zelf hóe je die cursus op gaat bouwen. Wil je in een later stadium nog iets aanpassen? Dat gaat bij een digitale cursus een stuk makkelijker dan bij bijvoorbeeld een geschreven/gedrukt boek.

Een voorbeeld van het Internet Succes Gids.nl Leden-gedeelte. Hierop vind je een reeks aan digitale producten – trainingen.

Al met al biedt het verkopen van digitale producten meerdere voordelen. Je moet tegelijkertijd óók rekening houden met een flinke uitdaging; de concurrentie is namelijk behoorlijk hevig. Meer en meer digitale ondernemers zien de mogelijkheden van het verkopen van digitale producten in.

In dit artikel willen we je graag nader kennis laten met deze tak van sport. Hieronder bespreken we graag enkele mogelijkheden waarmee je geld kunt gaan verdienen met digitale producten.

Mogelijkheid 1: affiliate marketing

Heb je voldoende kennis over affiliate marketing? Dan ben je in staat om jouw eigen affiliate website te ontwikkelen en deze goed te laten scoren. Bij het ontwikkelen van jouw eigen affiliate website ben je volledig vrij om te bepalen wélke producten je wilt gaan promoten. Wist je dat het daarbij óók mogelijk is om digitale producten te gaan promoten?

Mocht je daar oren naar hebben, heb je eigenlijk maar één ding nodig: een samenwerkingsverband met PayPro. Via het affiliate netwerk PayPro kan je namelijk allerlei digitale producten gaan promoten. Je kunt hierbij denken aan mijn eigen Affiliate Marketing Revolutie cursus, maar ook aan allerlei andere cursussen, trainingen en e-books.

Als je een bepaald digitaal product wilt promoten, biedt PayPro daar de mogelijkheid voor. Verder heb je uiteraard ook nog een goed bezochte affiliate website nodig, zodat je ook echt commissie op gaat strijken. Zoals je wellicht al weet, is het in ieder geval mogelijk om héél veel geld met affiliate marketing te gaan verdienen. 

In dit vakgebied moet je rekening houden met de nodige concurrentie. Juist dat is echter een super leuke uitdaging. Je bepaalt bovendien volledig welke producten je gaat promoten, op welke manier je dat gaat doen en wanneer je aan jouw affiliate website gaat werken. 

Met affiliate marketing geniet je echt van onbeperkte vrijheid. Als je succesvol met dit online verdienmodel bent, ga je bovendien ook genieten van financiële vrijheid. Bekijk dus direct het aanbod van digitale producten, ontwikkel je eigen affiliate website, meld je aan bij PayPro en ga de digitale producten promoten!

Mogelijkheid 2: ontwikkel zelf een online cursus

Je kunt de online cursussen van andere mensen gaan promoten, maar je kunt ook jouw eigen cursus gaan ontwikkelen. Maak bijvoorbeeld een interessante cursus over jouw vakgebied, over jouw hobby of over jouw passie. Deze cursus kan je vervolgens via het internet aan gaan bieden, waarna je van meerdere voordelen kunt gaan genieten:

 • Je kunt een passieve inkomstenstroom op gaan bouwen
  • Je hoeft de cursus immers maar één keer te ontwikkelen
 • Je kunt het gehele proces gaan automatiseren
 • Je kunt de cursus tussentijds makkelijk aanpassen – mocht dat nodig zijn.

Met een eigen online cursus kan je behoorlijk veel geld gaan verdienen. Dit komt enerzijds door de relatief hoge verkoopprijs, maar anderzijds ook door de lage kosten. Je hoeft immers geen kosten te maken voor het houden van een voorraad (je hebt geen voorraad) of voor de inkoop (je koopt niks in). Mede vanwege de hoge marges is dit één van de meest interessante online verdienmodellen. 

Wil je graag zelf een eigen cursus op gaan zetten? Dan is het wel van belang dat je een echte meerwaarde gaat bieden. De cursus moet echt van een hoog niveau zijn, moet leuk zijn om te volgen en moet een prima prijs-kwaliteitsverhouding hebben. 

Houd bovendien rekening met de wettelijke verplichtingen waar je mee te maken hebt. De Wet Koop op Afstand verplicht namelijk alle digitale verkopers om een bedenkperiode van 14 dagen te hanteren. Binnen deze periode kan de koper van jouw cursus alsnog zijn/haar geld terugvragen. Juich dus niet direct als je een cursus verkocht hebt, maar wacht nog even 14 dagen met juichen. Vanaf dat moment kan je écht gaan juichen.

Wij zijn er persoonlijk van overtuigd dat er een hoop toekomst zit in de online cursussen. Ontwikkel je eigen cursus, zorg daarbij voor een cursus van ongekend hoog niveau en ga het volledige verkoopproces automatiseren. Je hebt dan eigenlijk nergens meer omkijken naar, terwijl het geld wel bij je binnenstroomt.

Tip: wil je jouw cursus nóg bekender laten worden? Meld je dan met jouw cursus bij PayPro aan. Alle affiliate marketeers zijn dan in staat om jouw cursus te gaan promoten. Daarmee weet je een nóg groter publiek te bereiken, waardoor je jouw cursus nog vaker gaat verkopen. 

Mogelijkheid 3: schrijf een e-book

Heb je kennis van een bepaald onderwerp? Heb je een vlotte schrijfstijl? Heb je altijd al gedroomd van het uitgeven van een eigen boek? Dan heb je eigenlijk alle ingrediënten in huis om een succesvol e-book te gaan schrijven.

Een absoluut voordeel is dat je met een e-book op de lange termijn veel geld kunt verdienen. Je hoeft het e-book immers maar één keer te schrijven, waarna je het e-book onbeperkt vaak kunt gaan verkopen. De opbrengsten kunnen hierdoor behoorlijk hoog oplopen. 

In de wereld van e-books is de concurrentie goed aanwezig. Je moet met jouw e-book dus op een positieve wijze op gaan vallen. Zorg daarom bijvoorbeeld voor een interessante prijs, voor een interessant onderwerp, voor een goede marketing én voor een echte meerwaarde. Als iemand jouw e-book aankoopt, doet hij/zij dat met een bepaalde verwachting. Zorg dat jouw e-book aan de verwachtingen van jouw (potentiële) lezers voldoet.

Tip: wil je jouw e-book nóg vaker gaan verkopen? Ook dan kan je gebruik maken van het affiliate netwerk van PayPro. Meld je bij hen aan als adverteerder, maak afspraken over onder meer de commissie en maak gebruik van affiliate marketeers. De affiliate marketeers helpen jou maar al te graag aan nóg meer verkopen!

Mogelijkheid 4: ontwikkel zelf een online training

Je kunt er ook voor kiezen om zelf een online training te gaan ontwikkelen. Dit vertoont veel gelijkenissen met een online cursus, maar er bestaat toch een specifiek verschil tussen: een training duurt vaak korter en richt zich meer op één specifiek onderwerp. Daarnaast is er in een online training ook vaak meer ruimte voor het uitvoeren van oefeningen.

In de praktijk worden een cursus en een training regelmatig door elkaar heen gehaald. Wil je in ieder geval jouw kennis met een breed publiek gaan delen? Dan heb je dus de keus tussen een online training of een online cursus. Ongeacht waar je voor kiest, maak je een verstandig keus. Je kunt immers behoorlijk veel geld gaan verdienen met de verkoop van jouw online training.

Heb je eenmaal een succesvolle online training weten te ontwikkelen? Dan hoef je nergens meer naar om te kijken. Het geld stroomt vanzelf binnen, waarbij je dus van een passieve inkomstenstroom geniet.

Tip: wil je jouw passieve inkomstenstroom verder en verder laten groeien? Meld je dan aan bij PayPro en laat affiliate markteers jouw online training promoten. Je betaalt hen daar een bepaalde commissie voor, maar je weet jouw online training absoluut nóg vaker te verkopen. 

Mogelijkheid 5: Ontwikkel een online lidmaatschap

Niets zo interessant als terugkerende inkomsten!

Door een online lidmaatschap te ontwikkelen kun je op een vrij eenvoudige manier terugkerende inkomsten opbouwen. Denk hierbij aan een abonnement voor bijvoorbeeld een online community, of een online weekmenu wat elke maand automatisch verzonden word.

Door je online lidmaatschap kleinschalig te houden en dus een relatief lage prijs te bepalen, kun je eenvoudig abonnementen stapelen en kun je op deze manier redelijk passief geld verdienen.

Naar welke mogelijkheid gaat jouw voorkeur uit?

Welke van bovengenoemde mogelijkheden spreekt jou het meeste aan? Uit eigen ervaring weten wij dat het ontwikkelen van een eigen cursus zeer lucratief kan zijn. Bovendien is het leuk om kennis te delen en om daarmee andere mensen te helpen. Dat je ondertussen ook nog een passief inkomen op weet te bouwen, maakt het plaatje volledig compleet.

Vergelijk de bovengenoemde mogelijkheden met elkaar en ga direct aan de slag. Daarvoor hebben wij nog enkele handige tips samengesteld:

 • Niet denken, maar doen. Heb je het idee dat je een goed idee hebt? Werk het dan direct uit en laat het niet in jouw achterhoofd wegkwijnen. Als je een passief inkomen op wilt gaan bouwen, moet je daar een risico voor durven te nemen. Niet denken, maar doen dus!
 • Combineer de mogelijkheden & spreid je kansen: lijkt het jou wel wat om met de verkoop van digitale producten aan de slag te gaan? Je kunt de bovengenoemde mogelijkheden perfect combineren; ontwikkel bijvoorbeeld jouw eigen cursus én promoot artikelen middels affiliate marketing.
 • Behoud het geduld: met de verkoop van digitale producten word je niet direct slapend rijk. Je hebt een relatief lange aanloopfase nodig, maar daarna kan het geld wel binnen blijven stromen. Behoud dus altijd je geduld, zorg dat je over voldoende doorzettingsvermogen beschikt en neem af en toe een risico. Dat levert op termijn absoluut de gewenste resultaten op!

Geld verdienen met digitale producten is echt mega interessant en kan veel deuren voor je open doen.

Dankzij de oneindige mogelijkheden om op te schalen is de sky the limit en kun je – als je het goed aanpakt – een mooi passief inkomen opbouwen.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *