Enormail VS MailChimp: Welke email marketing software is jouw geld waard?

Gemiddelde leestijd: 7 minuten
mail enveloppe

Wat heeft het kleine Nederlandse Enormail te zoeken in de wereld van emailmarketing? Meer dan je denkt.

Want sinds enkele jaren heeft Mailchimp er een geduchte concurrent bij. En ook al mag Mailchimp op het eerste gezicht zo goedkoop lijken, mag Enormail niet onderschat worden.

Mailchimp is het bekendste platform voor emailmarketing. Dit komt niet alleen door het enorme aantal samenwerkingen dat het platform heeft, onder andere met WordPress en Shopify. Maar ook de gratis pakketten hebben altijd veel beginnende marketeers aangesproken.

Vergeet echter niet dat ook Enormail nieuwe gebruikers het emailmarketing platform laat uitproberen. Dus zelfs op dit vlak gaan Enormail en Mailchimp gelijk met elkaar op.

Wat als we echt kritisch kijken wat beide diensten ons te bieden hebben? Voor wie zou je dan moeten gaan?

Mailchimp is groter dan ooit. Maar heb jij daar ook wat aan?

Een van de pijlpunten van Mailchimp is e-commerce. Alhoewel Mailchimp zelf aangeeft zich te richten op miljoenen klanten van kleine tot grote webshops, is het onmogelijk voor beide kanten dezelfde kwaliteit te kunnen leveren.

Als je wat beter naar de functies van Mailchimp kijkt, valt al snel op dat het toch idealer lijkt te zijn voor grote bedrijven dan kleine ondernemers. Zo worden de kosten al snel hoog en betaal je voor veel functies die je nooit nodig zal hebben.

Met een affiliate site heb jij maar een handvol functies van een email platform nodig. Een van de belangrijkste functies is het uitsturen van nieuwsbrieven ofwel verkoopmails en marketing automation.

Op het gebied van marketing automation valt er weinig te klagen bij Mailchimp. Behalve dat je eenvoudig een funnel opzet, kan je ook op andere vlakken connecties maken.

Mocht je een webshop hebben of een eigen affiliate product, dan kan je afhakers van het checkout proces automatisch een email sturen met dat ze hun bestelling nog niet afgemaakt hebben.

Dit is natuurlijk ideaal wanneer je jouw conversie wil verhogen of op bepaalde bezoekers zou willen targeten. Als affiliate is deze functie wat minder interessant aangezien jij je minder goed op converterende bezoekers kunt richten in verband met het ontbreken van een check out proces.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Prachtige pop-ups en opt-in formulieren maken met Enormail

Het is geen verrassing dat je met Enormail en Mailchimp allebei formulieren en pop-ups kunt maken. Maar met Enormail kan dit allemaal vele malen mooier en makkelijker dan Mailchimp.

De slimme opt-in formulieren van Enormail dragen namelijk niet alleen aan bij het groeien van jouw lijst, maar doet dit ook nog eens op een mooie manier. Als we de pop-up / opt-in builder van Mailchimp bekijken zien we dat het lastig is om een visueel mooie pop-up te bouwen.

Bij Enormail kan je direct gebruik maken van diverse templates waardoor je eenvoudig de mooiste pop-ups kunt maken. Of dat nu is voor het weggeven van een e-book of een voedingsschema.

En daar blijft het niet bij. Want Enormail heeft nu wel een heel handige functie.

Met een klik op de knop kan je direct de pop-up ofwel opt-in formulier publiceren naar jouw website. Bij Mailchimp gebeurt dit alles een stuk omslachtiger waardoor het gebruik van Enormail je tijd scheelt.

Vergeet niet hoe belangrijk het is om visueel aantrekkelijke opt-in formulieren te ontwerpen. Zou jij liever jouw emailadres ergens achterlaten waar de opt-in al uit elkaar valt of doe jij dit liever op een website waar zelfs de opt-in oogverblindend mooi is?

Als het op websites aankomt, oordeelt vrijwel iedere bezoeker de boek op basis van de kaft.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Duidelijke rapportages waar je ook écht iets aan hebt

Of je nu nog maar een paar bezoekers per dag hebt of al tegen de de duizend aanzit: je moet continu bezig zijn met het analyseren van je bezoekers. Dit moet natuurlijk al gebeuren via HotJar en Analytics, maar ook jouw email marketing moet voortdurend geanalyseerd worden.

En met de rapportages van Enormail is dit ook mogelijk voor de kleine ondernemer.

De analyses geven vanaf de eerste ontvanger al aan hoe op de mail gereageerd wordt. Hoeveel bezoekers openen de email? Hoeveel klikken er door? Hoeveel is er gemiddeld geklikt?

enormail statistieken

Dit zijn, vooral als je aan het opstarten bent, ongelofelijk belangrijke rapportages. Je haalt er namelijk uit hoe jij jouw emailmarketing kunt optimaliseren. Van betere onderwerp titels tot een duidelijkere CTA. Met de juiste data kan jij jouw emailmarketing tot een hoger niveau tillen.

Dergelijke rapportages zijn ook bij Mailchimp aanwezig, al dan niet in het Engels en complexer dan Enormail. Voor iedereen die voor het eerst met emailmarketing werkt is de keuze daarom makkelijk gemaakt. Met het platform van Enormail begrijp je aanzienlijk beter waar je aan toe bent.

Sterke Nederlandse support

Heb je een vraag hoe jij nog beter jouw mailcampagne kan optimaliseren? Of wat je moet doen om de marketing automation te koppelen met jouw website? Dan kan je bij Enormail terecht voor een Nederlands supportteam. En dat is wel zo handig als je al weinig tijd hebt. Op zo’n moment is het onnodig om zelf alles continu uit te hoeven zoeken.

Bij Mailchimp kan je uitsluitend terecht voor Engelstalige support, wat als gevolg heeft dat je vaak niet meteen het juiste antwoord krijgt. En daar komt, jammer genoeg, ook nog bij dat de support van Mailchimp niet altijd even snel reageert.

Conclusie: Enormail of Mailchimp?

Waarschijnlijk heb je ondertussen al door waar ik persoonlijk het liefst voor zou kiezen. Enormail is ruimschoots de winnaar van de strijd tussen Enormail en Mailchimp. Dit alles heeft te maken met de focus van Enormail in combinatie met de Nederlandse roots.

Het is een stuk prettiger om met een partij te werken waarvan je weet dat je een praktisch antwoord op al je vragen krijgt. Vooral als je weinig tijd hebt een gewoon vooruit wilt met de marketing voor je website.

Op zoek naar kwaliteit? Kies dan voor het net wat duurdere Enormail. Je krijgt er topkwaliteit voor terug!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *