MailChimp: Gratis en eenvoudig nieuwsbrieven maken en versturen

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
het logo van MailChimp

Steeds meer internet ondernemers beginnen met het actief versturen van nieuwsbrieven. Ik krijg dan ook regelmatig de vraag hoe je gratis nieuwsbrieven kunt maken en versturen.

Hier heb ik eigenlijk een heel simpel antwoord op: MailChimp.

MailChimp is een hele handige gratis tool die het mogelijk maakt om nieuwsbrieven te maken en te versturen.

Daarnaast kun je ook nog eens jouw mailinglijst beheren en kun je aanmeld formulieren heel eenvoudig integreren op jouw (WordPress) website.

Benieuwd naar de vele mogelijkheden van MailChimp en hoe deze gratis tool precies werkt? Lees dan snel verder!

Wat is MailChimp?

Simpel gezegd is MailChimp een handig en professioneel web-programma waarmee je heel eenvoudig nieuwsbrieven kunt maken en versturen. MailChimp is erg toegankelijk en ik durf te wedden dat iedereen hier mee uit de voeten kan.

De gebruiksvriendelijkheid is echt een enorm pluspunt. Het is erg makkelijk om nieuwsbrieven aan te maken en deze te verzenden naar je contacten.

Daarnaast is het ook erg simpel om een inschrijf formulier op je website te plaatsen, zodat mensen zich in kunnen schrijven voor je mailing lijst. Dit kun je doen zonder dat je enige technische kennis nodig hebt.

Heb je een WordPress website? Dan kun je MailChimp heel eenvoudig integreren met deze gratis plugin.

Hieronder een aantal redenen om MailChimp te gebruiken:

 • Het is gratis
 • Eenvoudig nieuwsbrieven maken en versturen
 • Makkelijk inschrijf formulieren integreren op jouw website
 • Uitgebreide statistieken
 • Handige WordPress plugin beschikbaar
 • Integratie met social media is mogelijk
 • Er is een MailChimp app beschikbaar voor iOS en Android om op je mobiel mailingen te beheren

Naast de gratis versie is er de mogelijkheid om te upgraden naar een betaalde versie. Hierin kun je onder andere autoresponders versturen en meer contacten in mailinglijst zetten.

Hieronder zie je een korte promotievideo van MailChimp waarin uitgelegd word waarom mensen hun dienst gebruiken.

https://www.youtube.com/watch?v=8WDNrFctnEI

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Uitgebreide statistieken om je campagne te optimaliseren

Een punt waar MailChimp heel sterk in is zijn de statistieken. MailChimp meet namelijk alles en brengt de gegevens op een handige en overzichtelijke manier in beeld.

Zo kun je heel eenvoudig zien hoeveel procent van je contacten de mail heeft geopend, hoeveel procent er op een link heeft geklikt en ga zo maar door. Daarnaast kun je ook zien of je nieuwe mailing het beter deed dan de vorige mailing, en hoe deze het in verhouding met andere mailingen in de sector doen.

De statistieken zijn heel duidelijk weergegeven en kun je ook nog eens koppelen aan Google Analytics.

Bezoek de website van MailChimp en probeer het gratis uit.

Meer super handige artikelen over e-mailmarketing vind je in de Kennisbank van Email Marketing.

Gebruik jij MailChimp voor het maken en versturen van nieuwsbrieven? Wat zijn jouw ervaringen? Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

2 reacties op “MailChimp: Gratis en eenvoudig nieuwsbrieven maken en versturen

 1. Hallo, Als er gebruik wordt gemaakt van mailchimp om aan alle klanten een mail te sturen, is het dan mogelijk om naderhand aan te tonen dat een klant een mail heeft ontvangen? Ik bedoel kan de verzender aantonen via een kopie vd destijds verzonden mail dat die mail ook daadwerkelijk naar het aangegeven email-adres is verzonden ( een kopie v d mail tonen)?
  Bij voorbaat dank voor de reactie.

  B. Jonkman
  Elim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *