Wat is belangrijk bij het registreren van een affiliate marketing domeinnaam?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
domeinnaam affiliate marketing

De laatste tijd krijg ik steeds meer vragen van mensen die zich afvragen wat nou een goede domeinnaam is voor affiliate marketing.

Op het forum, en in mijn mailbox, krijg ik dan ook tal van domeinnamen die mensen hebben geregistreerd voor hun gloednieuwe affiliate site, en vragen dan aan mij of dit een goede domeinnaam is.

Middels dit artikel wil ik je wat meer info (en begeleiding) geven over wat nou eigenlijk een goede domeinnaam is, en waar je precies op moet letten als je een nieuwe domein gaat kopen.

EMD-domein: niet doen

Waar je ‘vroeger’ nog prima EMD-domeinnamen (exact matching domeinnamen) kon gebruiken voor je domeinnaam, zo is het vandaag de dag niet meer zo interessant om dit te doen.

Met een EMD-domein gebruik je de woorden waarop je op gevonden wilt worden in de domeinnaam.

Een voorbeeld zou zijn: afvallenin5dagenzondersporten.nl.

Met deze domeinnaam zou je gevonden willen worden op ‘afvallen in 5 dagen zonder te sporten’.

Vroeger rankte Google deze domeinnamen lekker hoog in de organische zoekresultaten (gratis zoekresultaten), maar vandaag de dag niet meer.

Het is vandaag de dag veel belangrijker om een brandable domeinnaam te hebben.

Brandable domeinnaam

Een brandable domeinnaam is kun je zien als een domein waar je een merk van kunt maken.

Denk bijvoorbeeld aan internetsuccesgids.nl.

Hier werd voorheen niet op gezocht in Google, maar doordat ik het in de markt heb gezet als een echte authority site (autoriteit site) is Google dit ook zo gaan zien.

Internet Succes Gids.nl is een merk, en dat wordt door Google beloond.

Als jij dus een nieuwe site gaat opstarten, kies dan niet voor een domein waar een X aantal keer op wordt gezocht in Google, maar kies voor een domein wat goed klinkt, goed te onthouden is en wat je echt als een merk kunt zetten.

Kort en makkelijk te onthouden

Als we kijken naar domeinen als Zalando en Bol.com, dan zie je ook hier dat deze domeinen geen woorden bevatten waar mensen voor het bestaan van de sites op zochten.

Dit zijn puur merken geworden.

Deze domeinnamen klinken een stuk beter als bijvoorbeeld ‘klerenkopenmetkorting.nl’. Ze hebben een autoriteit uitstraling en zijn hierdoor makkelijk te onthouden.

Wanneer jij voor een nieuwe domeinnaam gaat en een nieuwe site wilt starten, kies dan voor een domein welke zo kort mogelijk is, en makkelijk te onthouden is.

Kwaliteit content

Waar de domeinnaam zeker een belangrijke factor is, draait het uiteindelijk allemaal om wat je er mee doet.

De content van je website is het allerbelangrijkste: schrijf (of laat schrijven) content waar mensen daadwerkelijk wat aan hebben en waar mensen daadwerkelijk door geholpen worden.

Schrijf content die opvalt, die nét wat beter is dan de rest, die net wat dieper gaat, die net wat meer informatie geeft.

Uiteindelijk ga je hierdoor scoren en opvallen bij het publiek.

Maak van je website je meesterwerk.

Goodluck!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *