Stappenplan: Hoe krijg je een auteursfoto in Google?

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
voorbeeld van auteursfoto's in Google

Tegenwoordig maakt Google het mogelijk om een auteursfoto te laten tonen in de zoekresultaten van Google.

Dit zorgt ervoor dat je website een beetje autoriteit uitstraalt op het internet, en mensen zijn daardoor sneller geneigd om op jouw website te klikken.

Maar hoe krijg je nou eigenlijk een auteursfoto in de zoekopdrachten van Google? Dat is heel simpel, maar eerst zal ik aangeven wat nou eigenlijk een auteursfoto is, en hoe deze er uit ziet.

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Hoe ziet een auteur foto in Google er uit?

auteur foto in Google van Matt Cutts

Hierboven zie je een voorbeeld van Matt Cutts. Hij is werkzaam bij Google en heeft ook zijn eigen website. Zoals je ziet heeft hij een auteur foto, samen met zijn naam welke boven de omschrijving van de website staat.

Ik zal je precies gaan uitleggen hoe ook jij dat kunt krijgen in een aantal eenvoudige stappen.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Stap 1: Maak een Google+ profiel

Om een auteurs foto in de zoekopdrachten te krijgen, moet je eerst een Google+ profiel aanmaken. Google haalt het plaatje namelijk uit jouw Google+ profiel. Het plaatje wat je hier als profielfoto instelt, zal ook als auteurs foto verschijnen.

Het is verstandig om een professionele foto uit te kiezen. Mensen zijn sneller geneigd om op een foto te klikken die vertrouwen uitstraalt.

Stap 2: Koppel je profiel aan je website

Via deze pagina kun je eenvoudig een ‘auteurschap’ aanvragen. Dat is nodig om te verifiëren dat jij ook daadwerkelijk een bijdrager bent van jouw website.  Volg simpelweg de stappen op die pagina; je hoeft eigenlijk alleen maar je e-mailadres in te vullen.

Stap 3: Wordt een bijdrager aan je website

Als je stap 2 gedaan hebt, moet je vervolgens jouw website toevoegen op je Google Plus profiel. Zo kan iedereen zien dat jij ‘bijdrager’ bent op jouw website. Dit doe je door naar je Google Plus profiel te gaan, en op ‘Over’ te klikken. Hier zie je het vakje ‘Links’, waar je ‘Bijdrager aan’ kunt invullen. Vul hier je website URL in.

google plus bijdrager aan

Stap 4: Voeg de auteur informatie toe aan je artikelen

Nu volgt er een technische stap. Je moet namelijk doorgeven aan Google dat de artikelen die jij geschreven hebt over een auteur foto moeten beschikken. Dit moet je doen door op iedere pagina die je hebt geschreven de volgende code te plakken (in de HTML head van de pagina):

<a href=”[profiel_url]?rel=author”>Jouw naam</a>

Je moet dus bij ‘profiel_url’ jouw gehele Google Plus URL invoeren (dat is het web adres van de pagina).

Als je dat gedaan hebt, zul je zien dat jouw auteursfoto ook in de zoekopdrachten van Google zult verschijnen. Dit kun je testen met de zogenaamde Rich Snippet Tool van Google. Vul hier de URL van jouw website in, en als het goed is verschijnt jouw auteursfoto naast de omschrijving.

Het kan nog makkelijker via WordPress

Draait je website op WordPress? Dan kun je dit nog veel makkelijker en sneller doen. Download simpelweg de SEO plugin van Yoast, activeer deze en ga in je beheerders gedeelte naar ‘Gebruikers’. Kies daar jouw naam, en vul bij ‘Google Plus profile’ jouw Google Plus URL.

Lukt het nog niet? Dan is het aan te raden om dit uit te besteden en dit door iemand anders te laten doen. Het is zonde om hier veel tijd en moeite in te besteden. Iemand anders heeft dit waarschijnlijk binnen 5 minuten voor je gedaan.

Ook interessant: is je Google Auteursfoto ineens verdwenen? Lees wat je moet doen!

Heb je vragen, of snap je iets niet? Dan kun je al je vragen natuurlijk ook in de reacties hieronder kwijt.

Update:

Google heeft een tijdje geleden besloten niet langer mee auteursfoto’s in de zoekresultaten te tonen. Bovenstaand stappenplan werkt dus (helaas) niet meer!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

5 reacties op “Stappenplan: Hoe krijg je een auteursfoto in Google?

  1. Vraagje in dit verband: mijn auteursfoto stond sinds jaar en dag bij mijn zoekresultaten, maar nu staat slechts mijn naam met de link naar google plus erbij, maar geen foto meer. Komt dit vaker voor?

  2. Hallo,

    Ik heb hetzelfde probleem, auteursfoto heeft altijd bij mijn site gestaan. Maar opeens is deze niet meer zichtbaar. Misschien iets verandert bij Google ivm auteurschap?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *