Google Auteursfoto ineens verdwenen? Dit is wat je moet doen!

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
Logo van Google Authorship

Ik krijg tegenwoordig veel mailtjes en berichtjes van mensen waarvan hun Google Auteursfoto ineens uit de zoekresultaten is verdwenen. Ze vragen zich dan af wat ze nu moeten doen.

Want, heeft Google hun auteursfoto ineens geblokkeerd? Of hoe zit dat nou eigenlijk?

In dit artikel zal ik je uitleggen hoe het komt dat de auteursfoto ineens is verschenen, en hoe je deze weer terug kunt krijgen.

Wat is een Google Authorship?

Voor de mensen die het nog niet weten (en hier helemaal niet bekend mee zijn) het is sinds een tijdje mogelijk om een auteursfoto naast jouw website in de zoekresultaten te laten tonen. Dit zorgt er voor dat jouw website meer opvalt, omdat er dus een plaatje naast staat.

Dit noemen ze het “Google Authorship”.

Weet je niet hoe je een auteursfoto in Google kunt krijgen? Lees dan het uitgebreide stappenplan waarin alles stap voor stap uitgelegd word: Auteursfoto in Google (Compleet stappenplan).

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Google Auteursfoto weer terugkrijgen

Had jij eerst wel een auteursfoto in de zoekresultaten, maar is die ineens verdwenen?  Dan is het eerste wat je moet doen kijken of je website nog wel goed is ingesteld. Dit kun je doen met de Google Rich Snippet Tool.

Vul daar het webadres van je website in (of een artikel waar normaliteit je Google Authorship moet verschijnen), en kijk of de foto daar nog wel verschijnt.

Is dit wel het geval?

Dan is er niks aan de hand! Alles werkt dan gewoon, en het is een tijdelijke update van Google waardoor je foto even niet zichtbaar is.

Google kan bijvoorbeeld jouw Google Authorship aan het reviewen zijn, en (tijdelijk) besluiten dat het niet relevant is om je foto naast de zoekresultaten te laten verschijnen. Hier kun je helaas niks aan doen.

Verschijnt je foto niet in de Google Rich Snippet Tool? Dan is er iets op jouw website veranderd waardoor de code niet meer goed klopt en Google dus niet kan zien dat jouw Google Authorship hieraan is verbonden.

Wat je dan kunt doen is goed nagaan wat er de laatste tijd aan je site is veranderd. Heb je extra WordPress plugins geïnstalleerd? Of heb je handmatig wat code verandert? Dit kunnen oorzaken zijn waardoor je auteursfoto niet meer weergegeven word.

Heb je een WordPress back-up van je website gemaakt (wat ik zeker aanraad om te doen)? Dan kun je deze altijd terugzetten naar de dag waarop de foto nog wel zichtbaar was in Google.

Kom je er echt niet uit? Dan kun je altijd iemand met veel technische kennis vragen om naar je website te kijken.

Onthoud: wanneer je auteursfoto wel gewoon in de Google Rich Snippet Tool werkt, dat alles dan gewoon werkt, en dat het iets tijdelijks is.

Ik ben erg benieuwd naar jouw situatie. Is jouw Google Auteursfoto al terug?

Ik hoor het graag van je in de reacties!

Update: Google is gestopt met het tonen van auteursfoto’s.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

4 reacties op “Google Auteursfoto ineens verdwenen? Dit is wat je moet doen!

  1. Hoi Bert,

   Ik heb zelf ook gehad dat mijn auteursfoto ineens weken niet meer te zien was. Ik ben content blijven toevoegen, en aan mijn website blijven werken. Het lijkt er op dat mijn auteursfoto nu langzaam weer terug komt.

   Laat dus aan Google zien dat je bezig bent aan je website.

   Succes!

 1. Ik heb alle stappen gevolgd om een auteursfoto te plaatsen en gecontroleerd volgens de link of het ook werkt.
  Link zegt dat alles werkt en goed is alleen hij laat geen foto zien. Wat kan ik doen?

  Met vriendelijke groet,

  Michiel Struijf

  1. Hoi Michiel,

   Het zou kunnen dat het nog even duurt voordat Google jouw foto laat zien. Vaak controleert Google namelijk ook de foto. Het is ook belangrijk dat je écht een foto van jouwzelf laat zien (dus een close-up van je gezicht).

   Als het volgens de Google Rich Snippet Tool gewoon werkt, kun je het beste even afwachten en er niks aan veranderen.

   Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *