Google gaat stoppen met het tonen van auteursfoto’s in de zoekresultaten

Gemiddelde leestijd: 3 minuten
Logo van Google Authorship

Gisteren kwam ik er achter dat Google heeft besloten om niet langer auteursfoto’s in de zoekresultaten te tonen.

En dat vind ik behoorlijk balen!

Doordat er een foto in de zoekresultaten van Google verscheen, viel mijn website namelijk meer op ten opzichte van websites die dit niet hadden.

Daarnaast straalde het een stukje autoriteit uit.

Maar wat is de reden voor deze (plotselinge) verandering?

Auteursfoto Jacko Meijaard in Google zoekopdrachten
Google heeft de wijziging al doorgevoerd voor Internet Succes Gids.nl, maar zo zag een resultaat in Google er uit.

Volgens John Mueller (hoofd van Google Trends) zijn de zoekresultaten meer in ‘uniform’ wanneer er geen auteursfoto’s getoond worden. Hiermee doelt hij natuurlijk op het feit dat de zoekresultaten niet helemaal in één lijn waren.

De ene website had wel een auteursfoto voor de website beschrijving, en de andere website niet; dat zorgt ervoor dat de zoekresultaten niet helemaal op één lijn zijn.

Daarnaast – en dit zegt Google – zouden mensen evenveel op een website klikken die geen auteursfoto hebben, als een website die wel een auteursfoto hebben.

En dat is toch opvallend, want verschillende websites berichtten juist dat hun website verkeer toenam wanneer ze een auteursfoto gebruikten.

Auteursfoto toch niet helemaal weg…

Gelukkig heeft Google besloten het Authorship Program niet helemaal stop te zetten, aangezien de naam van de schrijver, het aantal Google Plus volgers en een link naar het Google Plus profiel nog wel zichtbaar zal blijven.

Hierdoor blijft er toch nog een stukje van je autoriteit over ;).

Toch blijf ik het jammer vinden dat Google heeft besloten de auteursfoto weg te doen, en hoop ik – heel stiekem – dat Google er ooit weer voor zal kiezen om de auteursfoto weer terug te brengen.

Overigens gaat de auteursfoto nog niet direct weg, maar zal dit in de loop van de tijd worden uitgerold.

Thanks voor het lezen van deze blog, en vergeet niet: kick ass and have fun!

Overigens zou ik het tof vinden als je in de reacties hieronder even laat weten wat jij van de keuze van Google vind :).

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *