Geld verdienen met Amazon

Alle Amazon verdienmodellen op een rijtje!

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

In maart 2020 kwam er een flinke aankondiging: Amazon zou haar intrede maken in Nederland. Deze gigantische webshop (en meer dan dat) kondigde in 2020 aan om ook de stap naar Nederland te gaan maken. Een aankondiging waar ze bij Bol.com waarschijnlijk niet al te blij mee waren. Amazon ging namelijk bewust de concurrentie met Bol.com aan.

Waarom? Omdat de potentie in ons land behoorlijk is. Ons land kent pakweg 17 miljoen mensen, waarvan het grootste gedeelte online shopt. Voor een webshop biedt dit uiteraard ongekend veel mogelijkheden. Zéker voor een webshop als Amazon; het aanbod van Amazon is immers ongekend. Je zou denken dat het aanbod van Bol.com al uitgebreid is, maar het aanbod van Amazon is echt nog vele malen uitgebreider.

Sinds 2020 is Amazon al behoorlijk populair in ons land geworden. Dit is te danken aan Amazon zelf, maar ook aan veel online ondernemers. Veel online ondernemers hebben namelijk ingezien dat het mogelijk is om geld te verdienen met Amazon. Hoe je dit precies kunt doen, bespreken wij graag in dit artikel.

In dit artikel zetten wij enkele mogelijkheden op een rijtje. Mogelijkheden waarmee je geld kunt verdienen met Amazon. Neem deze mogelijkheden op je gemakje door en doe direct veel inspiratie op. Mogelijk kun je vervolgens direct de eerste stappen zetten om daadwerkelijk hier geld mee te gaan verdienen!

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat is Amazon?

Amazon kan het beste als een e-commcercebedrijf omschreven worden. Dit bedrijf heeft zelf een gigantische webshop, maar biedt nog veel meer diensten aan. Met name in de afgelopen jaren is Amazon flink gegroeid, onder meer dankzij de expansie naar Europa.

In 1994 startte de ondernemer Jeff Bezos met zijn eigen bedrijf. Met dit bedrijf richtte Jeff zich voornamelijk op de verkoop van boeken. Daar was hij destijds behoorlijk uniek mee; Amazon was destijds één van de weinige bedrijven die producten verkochten via het internet. In 1997 ging Amazon al naar de beurs, waarna het hard ging met dit bedrijf.

Door de jaren heen heeft het bedrijf dus ook andere diensten in het leven geroepen. Zo heeft Amazon nu haar eigen streamingsdienst; Amazon Prime. Via deze streamingsdienst kun je genieten van de leukste series en films. 

Lange tijd is Amazon alleen in Amerika actief gebleven. Enige tijd geleden werd echter besloten om ook de stap naar Europa te maken; vanaf 2020 is Amazon dus ook in ons land actief. Het feit dat Amazon de stap naar andere landen heeft gemaakt, is duidelijk te zien aan de totale omzet. In 2020 bedroeg de omzet van Amazon namelijk maar liefst 386 miljard dollar. Ook de onderstaande financiële gegevens over het boekjaar 2020 zijn vrij indrukwekkend:

 • Omzet: 386 miljard dollar
 • Omzetgroei: +38% ten opzichte van 2019
 • Bedrijfsresultaat: 22.9 miljoen dollar
 • Netto winst: 21.3 miljoen dollar

Omgerekend heeft Amazon in 2020 een winst van ruim 18 miljoen dollar geboekt. Kijk, dat is nog eens een mooie winst!

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

De verdien mogelijkheden op een rijtje

Zie jij het wel zitten om geld te verdienen met Amazon? Dat is goed voor te stellen. Je zou immers op voorhand verwachten dat je op een redelijk passieve manier geld kunt verdienen met Amazon. Nou, op de lange termijn komt het daar zeker op neer. De ervaring leert wel dat het aan het begin echt hard werken is.

Ook moet je aan het begin een goede keuze tussen de mogelijkheden maken. De verschillende mogelijkheden hebben wij in onderstaand rijtje voor je opgesomd:

 • Producten via Amazon gaan verkopen: je kunt jouw eigen producten verkopen, maar je kunt ook gebruik maken van bijvoorbeeld dropshipping.
 • Amazon Merch verkopen: het is via Amazon ook mogelijk om merchandise artikelen te verkopen. Amazon maakt, verkoopt en verzendt deze producten voor je.
 • Affiliate marketing via Amazon: het is ook mogelijk om via Amazon gebruik te maken van affiliate marketing. Bij dit verdienmodel promoot je producten uit de webshop van Amazon. Als je dit succesvol weet te doen, ontvang je een commissie over de betreffende order.

Wat is voor jou de beste mogelijkheid? Nou, op voorhand kan gesteld worden dat alle drie de mogelijkheden bijzonder interessant zijn. Wij hebben dan ook besloten om alle drie de mogelijkheden hieronder uitgebreid toe te lichten. Neem deze toelichting op je gemakje door en kies direct de gewenste mogelijkheid uit!

Producten via Amazon verkopen

Enkele jaren geleden voerde Bol.com een ingrijpende verandering door. Bij deze Nederlandse webshop werd het vanaf dat moment mogelijk om eigen producten te verkopen. Daarvoor moest je je al Bol.com partner aanmelden, waarna je jouw eigen producten in de webshop kon plaatsen. Belangrijkste voordeel voor jou: je kon met jouw producten een miljoenenpubliek bereiken.

Nou, precies dát is ook via Amazon mogelijk. Bij Amazon kun je gebruik maken van het partnerprogramma, waarmee je jouw eigen producten kunt gaan verkopen. Je kunt deze producten aan het aanbod van Amazon toevoegen, waardoor je meer en meer orders kunt gaan scoren.

Ook hierbij geniet je van een belangrijk voordeel: het miljoenenpubliek. Dit miljoenenpubliek is echt vele malen groter dan het publiek dat je via Bol.com kunt bereiken. Hoe dat komt? Dat is te danken aan het internationale karakter van Amazon. Via Bol.com kun je eigenlijk alleen Nederlandse- en Belgische consumenten bereiken, maar via Amazon kun je alle internationale consumenten bereiken.

Bijkomend voordeel: je kunt echt heel veel soorten producten via Amazon verkopen. Verkoop je bijvoorbeeld houten zonnebrillen? Die kun je via Amazon verkopen. Verkoop je unieke jacuzzi’s? Ook die kun je via Amazon verkopen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het in het aanbod van deze immense webshop terug.

Maak jij echt jouw eigen producten? Dan is Amazon dus uitermate geschikt voor je. Maak je gebruik van dropshipping? Ook dan is Amazon uitermate geschikt voor je. Via dit kanaal kun je namelijk ook de producten van jouw leverancier gaan verkopen. Belangrijkste hierbij is dat je écht op jouw leverancier kunt bouwen. Als er een order via Amazon binnenkomt, moet deze zo snel mogelijk perfect in behandeling worden genomen. Dit betekent dat de producten snel verstuurd moeten worden én dat de juiste producten verstuurd worden. Een goede samenwerking met de leverancier is dan ook cruciaal bij dit online verdienmodel.

Is het aan te raden om producten via Amazon te verkopen? Ja, absoluut. Je kunt jouw eigen producten toevoegen, waarna je deze producten aan een miljoenenpubliek kunt promoten. Uiteraard betaal je hiervoor wel iets aan Amazon, maar die kosten vallen relatief gezien mee!

Amazon Merch 

Sinds enige tijd biedt Amazon een unieke dienst aan onder de naam Amazon Merch. Met deze dienst kun je jouw eigen T-shirts ontwerpen en laten bedrukken. Een belangrijk voordeel hierbij is dat jij eigenlijk alleen het ontwerp hoeft te maken. De rest van het werk wordt door Amazon uitgevoerd.

Is het interessant om met dit online verdienmodel aan de slag te gaan? Ja, dat is zeker het geval. Het is echter wel noodzakelijk dat je een goede reden hebt om merchandise producten te verkopen. Heb je bijvoorbeeld een groot YouTube kanaal? Dan is het erg interessant om hier mee aan de slag te gaan.

Houd wel rekening met het volgende: er kan een flinke wachtlijst voor Amazon Merch bestaan. Check daarom altijd de website van Amazon voor meer informatie, voordat je met dit online verdienmodel aan de slag gaat.

Affiliate marketing via Amazon

Het online verdienmodel waar wij het meest onder de indruk van zijn, is uiteraard affiliate marketing. Bij dit online verdienmodel is het de bedoeling dat je producten van andere webshops gaat promoten:

 • Stap 1: je verwelkomt een bezoeker op jouw website en probeert deze bezoeker te overtuigen.
 • Stap 2: als de bezoeker overtuigd is, kan hij/zij op een link klikken
 • Stap 3: via deze link komt de bezoeker uit in de webshop van Amazon
 • Stap 4: in de webshop van Amazon kan de bezoeker het gewenste product bestellen
 • Stap 5: jij ontvangt hier een commissie voor vanuit Amazon, aangezien jíj deze bezoeker doorverwezen hebt naar de webshop van Amazon. En overtuigd hebt van het betreffende product

Dit online verdienmodel is te allen tijde super interessant. Via Amazon is dit online verdienmodel echter nog véél interessanter. Hoe dat komt? Dat heeft puur met de hoeveelheid producten te maken. In het aanbod van Amazon vind je echt miljoenen producten; al deze producten kun je gaan promoten. Als je dit goed weet te doen, kun je op deze manier echt heel veel commissie scoren.

Des te meer orders je scoort, des te meer commissie je ontvangt. Om zoveel mogelijk commissie te ontvangen, is het wel zaak om jouw eigen website te optimaliseren. Je moet immers zelf veel bezoekers naar jouw website zien te trekken. Als je dát voor elkaar krijgt, hoef je nog maar één ding te doen: de bezoeker overtuigen van bepaalde producten.

Daarvoor komt de naam ‘Amazon’ bijzonder goed van pas. Als een bezoeker deze naam ziet staan, komt dit direct betrouwbaar over. Voor veel mensen is Amazon inmiddels uitgegroeid tot een bekende naam. De meeste bezoekers zullen dan ook echt niet wantrouwend zijn, op het moment dat zij doorgestuurd worden naar de webshop van Amazon.

Is het aan te raden om met affiliate marketing aan de slag te gaan? Ja, absoluut. Je kunt hier veel geld mee verdienen, terwijl het ook nog eens een heel leuk online verdienmodel is. Tevens is het een groot voordeel dat je géén risico loopt. Als klap op de vuurpijl leent de webshop van Amazon zich ook uitstekend voor dit online verdienmodel. Zo kun je miljoenen producten promoten en kun je een miljoenenpubliek bereiken!

Wat zijn de voordelen van Amazon?

Wil jij graag online geld gaan verdienen? En zou je bij voorkeur een passief inkomen op willen bouwen? Dan is het zeker interessant om met Amazon aan de slag te gaan. Als je geld met Amazon wilt verdienen, geniet je al snel van de nodige voordelen:

 • Je kunt uit meerdere mogelijkheden kiezen: zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, kun je uit meerdere mogelijkheden kiezen. Ga voor jezelf na waar je talent voor hebt en wat je leuk vindt om te doen. Ga vervolgens met dat online verdienmodel via Amazon aan de slag.
 • Je kunt een miljoenenpubliek bereiken: ook is het een groot voordeel dat dagelijks miljoenen mensen gebruik maken van Amazon. Tevens is de naam Amazon bijzonder bekend, waardoor je echt onwijs veel mensen kunt bereiken. Dit gaat overigens niet alleen om mensen uit eigen land, maar om mensen over de gehele wereld. Amazon is – in tegenstelling tot Bol.com – echt een internationale speler.
 • De webshop van Amazon werkt perfect: tot slot is het een groot voordeel dat de webshop van Amazon perfect werkt. Je hoeft niet bang te zijn voor bijvoorbeeld technische foutmeldingen.

Wat zijn de nadelen van Amazon?

Is het nu direct aan te raden om met Amazon aan de slag te gaan? Daar lijkt het wel op, niet waar? Het is echter ook goed om even bij enkele aandachtspunten te staan:

 • Het is lastig om op te vallen: doordat je op Amazon miljoenen producten aantreft, is het lastig om met jouw producten op te vallen. Hier zijn wel mogelijkheden voor, maar die mogelijkheden zijn uiteraard betaald.
 • Het is uiteraard niet gratis: als je gebruik van Amazon wilt maken, moet je hier uiteraard op één of andere manier voor betalen. Als je producten verkoopt, dien je een klein percentage van het verkoopbedrag aan Amazon af te dragen. Dat is bijzonder jammer, maar tegelijkertijd ook logisch.

Conclusie: is geld verdienen met Amazon een aanrader?

Ben jij een liefhebber van het verdienen van geld via het internet? En wil je met jouw online verdienmodel een miljoenenpubliek kunnen bereiken? Dan is het zéker aan te raden om jouw pijlen eens te richten op Amazon. In een ideale wereld zou je tegelijkertijd met Bol.com en Amazon aan de slag moeten gaan.

De kans is daarbij érg groot dat je de gewenste resultaten gaat behalen, zolang je maar hard blijft werken. Want, ook geld verdienen met Amazon is een kwestie van hard werken, geduld bewaren en doorzettingsvermogen tonen! 

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Één reactie op “Geld verdienen met Amazon

 1. Hallo Jacko Meijaard,

  Ik heb meer dan twee jaar geleden dit gekocht had toen eigen onderneming maar die heb ik sinds 1 Dec 2021 moeten stoppen vanwege gezondheidsredenen. Nou zou ik graag aan de slag willen met Amazon en bol.com en affiliate om op die manier iets op te bouwen mijn probleem is alleen ik kan geen website bouwen nog volg nu wel een opleiding LOI die ik mooi met jouw concept zou kunnen combineren. Op wat voor manieren kan jij mijn hierin ondersteunen. Mijn leeftijd is 52 jaar ook wel ding om te weten denk.

  Ik hoor graag van jou,
  Rinus Jansen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *