Affiliate Marketing Fase #3: Grote stijging in bezoekers en affiliate links plaatsen

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Het is alweer een tijdje geleden sinds ik een blog heb geschreven over de affiliate marketing casestudy waar ik momenteel mee bezig ben.

Reden hiervoor is dat er eigenlijk niet heel veel te melden was, en dat ik me alleen heb bezig gehouden met het plaatsen van content op de affiliate website. Elke week plaatste ik gemiddeld 1 of 2 blog artikelen over inkomens en salarissen van bekende mensen en bepaalde beroepen.

Sinds een paar weken is er een grote stijging in bezoekersaantallen gekomen, en dus zijn we beland in de derde fase van deze affiliate marketing casestudy: een verdienmodel opzetten.

Bekijk eerst deze video update

Eergisteren heb ik een video update over de casestudy geplaatst. Eigenlijk vertel ik hierin wat ik hieronder ga schrijven.

Bekijk dus eerst de video om even een goed beeld te krijgen van wat er speelt.

Het is overigens enorm tof om te zien dat deze content super goed word ontvangen. Ik zie meer dan normaal veel views op deze video, en ook krijg ik toffe reacties.

Grote stijging in bezoekersaantallen

Zoals je in de bovenstaande video kunt zien is er sinds een paar weken een grote stijging in bezoekers.

Vorige week hebben we zelfs bijna de 200 bezoekers (uit Google) op een dag aangetikt, wat zeker niet slecht is.

Je ziet ook dat er precies hetzelfde patroon ontstaat als waar ik het altijd over heb: in het begin gaat het super traag, en dan komt er ineens een update waardoor je site word opgepakt, en je dus bezoekers gaat krijgen.

Zie de screenshot hieronder voor een overzicht aan bezoekers. Let op, deze bezoekers komen dus alleen uit de organische zoekresultaten van Google. Ik betaal hier dus niet voor.

bezoekersaantallen affiliate site

Kijk eens hoe lang ik bezig ben geweest voordat ik een beetje bezoekers begon te krijgen.

Ook hier geld: de meeste mensen zouden stoppen in de eerste twee maanden. Zolang je door blijft gaan met het plaatsen van (goede) content, gaat een stijging vanzelf komen en kunnen er mooie dingen gebeuren. Ik zit nu dus met minimaal werk (1-2 blogberichten per week is ongeveer 2 uur werk per week) tussen de 100 en 200 bezoekers per dag.

Tijd voor de volgende stap: affiliate links plaatsen

Bezoekers zijn natuurlijk leuk, maar het gaat er om dat je wat verdient.

Wat ik duidelijk wil maken met deze casestudy is dat je stapje voor stapje moet kijken.

Eerst een niche kiezen en site maken, vervolgens alleen maar content maken, daarna een verdienmodel toepassen en je dan bezig houden met meer verdienen.

Ik zie zoveel beginnende affiliates die zich al gelijk met het laatste bezig willen houden, wat natuurlijk logisch is, maar zorg eerst dat je bezoekers krijgt.

Wat ik nu dus heb gedaan is op elk artikel een affiliate link geplaatst naar de Affiliate Marketing Revolutie. Dit heb ik onderin de artikelen gedaan doormiddel van een CTA-box plaatsen. Zie de screenshot hieronder hoe deze er uit ziet.

Klikken mensen op de gele button, dan gaan ze via mijn affiliate link naar de landingspagina van de Affiliate Marketing Revolutie. Kopen ze vervolgens de AMR, dan krijg ik hiervoor commissie.

Wat zijn nu de volgende stappen?

Ik heb nog maar sinds deze week de affiliate links toegepast, en hier zijn helaas nog geen verkopen uitgekomen. Ik verwacht dat dit de komende weken wel zal gebeuren – zeker als de bezoekersaantallen blijven toenemen.

Wat ik in de tussentijd dus gewoon blijf doen is het blijven plaatsen van nieuwe content (1/2 artikelen per week) en het plaatsen van affiliate links onder de artikelen.

Consistentie is key.

Ik hou je op de hoogte zodra er weer een update is.

Mocht je alle stappen willen volgen, dan raad ik je aan om het Casestudy topic op het forum in de gaten te houden.

Succes!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[index]
[index]