Affiliate marketing alternatieven

Zijn er betere online verdienmodellen?

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Hoeveel geld verdien jij op dit moment? Zo’n vraag wordt in Nederland eigenlijk niet al te vaak gesteld. Om één of andere reden zijn we in ons land behoorlijk gesloten over ons salaris. Onbegrijpelijk eigenlijk, aangezien je echt wel trots over jouw salaris mag zijn.

Of ben jij op dit moment helemaal niet tevreden met jouw salaris? Dan is het de hoogste tijd om in actie te gaan komen. Door op de juiste manier in actie te gaan komen, kun je elke maand een flink bedrag bij gaan verdienen. Hoe je dit kunt doen? Dit kun je doen met één van de online verdienmodellen.

Geld via internet verdienen is tegenwoordig bijzonder populair. Logisch ook, omdat de mogelijkheden ongekend divers zijn. Je kunt eigenlijk op tientallen manieren geld via het internet verdienen. Met name in de laatste jaren hebben veel mensen daarbij voor het verdienmodel ‘affiliate marketing’ gekozen.

Een logische keuze, aangezien affiliate marketing de nodige voordelen met zich mee brengt. Tegelijkertijd moet je ook met enkele nadelen rekening gezien. Met deze nadelen in ons achterhoofd zijn wij op zoek gegaan naar affiliate marketing alternatieven. Bestaan er überhaupt alternatieven? En zijn deze beter dan affiliate marketing? Je gaat het in dit informatieve en interessante artikel lezen!

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

Voordat we naar affiliate marketing alternatieven kijken, willen we eerst naar de voordelen van affiliate marketing kijken:

  • Je hebt bijzonder veel keuze. Het leuke bij affiliate marketing is dat je producten van andere partijen gaat promoten. Om welke producten dit precies gaat, is volledig aan jezelf om te bepalen. Je kunt echt uit alle mogelijke producten kiezen.
  • Je geniet van veel vrijheid. Bij affiliate marketing ben je eigenlijk niet gebonden aan regels of aan een vaste locatie. Dit betekent dat je in principe van onbeperkte vrijheid kunt genieten. Wil jij vanaf de andere kant van de wereld aan jouw affiliate websites bouwen? Er is niemand die je tegen kan houden!
  • Je kunt veel geld verdienen. Meerdere mensen hebben reeds bewezen dat je met affiliate marketing veel geld gaat verdienen. Dit komt aan de ene kant door de vele mogelijkheden, maar anderzijds ook door het minieme kostenplaatje. Als je met een affiliate website wilt starten, heb je hier eigenlijk geen startkapitaal voor nodig.
  • Je loopt nagenoeg geen risico. Een belangrijk kenmerk van affiliate marketing is dat je géén overeenkomst met een consument aan gaat. Dit betekent dat je ook nagenoeg geen risico loopt. Je hebt je alleen te houden aan de regels/voorwaarden van de affiliate netwerken.
  • Het is bijzonder leuk. Tot slot is het ook bijzonder leuk om met affiliate marketing aan de slag te gaan. Je haalt hier veel voldoening uit, terwijl je ook van veel vrijheid kunt genieten. Het feit dat je uiteindelijk veel geld kunt verdienen, maakt het des te leuker.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Wat zijn de nadelen van affiliate marketing?

Is echt alles positief aan affiliate marketing? Nee, je moet ook met enkele nadelen rekening houden:

  • Weinig transparantie: bij dit verdienmodel ben je afhankelijk van bijvoorbeeld het affiliate netwerk en de campagne. Het lastige hierbij is dat je ook afhankelijk van hun beslissingen en jouw eigen affiliate links bent. Hierdoor geniet je niet altijd van de gewenste transparantie. Zo kunnen bijvoorbeeld commissies teruggedraaid worden, zonder dat je hier een duidelijke uitleg over ontvangt. Iets om goed rekening mee te houden.
  • Lange aanloopperiode. Binnen één maand met een affiliate website geld verdienen? Dat kun je wel vergeten. Als je met jouw eigen affiliate website aan de slag gaat, moet je met een lange aanloopperiode rekening houden. Doordat deze aanloopperiode vrij lang is, verdien je in de eerste maanden weinig tot geen geld. Het komt dan ook aan op geduld hebben en veel doorzettingsvermogen tonen.
  • Veel concurrentie. Zoals we eerder in dit artikel al zeiden, is affiliate marketing populair geworden. Dit is dan ook duidelijk terug te zien in de hoeveelheid concurrenten. Als je nú succesvol met affiliate marketing wilt zijn, moet je echt uit het juiste hout gesneden zijn. Je verslaat de huidige concurrentie namelijk niet al te makkelijk. 

Zijn er geschikte affiliate marketing alternatieven?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, brengt affiliate marketing veel voordelen met zich mee. Je kunt je dan ook afvragen of er überhaupt geschikte affiliate marketing alternatieven bestaan? Nou, wij hebben twee affiliate marketing alternatieven gevonden waar we graag iets nader naar willen kijken. Over deze twee affiliate marketing alternatieven vind je hieronder relevante informatie. 

Alternatief 1: met dropshipping aan de slag gaan

Eén van de weinige alternatieven die je hebt, is om met dropshipping aan de slag te gaan. Bij dit online verdienmodel verkoop je echt producten, waardoor je eigenlijk meer met fysieke producten bezig bent. Je geniet hierbij ook van meer transparantie, aangezien je precies ziet welke producten via jouw webshop besteld worden.

De voordelen van dropshipping

Door de jaren heen is ook dropshipping vrij populair geworden. Dit is te danken aan onder meer publieke figuren zoals Joshua Kaats. Deze succesvolle dropshipper laat graag op Instagram zien in welke rijkdom hij leeft. Met dergelijke posts weet hij veel mensen te inspireren. Veel mensen te inspireren om ook met dropshipping aan de slag te gaan.

Feit is dat je het nodige geld met dropshipping kunt verdienen. Zeker als je goedlopende en unieke producten weet te vinden, kun je duizenden euro’s per maand verdienen. Daarbij geniet je ook van het nodige gemak; je hoeft namelijk zelf geen fysieke handelingen te verrichten. Nee, de leverancier waar jij mee samenwerkt, is verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het inpakken, verzenden en eventueel afhandelen van de retournering.

Daarbij is het ook een groot voordeel dat je niet in eigen land hoeft te blijven. Wat we hiermee bedoelen? Nou, doordat je zelf geen fysieke handelingen hoeft te verrichten, ben je niet gebonden aan een vaste locatie. Je kunt dus ook vanuit bijvoorbeeld Mexico aan jouw dropshipping business werken.

Tot slot is het ideaal dat je geen voorraad aan hoeft te houden. Of nou ja, dat moet je wel doen, maar dit neemt de leverancier voor je uit handen. De leverancier heeft de producten immers zelf al op voorraad liggen. Het is uiteindelijk jouw taak om zoveel mogelijk van deze producten te gaan verkopen. Met high ticket dropshipping maak je de winstmarges overigens een stuk hoger.

De nadelen van dropshipping

Het eerste nadeel van dropshipping heeft betrekking op het imago. In de afgelopen jaren heeft dropshipping simpelweg niet het gewenste imago verkregen. Zo zijn meerdere dropshippers in opspraak geraakt, aangezien zij hun verplichtingen en beloftes niet nakwamen.

Ook het risico is een groot nadeel. Als een consument via jouw webshop een product bestelt, ben jij namelijk verantwoordelijk voor dit product. Mocht er onverhoopt iets met dit product mis zijn, kun jij dus een claim verwachten. Het risico hiervan is gigantisch.

Bijkomend nadeel: je bent bij dit online verdienmodel afhankelijk van de leverancier waar jij mee samenwerkt. Komt de leverancier de afspraken niet na? Of zijn de producten van de leverancier dramatisch? Dan krijg jij met allerlei boze klanten te maken. Je kunt hen bovendien niet doorverwijzen naar jouw fabrikant. Jíj hebt namelijk een overeenkomst met de consument. En niet de fabrikant waar jij mee samenwerkt.

Alternatief 2: een eigen webshop starten

Vind je het jammer dat je bij affiliate marketing eigenlijk niet met fysieke producten bezig bent? Ja, je bent wel met fysieke producten bezig, maar je bent eigenlijk een doorgeefluik. Een doorgeefluik van bezoekers naar de webshop van de verkopende partij. Je hebt echter geen producten in handen en je bent ook niet met echt specifieke bedrijfsvoering bezig. Spreekt juist dat jou aan? Dan kun je kijken naar het opstarten van een eigen webshop.

Voordelen van een eigen webshop

Een belangrijk voordeel van een eigen webshop is dat je echt eigen baas bent. Je bepaalt zelf hoe je jouw webshop inricht, welke producten je verkoopt en welke prijs je hiervoor hanteert. Eigenlijk heb je alle touwtjes in eigen handen.

Doordat je zelf bepaald welke producten je verkoopt, kun je ook zelf producten gaan ontwikkelen. Als je hierbij een echt goed product ontwikkeld hebt, kun je al snel veel geld gaan verdienen. Het leuke is dat de producten ook niet al te ingewikkeld hoeven te zijn. De ervaring leert dat juist de eenvoudigere producten het vaak goed doen.

Ook is het een voordeel dat je niet van andere partijen afhankelijk bent. Als jij jouw bedrijfsvoering op orde hebt, weet je veel externe factoren ‘uit te schakelen’. De kans op succes heb je daardoor grotendeels in eigen handen. Des te harder en beter je werkt, des te succesvoller jouw webshop gaat/kan worden.

Tevens kun je met jouw eigen webshop veel geld verdienen. Weet je de marges zo groot mogelijk te krijgen? En weet je daadwerkelijk veel producten te verkopen? Dan ben je spekkoper. Het geld rolt jouw kant op, waarbij je ook nog eens meerdere processen kunt automatiseren. Door deze automateringsmogelijkheden hou je meer tijd over voor de dingen die je leuk vindt!

Nadelen van een eigen webshop

Met een eigen webshop heb je eigenlijk nooit vrij. Je kunt namelijk altijd vragen van klanten krijgen. Je moet altijd wel nieuwe producten inkopen of maken. En je moet altijd wel de bestelde producten inpakken en verzenden. Daarnaast ben je ook nog veel tijd kwijt aan bijvoorbeeld het verwerken van de retourneringen.

Ook moet je met de nodige kosten rekening houden. Je hebt bijvoorbeeld al geld nodig om een eigen webshop te kunnen starten. Ook heb je geld nodig om voorraad in te slaan en om deze voorraad ergens te kunnen bewaren. Je bent al snel aangewezen op het huren van een magazijn en/of kantoor.

Verder loop je met een eigen webshop vrij veel risico. Verkopen jouw producten niet? Dan kun je met een kostbare voorraad blijven zitten. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de producten die je verkoopt. Zijn deze producten bijvoorbeeld niet van de gewenste kwaliteit? Dan kun je al snel berichten van boze klanten verwachten. Aangezien jij de producten verkocht hebt, ben je volledig verantwoordelijk voor deze producten.

Tot slot ben je niet echt verzekerd van veel vrijheid. Je moet namelijk meerdere fysieke handelingen zelf verrichten. Op den duur kun je dit overigens uitbesteden, maar dat kost uiteraard geld. Alleen als je flinke marges op jouw producten hebt, kun je jezelf dergelijke uitgaven veroorloven. De ervaring leer dat je daarvoor wel enkele jaren hard moet werken aan jouw webshop.

Onze mening over deze affiliate marketing alternatieven

Kunnen deze twee affiliate marketing alternatieven aan affiliate marketing tippen? Nee, dat is in onze ogen niet het geval. Als we puur naar de voor- en nadelen kijken, kunnen we het volgende concluderen: affiliate marketing is het meest interessante verdienmodel.

Dit heeft hoofdzakelijk met de risico-opbrengsten verhouding te maken. Deze verhouding is bij affiliate marketing gewoonweg het meest interessant:

  • Risico: bij affiliate marketing loop je in principe geen risico. Je gaat namelijk met niemand een overeenkomst aan, waardoor je ook niet met bijkomende verplichtingen te maken krijgt. Je kunt eigenlijk rustig achteroverleunen en met veel plezier aan je affiliate websites werken.
  • Opbrengsten: de mogelijke opbrengsten bij affiliate marketing zijn immens. Als je succesvolle websites hebt, verdien je hier echt veel geld mee. Hierbij is het ook nog een voordeel dat je makkelijk op kunt schalen. Als je eenmaal een succesvolle affiliate website hebt, kun je dit kunstjes moeiteloos kopiëren.

Over dropshipping en het hebben van een eigen webshop zijn wij iets minder geïnteresseerd. Feit is echter dat alsnog veel mensen voor dropshipping of een eigen webshop kiezen. Dat is ook logisch te verklaren; elke ondernemer heeft andere wensen. En elke ondernemer vindt andere dingen leuk. Het is dan ook aan jou om te bepalen naar welk van deze online verdienmodellen jouw voorkeur uit gaat.

Mogen wij je van één afsluitende tip voorzien? Doe goed onderzoek naar deze verdienmodellen. Nadat je dat hebt gedaan, kun je eigenlijk maar één ding concluderen: affiliate marketing is verreweg het meest interessante verdienmodel. Met dank aan alle voordelen. En met dank aan het gebrek aan echte nadelen. De nadelen die affiliate marketing met zich mee brengt, zijn namelijk prima te overbruggen! 

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *