16 Tips die je vandaag al kunt toepassen om je leven te veranderen

Gemiddelde leestijd: 7 minuten
Begin vandaag nog met je leven te veranderen.

Mensen die mij een beetje kennis die weten dat ik veel bezig ben met persoonlijke ontwikkeling.

Ik vind het namelijk belangrijk om elke dag weer een stukje beter te zijn dan de dag ervoor. Zowel op persoonlijk als op zakelijk niveau.

Ik lees dan ook veel over persoonlijke ontwikkeling, en kwam laatst een interessant artikel tegen op Time Management Ninja.com (een erg interessante site die boordevol tips staat om beter met je tijd om te gaan).

In dit artikel stonden 16 tips waarmee je vandaag al kunt gaan beginnen om je leven (positief) te veranderen.

Ik zal ze met je delen ;).

Veel mensen zullen altijd hetzelfde leven blijven leven. Gewoon, omdat het de makkelijkste manier van leven is.

Het is helemaal aan jou.

Je kunt er voor kiezen om deze dag net zo te leven als alle andere dagen, of je kunt er voor kiezen om echt iets anders te doen en een verandering starten.

En daar kun je vandaag al mee beginnen.

Hier zijn 16 tips om je leven vandaag al te veranderen

 1. Ga sporten – Sport is zo ongelofelijk belangrijk. Je blijft er fit door, je zit lekkerder in je vel en je hebt veel meer inspiratie en nieuwe ideeën. Begin vandaag al (als je dat nog niet deed) aan sporten, ga bijvoorbeeld hardlopen of fietsen.
 2. Schrijf je gedachten en ideeën op – Veel mensen onderschatten hoe belangrijk het is om je gedachten en ideeën op papier op te schrijven. Doe dit echt.
 3. Begin met een nieuwe, goede gewoonte – Stop met je oude gewoonte, en begin met een nieuwe goede gewoonte. Stop bijvoorbeeld met roken of lang uitslapen en begin met gezond eten en vroeg uit bed komen. Je voelt je veel productiever en je zult veel meer gedaan krijgen op een dag. Stap uit je comfort-zone!
 4. Maak een to-do lijst – To-do lijsten zijn erg belangrijk. Schrijf op zondag een aantal taken die je deze week echt gedaan wilt hebben en hou ze bij. Stop niet voordat je ze allemaal afgestreept hebt.
 5. Begin aan je ‘goal’ – Iedereen heeft wel een levensdoel of een ‘goal’. Ook proberen de meeste mensen deze zo lang mogelijk uit te stellen omdat ze wachten op betere tijden. Doe dat niet. Begin vandaag al aan je doel en maak er realiteit van. Van uitstel komt afstel.
 6. Ga op zoek naar een nieuwe baan – Veel mensen zijn ontevreden over hun huidige baan en worden hier heel ongelukkig van. Wanneer jij dat ook bent dan raad ik aan om per direct op zoek te gaan naar een nieuwe baan. De baan die je altijd al zou willen hebben. Wat heeft het voor zin om elke dag met tegenzin naar je werk te gaan? Doe iets wat je echt leuk vind!
 7. Begin aan een nieuwe vaardigheid – Het leren van een nieuwe vaardigheid is leuk! Leer hetgeen wat je altijd al zou willen leren. Je zult er niet meteen erg goed in worden, maar oefening baart kunst!
 8. Maak nieuwe vrienden – Mensen hebben de gewoonte om zich vast te hechten aan een vast groepje vrienden. Toch zijn er genoeg mensen waar je vrienden mee kunt worden. Maak eens een vriendelijk praatje met iemand en sta open voor nieuwe vrienden in je leven. Ook is het belangrijk om met mensen om te gaan die een positieve invloed op je hebben.
 9. Maak een beslissing – Iedereen zit wel met een beslissing die hij of zij moet maken. Vaak proberen mensen dit voor zich uit te stellen. Doe dat niet. Maak vandaag die belangrijke beslissing. Diep in je hart weet je al wat je wilt.
 10. Begin aan een nieuwe hobby – Ieder mens heeft een hobby nodig. Iets waar je even helemaal mee tot rust kunt komen of iets waar je juist erg veel energie van krijgt. Als je nog geen hobby hebt, begin er dan vandaag mee. Ga rondkijken wat je leuk vind en probeer het eens uit.
 11. Begin je ‘business’ – Tegenwoordig is het heel simpel om een eigen ‘business’ op te zetten. Veel mensen dromen er van maar durven de stap niet te nemen. Waar ben je bang voor? Begin er gewoon mee en kijk hoe het gaat.
 12. Schrijf je boek – Wie droomt er niet van om een eigen boek te schrijven? Het schrijven van die eerste regel is alleen zo lastig… Schuif je angst opzij en schrijf vandaag die eerste regel, zodat je verder kunt. Daarnaast is het ook goed om elke dag een stukje uit een boek te lezen. Dat is goed voor je hersenen en tegelijkertijd je ontspanning.
 13. Bouw je platform – Als expert in jouw niche gezien worden is tegenwoordig erg makkelijk. Je kunt in een paar stappen al een eigen website maken. Hier kun je jezelf mee positioneren en veel profijt van hebben.
 14. Begin een nieuwe relatie – Misschien zit je er niet op te wachten, of heb je al een relatie. Heb je dat niet en wil je het wel graag, waar wacht je dan op? Zet die eerste stap.
 15. Kom voor jezelf op – Laat niet langer over je heen lopen. Kom voor jezelf op. Als jij het niet doet, doet niemand anders het. Begin met de kleine dingen en leer vaker ‘nee’ zeggen wanneer je dingen ook echt niet wilt. Het zal een groot verschil in je leven gaan maken. Laat je nooit ontmoedigen.
 16. Een nieuwe houding – Sta je negatief of positief in het leven? Een positieve houding verandert alles!

Wacht niet tot morgen en begin hier vandaag al mee. Stel het niet uit. Want van uitstel komt afstel ;).

Wat vind jij van de bovenstaande tips? Gebruik jij ze al? Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

2 reacties op “16 Tips die je vandaag al kunt toepassen om je leven te veranderen

 1. Hoi Jacko, bedankt voor deze buiten gewoon goede tips. Succes heeft 4 letters , DOEN Van alleen lezen is niet genoeg, onderneem ACTIE

  Als je elke dag het zelfde doet , krijg je ook hetzelfde resultaat. Albert Einstein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *