Tip: Voed je hersenen en lees iedere avond een boek!

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
Een stapel boeken

Het is misschien een beetje vreemde titel, maar ik kon het zo snel niet anders verwoorden. In dit artikel wil ik namelijk even een inzicht met je delen, waar je ongetwijfeld wat aan gaat hebben.

Dit inzicht heb ik een aantal weken geleden gehad, en maak er sindsdien elke dag ‘gebruik’ van.

Ik weet dat veel mensen iedere avond om 20:00 uur de TV aanzetten, en wanneer hun favoriete programma’s afgelopen zijn, dat ze dan naar bed gaan.

That’s it.

Als een zombie TV/serie kijken

Ze staan om 06:30 uur op, gaan naar hun werk (of gaan aan hét werk) en komen rond 17:30 uur thuis. Ze gaan eten, misschien nog even douchen en verspillen dan hun hele avond achter de televisie.

Nu ben ik nooit een groot televisiefan geweest, en was ik dan ook zelden achter de televisie te vinden.

Wat ik wel deed, is vaak voor het slapen gaan nog even een aflevering van mijn favoriete serie(s) kijken. Rond een uur of tien ging ik nog even een aflevering kijken, en ik ging daarna naar bed.

Dit was niet altijd het geval, maar vaak genoeg wel.

Wat ik merkte is dat ik er eigenlijk niks mee opschoot. Natuurlijk, ik had wel ontspanning, maar ik kwam er niet verder door. Daarnaast ging het op den duur pijn doen aan mijn ogen; als internet marketeer kijk je al veel naar je beeldscherm en voelde ik me de volgende dag niet energiek. Ik leerde niks door het kijken van series.

Een paar weken geleden was het genoeg voor mij. Ik besloot dat ik geen series meer ging kijken en elke avond voor het slapen een aantal hoofdstukken uit een boek ging lezen.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Ontspannen én leren door het lezen van boeken

Ik maakte een lijst van boeken die ik wilde lezen, en kocht meteen het eerste boek wat op mijn lijstje stond.

De boeken die op mijn lijstje staan zijn voornamelijk boeken over internet marketing, persoonlijke ontwikkeling en psychologie (voornamelijk “waarom kopen mensen wat ze kopen”-boeken).

Toen ik mijn eerste boek (Awaken The Giant Within – Anthony Robbins; zeker een aanrader!) thuis had, begon ik diezelfde avond nog met het lezen van de eerste bladzijdes. Ik merkte direct dat dit veel beter voor me was. Mijn ogen waren van het beeldscherm af en ik was in mijn hoofd actief, maar ook ontspannen bezig.

Na het lezen ging ik langzaam over de stop die ik gelezen had nadenken en zodoende werd ik de volgende dag wakker met een grote drang om al die kennis toe te gaan passen op mijn eigen business!

Door het lezen van boeken ben ik veel energieker, zit ik lekkerder in mijn vel en ben ik mijn hersenen aan het ‘voeden’ met informatie die ik interessant vind.

Een win-win situatie dus ;).

Van dit inzicht heb ik ook een video gemaakt, om het wat beter uit te kunnen leggen.

Wat ik met deze blog en video probeer te zeggen is: zet die televisie uit, stop met het kijken van series en begin met lezen van boeken.

Lezen is zo ongelofelijk goed voor je. Je zult zien dat je veel beter in je vel gaat zitten, veel energieker bent en ook nog eens veel slimmer word.

Succes!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *