Verspil jij je tijd aan TV?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
Hoeveel uur TV kijk jij op een dag?

Ik weet bijna 100% zeker dat jij een TV hebt. Misschien wel meer dan één. Misschien heb je een TV in je slaapkamer, woonkamer en misschien zelfs ook nog wel één in een andere kamer. Ik ken in ieder geval genoeg mensen die dit wel zo hebben ;).

Een paar jaar geleden was ik ook een fanatieke TV kijker. Om 20:00 uur zat ik altijd vast voor de buis gekluisterd om te kijken naar mijn favoriete TV programma, om zo de hele avond als een zombie achter de TV te zitten.

Het waren de meest niet-productieve uren van mijn leven. Want als je TV kijkt, doe je niks, en ben je als het ware een ‘zombie’.

Je kijkt, in plaats van dat je doet. En dat is waar het fout gaat.

Twee of drie keer per dag het nieuws kijken

Regelmatig spreek ik mensen die graag iets op het internet zouden beginnen, maar daar – naar eigen zeggen – geen tijd voor hebben. Ik vraag dan hoe hun dag er uit ziet.

s’Ochtends staan ze om 07:00 uur op, douchen, eten, gaan naar hun werk, komen om 17:00 uur thuis, eten en ploffen vervolgens om 19:00 uur op de bank en gaan de hele avond TV kijken.

Om 19:00 uur begint namelijk Lingo en om 19:30 uur begint het nieuws op RTL 4, daarna om 20:00 uur begint het nieuws op Nederland 2 en om 20:30 uur begint hun favoriete programma wat ze absoluut niet willen mensen.

Ze kijken dan twee keer naar het nieuws. Let op: twee keer! En wat doen ze met de informatie? Ze klagen misschien wat over het nieuws, en zeggen hoe het allemaal beter kan, maar doen er niks aan.

Natuurlijk is het belangrijk om op de hoogte te blijven van het belangrijke nieuws, en moet je weten wat er in de wereld gebeurd, maar je kunt ook teveel weten.

In plaats van zoveel uur per dag TV kijken kun je ook werken aan je online business.

Ook al kijk je normaal gesproken maar een half uur per dag TV, dat nog kun je besteden om een online business op te bouwen. Een half uur per dag is zo’n twee en half uur per week (alleen de werkdagen). Moet je nagaan wat je in twee en half uur per week kunt doen!

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Een voldaan gevoel

TV kijken is absoluut niet productief. Je bent een een kijker, geen doener. Ik vond hier pas een mooie quote over die het goed verwoord, namelijk:

Television is chewing gum for the eyes.

Snap je wat hier bedoeld word? Door TV te kijken ben je eigenlijk met niks bezig, maar doe je het om ‘iets te doen’.

Heeft TV kijken je wel eens iets opgeleverd? Volgens mij niet.

Probeer daarom zo min mogelijk tijd achter de TV te besteden en zet die computer aan en ga aan de slag. Bouw aan je online business en laat je door niets of niemand stoppen.

Je krijgt veel meer voldoening uit een avond hard aan je online business werken, als uit nutteloos TV kijken.

Zoals altijd ben ik erg benieuwd naar wat jij hier van vind, en hoor ik je mening graag in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *