Waarom je zou moeten werken terwijl andere mensen slapen

Gemiddelde leestijd: 7 minuten
Een afbeelding met een man op een rots

Ik wil altijd het maximale uit mijn dag halen en ben daarom ook veel bezig met time management; mijn tijd zo goed mogelijk indelen. Tijd is namelijk een kostbaar iets. Je krijgt het nooit meer terug en je weet niet hoeveel tijd je nog hebt. Dat klinkt misschien een beetje hard, maar het is wel zo.

Pas geleden las ik in een magazine een erg interessant artikel over hoe je zo goed mogelijk je tijd kunt indelen. De schrijver van het artikel opperde het idee dat het helemaal niet zo zo’n gek idee is om te werken wanneer andere mensen slapen.

Omdat ik het zo’n enorm interessant artikel vond wil ik graag even de inhoud met jullie bespreken.

“Had ik maar meer tijd”

Je hoort mensen vaak genoeg klagen dat ze te weinig tijd hebben. “Had een dag maar meer uren” is een veelgehoorde uitspraak.

Het punt is dat een dag simpelweg niet meer dan 24 uur heeft en je deze uren zo goed mogelijk moet besteden om het maximale uit je dag te halen. Je zult er van staan kijken wat je allemaal voor elkaar kunt krijgen als je je tijd écht goed benut.

Iedereen wil meer tijd.

Je moet de tijd die je hebt zo goed mogelijk gebruiken.

Mensen zeggen vaak dat ze geen genoeg tijd hebben om hun dromen achterna te gaan. Dat is natuurlijk een makkelijk excuus en absoluut niet waar.

Ga maar eens na.

Wat doe jij bijvoorbeeld tussen 04:00 en 07:00 uur s’ochtends? Waarschijnlijk slapen, toch?

En wat doe je s’avonds? Tussen 20:00 en 24:00 uur? TV kijken of een beetje op het internet surfen?

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

‘The Magic Hours’

Je kunt je tijd veel beter gebruiken.

Vooral de tijd die je s’ochtends laat liggen is zo enorm belangrijk. s’Ochtends is de tijd die je het beste kunt gebruiken en ook het meeste uit je uren zult halen.

Voor de meeste mensen is de vroege ochtend de beste tijd om belangrijke dingen te doen.

Bijvoorbeeld om te sporten, dat boek te schrijven, dat éne ding te doen… je dromen achterna gaan.

In het artikel staat dat tussen 04:00 en 07:00 uur ‘magische’ tijden zijn. De meeste mensen slapen en dus word je niet gestoord. Je voelt je op dat moment een soort van ‘alleen op de wereld’. In deze drie uur zul je waarschijnlijk meer voor elkaar krijgen dan alle uren op een dag bij elkaar opgeteld.

Probeer het maar eens uit.

Ga eens wat vroeger naar bed, kom er om 04:00 uur uit en werk aan je droom. Je zult zien dat je enorm veel kunt presteren!

Iedere droom heeft een prijs. Iedere droom vereist toewijding en opoffering. Het zal echt niet vanzelf naar je toe komen vliegen. Je zult actie moeten ondernemen om je droom te verwezenlijken!

Durf jij het aan om écht actie te ondernemen en je droom te verwezenlijken?

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Hoe graag wil je het?

In het artikel werden 5 manieren gegeven om je te helpen je droom uit te laten komen:

  1. Je hebt wél tijd – Je hebt genoeg tijd op een dag, je gebruikt het alleen niet goed. Stop met doelloos TV kijken of surfen op het internet. Je kunt je tijd veel beter gebruiken! Als je alle minuten of uren bij elkaar optelt dat je eigenlijk niks zit te doen, kom je uit op genoeg tijd ;). 
  2. Doe wat anderen niet doen – Als je iets erg graag wilt moet je hetgeen doen wat anderen niet doen. Werken terwijl andere mensen slapen. Succesvolle mensen doen wat de meeste mensen zien als het onmogelijke.
  3. Het IS een keuze – Excuses zoals “Ik kan het niet”, of “Ik ben geen ochtendmens” zijn allemaal b*llshit (sorry). Je kan het wel, maar je vind het makkelijker om niet te doen. Het is net waar je prioriteiten liggen en hoe graag je het wilt.
  4. ‘Pay the price’ – Je wilt dolgraag je droom uit laten komen, maar heb je er ook alles voor over? Je moet jezelf toewijden en jezelf opofferen. Wil je afvallen? Sta elke ochtend om 05:00 uur op en ga hardlopen. Het zal niet makkelijk zijn, maar met de juiste toewijding zul je er komen.
  5. De ochtendstond heeft goud in de mond – Ik kan het niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om vroeg op te staan. Echt, als je vroeg opstaat kun je al zoveel voor elkaar krijgen. Sterker nog, je zult tussen 04:00 en 07:00 uur meer voor elkaar krijgen dan wat de meeste mensen in een hele dag voor elkaar krijgen. En daarnaast heb je enorm veel energie!

Natuurlijk kun je helemaal zelf bepalen wat jouw ‘magic time’ is. Werk je beter tussen 00:00 en 03:00 uur? Doe dat dan. Het gaat er om dat je zoveel meer kunt bereiken als je de tijd goed gebruikt.

Het excuus dat mensen te weinig tijd op een dag hebben is onzin. Er zijn altijd wel ‘loze uren’ waarin iemand eigenlijk helemaal niks doet, zoals TV kijken of een beetje op het internet surfen.

Voor mij werkt vroeg opstaan ook erg goed. S’ochtends doe ik gewoon enorm veel en ik heb de hele dag door veel energie. Ik ga s’ochtends vroeg hardlopen en al vroeg aan het werk. Tegen de tijd dat het dan 09:00 uur is heb ik al veel gedaan.

Ik ben erg benieuwd naar jouw mening over dit artikel. Wat is jouw ‘magic time’? En maak jij optimaal gebruik van alle seconden, minuten en uren op een dag?

Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

2 reacties op “Waarom je zou moeten werken terwijl andere mensen slapen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *