Comfort-zone: waarom en hoe je er vandaag uit MOET stappen

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Ieder persoon heeft wel eens momenten dat het lijkt alsof je niet verder komt en je als het ware afgeremd word. Je wilt op een bepaald gebied groeien, maar het ‘plafond’ boven je hoofd is veel te laag; je bevind je nog té veel in je comfort-zone.

De meeste mensen hebben hier vrede mee en accepteren dit. Dat is jammer, want als je als persoon écht wilt groeien, moet je bereid zijn om het spreekwoordelijke plafond te slopen en zodoende uit je comfort-zone te stappen.

Vaak is het enige wat je tegenhoud om je dromen te realiseren je eigen comfort-zone; je durft niet verder omdat je het hier wel “naar je zin hebt”.

In dit artikel ga ik het met je hebben over de comfort-zone, hoe je hier uit kunt stappen en wat dit voor je gaat betekenen.

Wat is de ‘comfort-zone’?

Zoals het woordje ‘comfort-zone’ al zegt, is de comfort-zone de plek waar je jezelf comfortabel in voelt. De dingen die jij op een dag doet vinden zich meestal allemaal plaats in je eigen comfort-zone. Je voelt je er veilig mee om deze dingen op die manier te doen.

Vaak doe je deze dingen omdat ze een gewoonte van je zijn. Omdat bepaalde dingen een gewoonte van je zijn, is het vanzelfsprekend voor je om die dingen uit te voeren en dag in, dag uit te herhalen.

Dit kunnen kleine dingen zijn, zoals bijvoorbeeld elke dag om 20:00 uur TV-kijken, maar ook ‘grote’ dingen zoals bijvoorbeeld ieder jaar naar hetzelfde vakantiepark gaan.

Onthoud dat je comfort-zone eigenlijk inhoud dat je jezelf veilig doet met de dingen die je doet.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Waarom uit je comfort-zone stappen?

Voor veel mensen is het enorm lastig om uit hun comfort-zone te stappen. Dat is natuurlijk niet gek, want je voelt je veilig met de dingen die je doet. Geen angst, maar ook geen opwinding of nieuwe emoties.

Zoals ik in de inleiding al zei ga je niet groeien als je iedere keer maar in je oude vertrouwde comfort-zone blijft (en dus de dingen blijft doen die je altijd al deed).

De mooie dingen gebeuren buiten je comfort-zone

Door elke dag hetzelfde te doen, heb je ook elke dag dezelfde resultaten. Sommige mensen denken dat wanneer ze maar lang genoeg hetzelfde blijven doen, dat er dan op den duur verandering zal komen. Maar zo is het niet.

“Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.” – Albert Einstein

Door in je comfort-zone te blijven ga je nooit je ware potentieel bereiken, en dat is zonde. Zou jij niet graag nieuwe emoties voelen? Nieuwe doelen stellen en deze ook behalen? Ik weet zeker van wel!

Daarom is het juist zo belangrijk om nieuwe dingen te gaan doen. Door nieuwe dingen te gaan doen, zul je ook nieuwe resultaten behalen.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Hoe kun je uit je comfort-zone stappen?

Je kunt eenvoudig uit je comfort-zone stappen door simpelweg te beginnen met kleine nieuwe dingen te doen, of om huidige gewoontes iets te veranderen.

In plaats van dat je bijvoorbeeld elke dag per sé om 20:00 uur TV moet gaan kijken, kun je beslissen om hier iets anders voor in de plaats te gaan doen. In het begin zal dit misschien wat gek aanvoelen, maar als je eenmaal met andere dingen bezig bent, zul je merken dat je naar verloop van tijd niet eens meer om 20:00 uur TV wilt gaan kijken.

Je oude gewoonte is dan verplaatst naar een nieuwe gewoonte.

Natuurlijk is het wel belangrijk om met je nieuwe gewoonte dichter bij je dromen te kunnen komen. Ga bijvoorbeeld niet in plaats van om 20:00 uur TV kijken, een film kijken ;). Doe echt dingen die je stap voor stap dichter bij je dromen zullen brengen.

Wanneer je iedere keer een kleine gewoonte uit je comfort-zone gaat vervangen of uit je systeem gaat ‘verwijderen’, dan zul je zien dat dit telkens makkelijker gaat.

Ik zal je een persoonlijk voorbeeld geven. De eerste keer dat ik een live webinar gaf was ik hartstikke zenuwachtig en was hier dan ook helemaal niet zo goed in. Voor mijn tweede webinar was ik al heel wat minder zenuwachtig en waren de resultaten veel beter. Inmiddels is webinars organiseren één van mijn favoriete dingen om te doen!

Beeld je eens in wat je allemaal kunt gaan bereiken! Het leven biedt zoveel kansen, je moet ze alleen wel durven te pakken! Dit kun je alleen doen door uit je comfort-zone te stappen en nieuwe dingen te gaan doen.

Nieuwe stappen nemen zorgt voor nieuwe resultaten.

Succes!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *