Internet Marketeer en Ziek Zijn: Waarom het voor mij niets uitmaakt

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Ik weet nog dat ik eind 2018 riep dat ik vrijwel nooit ziek ben. Wat heb ik daar een spijt van. Een paar dagen later werd ik namelijk ziek. Niet super erg, maar gewoon goed verkouden en een beetje koorts.

Nu is het april 2019, en ook nu ben ik lichtelijk verkouden en heb ik lichtelijk de griep.

Dat is dus twee keer ziek in een periode van vijf maanden.

En dat voor iemand die nooit ziek is ;-).

Alhoewel ik me wel flink beroerd voel, zo heeft mijn business er niet onder te lijden.

En dat is nou wat ik zo tof vind aan ‘mijn vak’.

Mijn business gaat gewoon door. Mijn websites zijn gewoon online, krijgen dagelijks duizenden bezoekers en ik blijf gewoon commissies en verkopen scoren.

De bezoeker weet namelijk niet dat ik ziek ben.

Ik heb namelijk niet direct met klanten te maken. Sterker nog, voor mijn affiliate sites heb ik helemaal geen contact met klanten, en weten de kopers of leads niet eens dat ik er ’tussen zit’.

En omdat ik voor Internet Succes Gids.nl al communicatie digitaal doe, kan ik gewoon op een fatsoenlijke manier per mail reageren.

Dit vind ik best speciaal. Als ik naar andere mensen kijk die een eigen business hebben, zie ik dat hun business er echt onder lijdt wanneer ze ziek zijn.

Ze kunnen immers niks doen. Ze kunnen geen klanten ontvangen, ze kunnen geen werk doen.

En dus verdienen ze geen geld.

Ziek zijn is dan echt een probleem en wanneer je een week goed ziek bent, betekent dat dus dat je een week niet echt inkomen hebt en het dan de week er op extra druk krijgt (om alle gemiste afspraken/klanten/werkzaamheden opnieuw in te plannen).

Ik denk daarom dat het zo belangrijk is om een business op te bouwen die niet gebaseerd is op het uurtje-factuurtje verdienmodel. Tuurlijk, je kunt er goed geld mee verdienen als je daadwerkelijk aan het werk bent, maar als je ziek bent, of er minder werk is, lopen je inkomsten ook hard terug.

Ik probeer echt een business op te bouwen die niet direct van mij afhankelijk is, en die groeit, zonder dat ik er meer voor hoef te doen.

Mijn business loopt gewoon door als ik niet aan het werk ben…

… of als ik slaap

… of als ik ziek ben

Ik kan gewoon vanuit huis geld verdienen.

Natuurlijk moet ik mijn business onderhouden en moet ik daadwerkelijk werken (niets is 100% passief), maar het is allemaal zo minimaal en niet tijdsgebonden.

Het is dat ik mezelf een regel heb gesteld dat ik elke dag iets voor mijn business moet doen (ongeacht ik ziek ben of niet), maar ik kan makkelijk een dagje niks doen. Mijn business zal er niet minder van worden.

Besef goed dat we in de tijd van het internet leven.

Ik lees steeds meer berichten van bedrijven en van ondernemers die niet meer zo veel werken als dat ‘vroeger’ de ‘norm’ was.

Acht uur werken per dag betekent niet dat je acht uur per dag productief bent.

Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst acht uur op een dag heb gewerkt.

Ik denk dan ook dat het belangrijk is om niet hard te werken, maar slim te werken – iets wat veel mensen raar vinden klinken.

Veel mensen zien het namelijk als iets slechts dat je zegt dat je niet veel werkt, of als je het niet druk hebt.

Ik probeer het altijd juist zo min mogelijk druk te hebben, en zoveel mogelijk te verdienen.

Een gedachtengang die maar weinig mensen kunnen of willen begrijpen.

Ik kies niet alleen die lifestyle omdat ik het heerlijk vind om vrij te kunnen nemen wanneer ik wil, maar ook omdat ik denk dat dit het slimste verdienmodel is, en dat uurtje-factuurtje één van de domste verdienmodellen is – op lange termijn.

Kies niet voor iets wat nu het meest voor je oplevert, maar wat dat doet als je zelf niet aan het werk bent, als je op vakantie bent, en als je slaapt.

Wanneer je daarvoor kiest hoef je straks geen vakantie meer te nemen, want heb je altijd vakantie.

Ook hoef je straks niet meer voor geld te werken, want je geld werkt straks voor jou.

Laat je niet tegenhouden door wat anderen zeggen – de meesten zullen altijd uurtje factuurtje of voor een baas blijven werken.

Wanneer je het slim aanpakt maakt het dan straks ook niet meer uit of je een weekje ziek bent of niet. Je business blijft gewoon doorgaan.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *