WordPress website verhuizen? Zo kun je dat makkelijk en snel doen!

Gemiddelde leestijd: 5 minuten
Hoe moet je je WordPress website verhuizen? Een compleet stappenplan!

Voor mensen blijft het een ingewikkelde zaak: een WordPress website verhuizen. Het is ook iets wat heel erg ingewikkeld en moeilijk lijkt; en dat terwijl het helemaal niet ingewikkeld en moeilijk hoeft te zijn.

Je kunt namelijk op een vrij eenvoudige manier een WordPress website verhuizen. Ik doe het al jaren op deze manier, en ik heb er totaal geen technische kennis voor nodig of ingewikkelde dingen voor te doen.

In dit artikel zal ik uitleggen hoe je aan de hand van één simpele plugin je complete WordPress website kunt verhuizen, zonder dat je handmatig de database opnieuw hoeft in te richten.

Voorbereidingen

Voordat je je WordPress website gaat verhuizen is het eerst belangrijk om te bepalen waarom je dit wilt gaan doen. Ga je je website op een andere hosting zetten? Of ga je verder op een ander domein?

Bedenk eerst goed of je wel echt wilt verhuizen en welk domein of welke hosting je gaat gebruiken.

Het is daarom belangrijk dat je voordat je gaat verhuizen eerst al de nieuwe domeinnaam of hosting hebt geregistreerd. Zodoende kun je meteen aan de verhuizing beginnen en hoef je nergens op te wachten.

Zorg er voor dat je alle inloggegevens bij de hand hebt en dat je toegang hebt tot de FTP en DirectAdmin of CPanel van je nieuwe hosting en domeinnaam.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Eenvoudig je WordPress website verhuizen

Zoals ik al zei is een WordPress website verhuizen echt enorm makkelijk. Het enige wat je in principe nodig hebt is de plugin Duplicator. Download en installeer deze plugin op je huidige WordPress website.

Weet je niet hoe je WordPress plugins moet installeren? Lees dan het complete stappenplan.

Wanneer je dat gedaan hebt, ga je aan de linkerkant in het beheerdersgedeelte van WordPress naar ‘Duplicator’.

Hier kun je vervolgens kiezen om een ‘Package’ te maken. Maak deze aan door op de knop ‘Create package’ te klikken.

Je ziet dat de plugin nu geheel automatisch een ‘package’ van je WordPress website en database maakt. Dit kan een paar minuten duren, dat ligt volledig aan de grote van je website.

Vervolgens zie je dat de plugin twee bestanden voor je hebt klaargezet, namelijk:

 1. The Package
 2. Installer file

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Download de beide bestanden naar de harde schijf van je computer.

Vanaf hier zal ik het in korte stappen gaan uitleggen, aangezien dat het makkelijkste en duidelijkste uitlegt.

 1. Plaats de bestanden (de ‘Package’ en de ‘Installer’ in de root van je nieuwe hosting of domein, dus in de nieuwe ‘public_html’.)
 2. Ga in je browser naar je nieuwe domeinnaam toe, en ga naar het ‘Installer’ bestand, dus: www.jouwnieuwedomein.nl/installer.php
 3. Je ziet dat er een soort setup staat.
 4. Vul hier de gegevens in van je nieuwe database. Als je deze niet hebt aangemaakt, maak deze dan aan via de DirectAdmin of CPanel van je hosting. Dit kun je doen onder MySQL management.
 5. Druk op ‘Test Connection‘. Wanneer er een foutmelding komt, los deze dan op door de beschrijving van de foutmelding goed te lezen en de foutmelding op te lossen.
 6. Klik op ‘Install‘.
 7. De Installer gaat de bestanden en database gegevens nu overzetten naar je nieuwe domein en/of hosting.
 8. Klaar!

Wanneer alles gelukt is, is je WordPress website overgezet en ben je klaar. Probeer het maar eens uit :).

Hieronder zie je een video die de bovenstaande stappen in beeld brengt.

De Duplicator plugin doet dus alles voor je. Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen is de bestanden en de database aan te maken en op ‘Install’ te klikken. Alles gaan vanzelf!

Zo zie je maar dat een WordPress website verhuizen helemaal niet moeilijk is, en dat je er helemaal geen technische kennis voor nodig hebt.

Is het jou gelukt om je WordPress website verhuizen aan de hand van mijn uitleg? Of heb je nog vragen?

Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

5 reacties op “WordPress website verhuizen? Zo kun je dat makkelijk en snel doen!

 1. Hoi Jacko,
  Was het allemaal maar zo simpel. Ik wil mijn site verhuizen van een parallel omgeving naar een directadmin omgeving. Ik gebruik duplicator regelmatig om de site lokaal te installeren (updaten, xammp). Zonder problemen.
  Met gebruik van duplicator in de directadmin omgeving is het uitpakken van het .zip bestand al een probleem.
  Je kan er nog voor kiezen dit bestand handmatig uit te pakken. Zoals je kan zien, als je naar de website gaat, krijg je de startpagina van het hosting bedrijf. Waarschijnlijk heeft dit met het index bestand te maken. Dit bestand kopieren van de oude ogeving naar de nieuwe omgeving werkt (helaas) niet.
  Enig idee?

 2. Dank voor deze zeer nuttige tutorial.

  Op het eind kreeg ik hetzelfde probleem als Birgitte, maar dit was oplosbaar door alle files in de public_html te verwijderen voor het uploaden van de Installer en de Package. Wellicht dat andere lezers er in de toekomst nog iets aan hebben 🙂

  1. Yes! Bij de Instellingen van je WordPress website moet je wel even het webadres wijzigen.
   Als het goed is gebeurd het dan automatisch ook voor de media van je website.

   Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *