WordPress logo veranderen? Zo kun je dat makkelijk en snel doen!

een afbeelding van het inlogvenster van wordpressHet WordPress logo veranderen; hoe kun je dat nou eigenlijk doen?

Regelmatig krijg ik de vraag van mensen die een eigen WordPress website hebben opgezet, en die graag het logo willen veranderen wat ze zien als ze inloggen op hun website.

Als je bijvoorbeeld een website hebt waar meerdere mensen op inloggen, dan staat het natuurlijk wel zo netjes dat je gewoon je eigen logo kunt laten zien, in plaats van het standaard WordPress logo.

Er zijn verschillende manieren om het WordPress logo te veranderen.

In dit artikel zal ik dan ook de meest simpele en gebruiksvriendelijke manier bespreken.

Het WordPress logo veranderen dankzij deze handige plugin

Om het WordPress logo te veranderen gebruik ik altijd een hele handige plugin, waardoor je dus helemaal geen technische kennis hoeft te hebben.

De plugin die ik gebruik heet My WordPress Login Logo en laat je (zoals de naam al zegt) je eigen WordPress logo instellen.

Weet je niet hoe je WordPress plugins moet installeren? Lees dan mijn uitgebreid artikel over WordPress plugins installeren.

Wanneer je deze plugin hebt geïnstalleerd verschijnt er in het beheerdersgedeelte van je WordPress website een nieuwe menuknop, waarmee je naar de instellingen van de plugin gaat.

Het wordpress logo veranderen is erg makkelijk dankzij deze plugin

Op de instellingen pagina van de plugin kun je gewoon zelf opgeven welk logo je wilt laten verschijnen. Ook kun je andere instellingen opgeven zoals de grootte en breedte van het logo.

Hier kun je het logo uploaden wat je wilt laten verschijnen, en je kunt bijvoorbeeld ook opgeven hoe groot en breed het logo moet zijn. Daarnaast kun je een fade-in effect meegeven, zodat het inlog venster wat vertraagd verschijnt (wat er erg mooi uitziet!)

Je WordPress logo veranderen is dus heel eenvoudig en je hebt absoluut geen technische kennis nodig.

Dankzij de bovengenoemde plugin kun je gewoon zelf kiezen welke afbeelding je wilt laten verschijnen in het inlogvenster, en de plugin zorgt voor de rest!

Heb je nog vragen over deze plugin, of lukt het niet? Stel je vragen dan in de reacties hieronder!

Als je dit artikel behulpzaam vind, dan zou ik het zeer waarderen als je dit artikel een like of een tweet zou geven.

Thanks!

Laat een reactie achter