WordPress anti-spam plugin? Deze plugin is GOUD!

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Als je een WordPress website hebt, dan zul je ongetwijfeld weleens last hebben van spam comments. Om spam reacties tegen te gaan doe je er goed aan om een WordPress anti-spam plugin te gebruiken.

Deze plugin kan er voor zorgen dat je geen tot bijna geen spam comments meer zult krijgen. Dat scheelt je een hoop onnodige e-mailnotificaties en gedoe.

En een hoop minder gedoe betekent natuurlijk een hoop meer tijd voor nuttige dingen ;).

Wat is spam?

Voordat ik ga bespreken welke WordPress anti-spam plugin je kunt gebruiken, zal ik eerst even uitleggen wat spam nou eigenlijk is.

Spam reacties zijn eigenlijk verkapte mogelijkheden om backlinks op jouw website te plaatsen. Als je spam reacties krijgt, is jouw website waarschijnlijk terecht gekomen op een lijst van spammers die jouw website willen gebruiken om backlinks te plaatsen.

Als je zo’n spam reactie toelaat, krijgt de website in de spam-reactie er namelijk een backlink bij. Jouw website wordt daar dan weer slechter van, omdat je linkt naar een totaal niet relevante website.

Tip: Plaats nooit zelf backlinks. Google zal dat niet in dank afnemen. Je kunt je beter richten op goede, waardevolle content om hoger in Google te komen.

Daarnaast zijn spam-reacties vaak in het Engels of Chinees, dus je hebt er helemaal niks aan.

Een voorbeeld van spam reacties
Een voorbeeld van typische spam reacties.

Laat daarom ook nooit één spam-reactie toe op je website. Je kunt ze herkennen aan de uitgaande links die ze in hun reactie plaatsen, en dat de reactie vaak helemaal niks met het onderwerp van je website of artikel te maken heeft.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Welke WordPress anti-spam plugin kun je gebruiken?

Gelukkig kun je spam enorm makkelijk tegengaan als je een WordPress website hebt.

Heb je geen WordPress website? Lees dan hier hoe je een WordPress website kunt maken.

Het enige wat je namelijk hoeft te doen is deze anti-spam plugin te installeren en te activeren; de plugin doet de rest!

Wanneer je de plugin hebt geïnstalleerd zul je namelijk merken dat je geen (of vrijwel geen) spam reacties meer zult krijgen.

Een ander pluspunt van deze plugin is dat hij niks verandert aan het reactieformulier op je website. Bezoekers hoeven dus geen lastige CAPCHA code in te vullen. De plugin filtert gewoon de spam reacties er uit.

Hopelijk maak je vandaag nog gebruik van deze tip, en installeer je deze WordPress anti-spam plugin.

Succes!

Lees ook: Wat kun je doen tegen spam op je WordPress website?

Heb je nog vragen of is iets onduidelijk? Laat het even weten in de (spam vrije) reacties hieronder ;).

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

2 reacties op “WordPress anti-spam plugin? Deze plugin is GOUD!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *