WordPress aantal woorden tellen?

Wil je het aantal woorden van een pagina in WordPress tellen, maar wil je dit niet doen zonder dat je zelf alle woorden moet gaan tellen?

Geen probleem. WordPress heeft een hele handige functie waarin je precies kunt zien uit hoeveel woorden een pagina bestaat – deze functie zit standaard al ingebakken in elke WordPress website, en is dus voor iedereen beschikbaar.

Hieronder zie je een screenshot waar je kunt zien hoeveel woorden een artikel heeft.

aantal woorden wordpress

Onderin de WordPress editor vind je dus automatisch het aantal woorden van je pagina of bericht.

Totale aantal woorden van je site tellen

Op de bovenstaande manier zie je het aantal woorden van een specifiek bericht in WordPress.

Wil je echter alle woorden op je WordPress site tellen, dan kun je dat doen via de plugin WP Word Count. Deze plugin telt alle woorden – en meerdere statistieken – van je website.

Uit hoeveel woorden moet mijn pagina bestaan?

Een vraag die ik vaak gesteld krijg is uit hoeveel woorden een pagina moet bestaan. Dit willen mensen dan vaak weten omdat ze bezig zijn met de optimalisatie van hun site voor Google.

Hier is eigenlijk geen vast antwoord op te geven. Het enige antwoord wat ik je kan geven is: zorg dat je de meest waardevolle content in de niche aanbied.

Wanneer jouw content beter is dan die van de concurrent, heb je gevonden.

In mijn artikel over “waarom er geen minimum aantal woorden is“, ga ik hier dieper op in, en geef ik ook wat voorbeelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *