Welke ene tip ik mezelf twee jaar geleden zou geven als ik terug in de tijd kon

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

In het Podcast ideeën topic opperde Bas een interessant idee voor een Podcast.

Hij vroeg:

“Als je 1 tip kon geven aan jezelf 2 jaar geleden welke tip zou dat zijn en waarom?”

Een interessante vraag, niet alleen leerzaam voor anderen, maar ook voor mezelf.

Daarom leek het me leuk om hier een blogartikel over te maken, en er ook later een Podcast aflevering over op te nemen.

Want, wat zou mijn nummer één tip aan mezelf, twee jaar geleden, zijn?

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik op het moment dat ik deze zin schrijf, nog geen enkel idee heb wat het antwoord op deze vraag is, maar daar hoop ik al schrijvende achter te komen.

Alle keuzes waren op dat moment de beste keuzes voor mij

Alles wat ik heb gedaan in de afgelopen jaren, heeft er voor gezorgd dat ik vandaag de dag hier ben. Als ik de afgelopen jaren niet hetgeen had gedaan, wat ik gedaan had, zou ik nu niet hier zijn, met de dingen die ik wel bereikt, en de dingen die ik niet heb bereikt.

Misschien was er dan wel helemaal geen forum geweest.

Of misschien was ik wel helemaal geen Podcast begonnen.

En misschien was ik daardoor ook wel niet voor het AD.nl geïnterviewd.

Wat ik hiermee wil zeggen is: alles heeft een keerzijde en actie = reactie.

Daarnaast waren de keuzes die ik twee jaar geleden heb gemaakt, de beste keuzes voor mij op dat moment. Door bepaalde keuzes te maken, heb ik ook bepaalde ‘offers’ moeten maken. Maar, then again, als ik die ‘offers’ niet gemaakt had, had ik hier misschien niet zo ‘gestaan’.

Dus: alle keuzes die ik twee jaar geleden – en daarvoor – en daarna – waren voor mij de beste keuze op dát moment. En ik denk ook dat dit voor iedereen geldt. We maken allemaal keuzes die op dit/dat moment het beste voor ons lijken.

Anyway, dit is natuurlijk niet echt antwoord op de vraag van Bas.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wereld ontdekken

Wat ik achteraf wel graag had willen doen, was op wereldreis gaan, maar niet twee jaar geleden – ik denk dat toen ik 19-20 was, dit de ideale tijd voor me was. Ik had de middelen, de tijd, en ik was jong(er). Ik stond nog niet zo serieus in het leven als dat ik nu ben; ik had toen nog meer de ‘party mindset’.

Waarom ik niet op wereldreis ben gegaan? Geloof me, ik ben er vaak genoeg mee bezig geweest. Maar iets in me durfde niet. Ik was bang dat alles – businesswise – in de soep zou lopen. Daarnaast wilde ik toen mijn business opbouwen, en zag ik meer long term succes daar, dan op wereldreis gaan.

Iets waar ik nu wel een beetje spijt van heb, want als je nog geen twintig bent, heb je nog niks te bewijzen en moet je de wereld ontdekken, om zo ook jezelf te ontdekken en dus ook te ontdekken wat je graag doet.

Daarom zou ik iedere schoolverlater willen aanraden: ga op wereldreis. Ga er een jaar tussenuit. Je hebt nog niks geen verplichtingen, niemand verwacht wat van je, en je hebt geen lasten. Geen huis, geen kinderen, geen hypotheek etc.

Afgelopen jaar las ik het boek Shoe Dog van Phil Knight (oprichter Nike, sowieso een aanrader) en las dat hij tijdens zijn wereldreis op zijn business idee is gekomen – ook al wist hij het toen nog niet eens. Hij leerde levenslessen die geen enkel ander schoolboek hem kon leren en maakte dingen mee die iedereen zouden inspireren.

Again, voor mij was een wereldreis toen niet de beste keuze. Het had niet mijn nummer één prioriteit, anders had ik het wel gedaan. Ik wilde mijn business starten en was bang dat als ik op wereldreis zou gaan, dit niet zou lukken. Achteraf is dit natuurlijk puur denken vanuit angst, maar achteraf is het altijd makkelijk praten.

Wat als ik op wereldreis zou zijn gegaan, en ik daar een toffe job had gevonden? Dan hadden jullie nu niet deze tekst gelezen, en velen van jullie misschien niet met affiliate marketing in aanraking gekomen.

Actie = reactie.

Maar goed, afgelopen week heb ik drie weken Amerika geboekt, dus ik ga kijken wat er daar gebeurd ;-).

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Niet zo streng zijn voor mezelf

Een andere tip die ik mezelf zou willen geven is om meer te genieten. De eerste jaren was ik echt mega streng voor mezelf, en achteraf weet ik niet of dit echt nodig is geweest. Ik heb me heel lang schuldig gevoeld dat ik niet ging ‘werken’ terwijl anderen dit wel deden – en het van je verwacht werd. Ik denk dat ik achteraf gezien veel minder had hoeven ‘werken’, en meer had kunnen genieten én toch dezelfde resultaten had kunnen krijgen.

Maar, then again, toen was toen, en toen was dit de beste beslissing voor mij.

Naast deze twee tips komt er qua persoonlijk leven niet zo snel nog een tip voor mezelf naar voren.

Wel qua business.

Meer kwaliteit

Qua business had ik veel eerder de focus moeten leggen op hoge kwaliteit affiliate websites. Ik heb te lang ‘gelift’ op de EMD-domeinnamen. Hiermee heb ik wel behoorlijk wat geld verdiend, maar zorgden ook voor meer werk. Een EMD-domein is namelijk niet echt op te schalen en kun je niet veel meer mee dan scoren op bepaalde zoektermen.

Door echte merken te maken, kun je veel meer mensen bereiken en ook veel meer geld verdienen. Het principe wat ik je ook in de Affiliate Marketing Revolutie 3.0 leer.

Daarnaast had ik veel eerder een forum moeten beginnen.

Aan de mensen die dagelijks op het forum te vinden zijn: stel je eens voor dat ik dagelijks alle topics als mail in mijn mailbox zou krijgen… juist, dat is niet vol te houden ;-).

Andere dingen kan ik me zo snel niet bedenken.

Ik heb me nooit druk gemaakt om dingen die er niet om deden, en ik heb mezelf ook nooit bezig gehouden met dingen die niet relevant waren. Ik had een doel, en daar ben ik volledig voor gegaan, en dat doe ik nog steeds. Wel iets relaxter. Ik hoef geen Gary Vaynerchuk te zijn, maar ben liever een Richard Branson – of natuurlijk nog liever mezelf.

Op Instagram zie ik zoveel Gary ‘wannabees’ met ‘hard work’ en ‘hustle’… zijn dat dingen die voor jou écht belangrijk zijn?

Ook zie ik zoveel jonge gasten die zichzelf alleen maar willen bewijzen naar de buitenwereld, en het daardoor écht zo moeilijk voor zichzelf hebben. Die continue dwang om jezelf te bewijzen, om je succes te laten zien etc.

Een hele mooie quote vind ik:

A gift but you’d trade it for youth

Vampire weekend

“Wisdom’s a gift but you’d trade it for youth”

Dit is van het nummer Step, van Vampire Weekend – en ik denk dat dit zo waar is. We willen allemaal succesvol en wijs zijn, maar als we zouden kunnen, zouden we het allemaal ruilen om weer jong en dom te zijn. Hieronder het nummer.

Laat hetgeen wat voor anderen succes is, niet per se jouw succes zijn. Iedereen heeft andere dromen en doelen. Ga voor de doelen die jij wilt halen, ga voor de lifestyle die jij wilt realiseren. Niet die Instagram, of iemand anders je voorlegt.

Ik wil je eens uitdagen om écht diep in jezelf te kijken, en te kijken wat voor dingen er voor jou écht belangrijk zijn, en wat jouw ideale leven nou echt is.

DUS!

Ik hoop dat je iets aan deze post hebt gehad, en dat je er enigszins inspiratie uit hebt kunnen halen.

Ik ben ook echt niet perfect, en ik blijf ook leren. Ik hoop alleen dat ik je met mijn ‘lessen’ iets bij kan brengen, zodat je van mijn successen én fouten kunt leren.

Be GREAT!

– Jacko Meijaard

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *