Tip: Hou je website simpel, duidelijk en clean

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
Tips voor je website

Tegenwoordig is het niet moeilijk om een eigen website te maken. Je kunt eenvoudig, en goedkoop, een eigen domeinnaam + webhosting nemen, en daar een website op zetten.

Binnen een paar uur kun je al een volledig draaiende website hebben, zonder dat je enige technische kennis nodig hebt. Met WordPress (een CMS) kun je namelijk heel eenvoudig een eigen website maken en de vervolgens geheel naar eigen wens indelen.

Doordat het maken van een website zo makkelijk is, gaan veel mensen helemaal ‘los’ op hun eigen website, en maken ze er een grote ‘kermisattractie’ van.

Dat is juist niet wat je moet doen.

Maak van je website geen ‘kermisattractie’

Je website moet namelijk zo simpel, duidelijk en clean mogelijk zijn. Hierdoor kan de bezoeker makkelijk op jouw website navigeren, en dit vindt Google ook enorm belangrijk.

Google wil namelijk dat de bezoekers een zo’n fijn mogelijke beleving op jouw website hebben. Door een simpele navigatiestructuur te hebben, kan de bezoeker makkelijk navigeren.

Hou het menu daarom zo simpel en kort mogelijk, zodat het voor de bezoeker duidelijk is waar hij zich op de website bevind, en wat onder elke menuknop is.

Hoe simpeler, hoe beter.

Een artikel op Internet Succes Gids.nl
Hierboven zie je een stukje tekst uit een artikel op Internet Succes Gids.nl. Zoals je ziet is de tekst lekker duidelijk (zwart op wit) en leest dit heel fijn. Ook kun je makkelijk navigeren dankzij de ‘Breadcrumbs’.

Ook de kleurstelling van je website kun je het best zo simpel mogelijk houden. Hou het rustig voor het oog. Gebruik zwarte tekst op een witte achtergrond, dit leest gewoon het beste en het fijnste.

Ga op je website niet met veel verschillende kleuren werken. Misschien dat het er ‘grappig’ uit ziet dat je verschillende kleuren, lettertypen en dergelijke gebruikt, maar dit komt alleen maar ten nadele van je website. Door een simpele kleurstelling te gebruiken zal de bezoeker veel langer op je website blijven, en straalt je website ook meer professionaliteit uit.

Zorg er voor dat je website zo rustig mogelijk, en vooral fijn om te gebruiken en lezen is.

De bezoeker moet:

  • Makkelijk kunnen navigeren; zorg dus voor een duidelijke menustructuur
  • Rustig je artikelen kunnen doorlezen; gebruik dus geen rare kleurstelling of een wisseling van lettertype
  • Snel kunnen vinden waar hij/zij naar op zoek was

Ga het jezelf dus niet onnodig moeilijk maken door allerlei fratsen op je website uit te halen. Het gaat er om dat je website duidelijk is, makkelijk navigeert en goed leesbaar is.

Hopelijk doe je wat met deze tips, en voer je ze door op je eigen website.

Succes!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *