TikTok affiliate marketing niches

De #5 beste affiliate marketing niches om mee te beginnen!

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Maak je met veel plezier gebruik van TikTok? Dan ben je niet de enige. Veel mensen zijn in de afgelopen jaren groot fan van dit relatief nieuwe social media kanaal geworden. Onderzoek heeft uitgewezen dat zo’n 1,7 miljoen Nederlanders dagelijks gebruik maken van TikTok.

Dit aantal zegt, wat ons betreft, twee dingen:

  • TikTok is onwijs populair. Het is goed om te weten dat TikTok een stuk jonger is dan bijvoorbeeld Facebook en Instagram. Dat TikTok in zo’n korte tijd al zoveel gebruikers aangetrokken heeft, is wat ons betreft veelzeggend.
  • TikTok biedt veel mogelijkheden op het gebied van affiliate marketing. Als je al met affiliate marketing bezig bent, weet je dat het belangrijk is om een grote groep aan te kunnen spreken. Dat zoveel mensen van TikTok gebruik maken, geeft aan dat dit een uiterst interessant kanaal is om affiliate marketing op toe te passen.

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Hoe werkt affiliate marketing met TikTok precies?

Affiliate marketing met TikTok werkt eigenlijk hetzelfde als affiliate marketing via een website. Ook hierbij is het namelijk de bedoeling dat je producten promoot.

Hoe je dit doet, is op TikTok uiteraard wel anders:

  • Je kunt producten in leuke video’s promoten. Hoe je dit doet? Door je creativiteit volledig te benutten. Zorg ervoor dat je producten op een leuke manier promoot, dat je enthousiast bent en dat je daardoor TikTok gebruikers kunt overtuigen.
  • Je kunt affiliate links in de omschrijving plaatsen. Het is bij TikTok ook mogelijk om affiliate links in de omschrijving van de video te plaatsen. Hiermee geef je gebruikers de mogelijkheid om met één klik op het smartphonescherm naar het betreffende product te gaan.

Het leuke is dat je op TikTok erg creatief kunt zijn. Dit heeft met de essentie van het sociaal media kanaal zelf te maken, maar ook met het feit dat je de links op meerdere manieren kunt plaatsen.

Nog een leuk detail: via TikTok is het ook mogelijk om je eigen brand of naam op te bouwen. Krijg je dat voor elkaar? Dan willen bedrijven rechtstreeks met je samenwerken, waardoor je nog groter wordt. Bovendien kun je hier veel geld verdienen.

Zo zal je niet de eerste TikTokker zijn die beroemd wordt, in eigen land bijvoorbeeld. Zoek maar eens op wat succesvolle TikTokkers verdienen; je schrikt daar ongetwijfeld een hoedje van. Geld verdienen met TikTok is dan ook zeker geen illusie.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Wat zijn de beste niches voor affiliate marketing met TikTok?

Wil je graag op TikTok met affiliate marketing aan de slag gaan? Voordat je dit gaat doen, moet je bepalen welke producten je precies wilt gaan promoten. Belangrijk hierbij is het volgende:

  • Je moet je op een specifieke niche richten. Door je op een specifieke niche te richten, kun je je op een specifieke doelgroep richten. De ervaring leert dat je met een dergelijke focus een grotere kans op succes hebt.
  • Je moet je TikTok kanaal op de niche afstemmen. Het is ook van belang dat je TikTok kanaal en de niche volledig met elkaar overeenkomen. Heb je bijvoorbeeld een TikTok kanaal dat in het teken van beauty staat? Dan is het niet zo voor hand liggend om plots bladblazers op TikTok te promoten.

Als we naar de huidige markt kijken, zien we dat enkele niches erg populair zijn. Onder meer met onderstaande niches kun je mooie resultaten via TikTok boeken.

Beauty

Ja, beauty is en blijft één van de populairste niches in de wereld van affiliate marketing. Ook op TikTok is dit een ideale niche, aangezien de vraag naar beautyproducten ongekend groot is.

Dit is bovendien een niche die niet zozeer aan een geslacht gebonden is. Er zijn namelijk ook steeds meer mannen die zich nadrukkelijk met hun uiterlijk bezig houden. En daarvoor graag allerlei beautyproducten gebruiken. Met je TikTok kanaal kun je je in de basis dus op een grote doelgroep richten.

Wel adviseren wij je om binnen de beautybranche op zoek te gaan naar sub niches. Zo kun je je richten op haarproducten, huidproducten of verzorgingsproducten. Door je op zo’n sub niche te richten, ben je beter in staat om de gewenste resultaten te boeken. Je hebt in ieder geval met minder concurrentie te maken, waardoor je video’s beter uit de verf komen.

Fitness/sport

Een andere populaire niche is de fitnessbranche. Deze niche is zeker in de afgelopen jaren erg populair geworden. 

Belangrijk voordeel van TikTok is dat hier veel jongeren op actief zijn. En als één groep momenteel bezig is om een gespierder en strakker lichaam te krijgen, zijn het de jongeren wel. De fitness niche is dan ook een niche die perfect aansluit op dit kanaal en op de gebruikers van TikTok.

Ook hierbij is het advies weer om je op een specifieke sub niche binnen de fitnessbranche te richten. Ben je bijvoorbeeld zelf gek op crossfit? Start dan je eigen TikTok kanaal over crossfit, post luchtige, leuke en grappige video’s en gebruik de juiste hashtags. De kans bestaat dat je daarmee binnen deze niche al snel één van de grotere spelers wordt.

Reizen

Heb je enig idee hoeveel jongeren tegenwoordig een wereldreis maken? Of samen met een vriend of vriendin voor een paar weken naar het buitenland gaan? Aangezien veel van deze jongeren ook op TikTok aanwezig zijn, is een TikTok kanaal over reizen ideaal.

Het leuke is dat je met een TikTok kanaal over reizen alle kanten op kunt. Zo kun je met leuke video’s tips geven voor het inpakken van de bagage. Ook kun je video’s maken over manieren waarop je zo goedkoop mogelijk op vakantie kunt gaan.

Uiteraard kun je je ook richten op een specifieke bestemming of regio. Ben je zelf bijvoorbeeld gek van Azië? Start dan je eigen TikTok kanaal over reizen in Azië. Voor jongeren die zelf een reis in/door Azië willen maken, is zo’n TikTok kanaal bijzonder interessant. En daarmee kun je op den duur ook interessant worden voor bedrijven.

Gadgets

Eén van de leukste niches op TikTok is zonder twijfel gadgets. Het leuke hiervan is namelijk dat je tegenwoordig heel veel gadgets kunt promoten. En dat je een video over gadgets op een hele leuke, geestige en unieke manier in kunt steken. Belangrijk hierbij is uiteraard wel dat je zelf erg creatief bent.

Binnen deze niche kun je uiteraard tussen heel veel sub niches kiezen. Ons advies is om dat ook daadwerkelijk te doen, aangezien je daarmee de hoeveelheid concurrenten flink verkleint.

Geld verdienen/ondernemen

De geld verdienen en ondernemen niche is één van de grootste niches op TikTok.

Veel jongeren (en ook ouderen natuurlijk) zijn geïnteresseerd in geld verdienen, mindset en ondernemen. Je doet er dus goed aan om een account op te zetten wat te maken heeft met ondernemen en geld verdienen (op het internet).

Hier zijn ook verschillende producten in te promoten.

Hoe kies je een geschikte niche uit?

Om tot een geschikte niche te komen, moet je volgens ons naar meerdere aspecten kijken:

  • Je passie. Heb je voor één van bovenstaande niches een flinke passie? Dan is dat een goed teken. Dit geeft namelijk aan dat je verstand van zaken hebt en dat je enthousiast bent. Dit komt in je video’s op TikTok duidelijk naar voren, waardoor je gebruikers van TikTok op de juiste manier weet te overtuigen.
  • De concurrentie. Het is uiteraard ook zaak om naar de concurrentie te kijken. Richt je je op de beauty niche in zijn algemeenheid? Dan ga je het behoorlijk zwaar krijgen. Richt je je echter op een sub niche binnen deze niche? Dan heb je met een stuk minder concurrentie te maken. Dát stelt je in staat om sneller de gewenste resultaten te boeken.
  • De producten. Uiteraard moet je ook goed naar de producten kijken die je kunt promoten. Vind je zelf dat de producten een meerwaarde hebben? En heb je het idee dat veel gebruikers deze producten leuk/handig vinden? Dan is dat een prima combinatie.

Tips voor affiliate marketing met TikTok

Het mag duidelijk zijn dat je uit de nodige affiliate marketing niches kunt kiezen. Ons advies is om je niet alleen op de niches te richten, maar vooral op sub niches. In sub niches kun je nog beter, makkelijker en sneller scoren.

Daarnaast adviseren wij je om continu nieuwe video’s op TikTok te plaatsen. Plaats bijvoorbeeld elke dag één video op TikTok. Je geeft hiermee aan TikTok aan dat je serieus met je kanaal bezig bent. Je video’s worden hierdoor sneller door het algoritme opgemerkt, waardoor je mogelijk al snel de nodige views krijgt.

Vervolgens heb je de optie om op twee manieren te scoren met affiliate marketing. Ten eerste is het mogelijk om gewoon gebruik te maken van de affiliate netwerken en campagnes. Hier kun je je voor aanmelden, waarna je de producten uit de betreffende campagne kunt promoten.

Ten tweede kun je rechtstreeks samen met bedrijven samenwerken. Met name als je een groot TikTok kanaal hebt, ben je voor bedrijven interessant. Deze bedrijven willen dat je hun producten promoot, waarna je hier een bepaald bedrag voor ontvangt. Dit bedrag ontvang je bij het plaatsen van de video, waarna je mogelijk per order ook nog een kleine commissie opstrijkt. Onder aan de streep kun je op deze manier heel veel geld verdienen.

Al met al is affiliate marketing met TikTok een combinatie van affiliate marketing en influencer marketing. Doe er alles aan om een zo’n groot en populair mogelijk kanaal op te bouwen, zodat je interessant bent voor bedrijven. Affiliate marketing met TikTok is in ieder geval erg leuk, als je het aan ons vraagt! 

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Één reactie op “TikTok affiliate marketing niches

  1. Ik snap eigenlijk niet zo goed hoe affiliate marketing werkt, en ik heb de filmpjes al heel vaak bekeken. Dus kan iemand mij daar stap voor stap mee helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *