SEO blog schrijven: Hoe doe je dit?

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Vind je schrijven leuk en wil je je hier verder in ontwikkelen? Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om dit te doen. Misschien heb je wel de ambitie om een boek te schrijven. Wil je juist korte stukken schrijven, bijvoorbeeld over je interesse of om hier geld mee te verdienen? Dan kun je nadenken over een SEO blog schrijven.

Je kunt op deze manier scoren in de zoekmachine en het kan ook nog eens leuk zijn om te doen. Stel je voor: honderden of misschien wel duizenden mensen lezen jouw tekst. Wil je meer weten over het schrijven van een SEO blog? In dit blogbericht nemen we je hier uitgebreid mee.

Maar wat is een SEO blog schrijven eigenlijk?

Schrijven kan op verschillende manieren. Het leuke hiervan is dat je dit op je eigen manier kunt doen. Je kunt er pen en papier bij pakken, maar je kunt er ook voor kiezen om achter je computer plaats te nemen en iets moois te typen. Zeg nu zelf, hoe leuk zou het zijn als je meer mensen kunt bereiken met je teksten? Meer dan alleen vrienden en familie.

In zo’n geval kun je een SEO blog schrijven. Dit zijn speciale teksten die geschreven zijn voor de zoekmachines van bijvoorbeeld Google. Hoe dit precies werkt? Nou jij zorgt ervoor dat de tekst goede zoekwoorden bevat, een sterke zinsopbouw heeft en dat je de tekst vervolgens op een website plaatst.

Dit wordt met een mooi woord ‘optimalisatie’ genoemd. Je SEO blog valt op bij internetgebruikers. De kans is daardoor groot dat er op je blog geklikt wordt en meer bezoekers krijgt. Het is niet alleen leuk als je veel lezers krijgt per maand, maar ook als het je lukt om er geld mee te verdienen. Dat is namelijk mogelijk. Zelfs als je geen ervaring hebt met een SEO blog schrijven kan het je lukken. Maar het is wel belangrijk om je goed in te lezen en je hierin te verdiepen.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat zijn de voordelen van een SEO blog schrijven?

Je kunt vast genoeg mogelijkheden bedenken om te kunnen schrijven? Weet je wat hierin belangrijkste is? Dat je het leuk vindt! Want dit is de enige manier om dit vol te kunnen houden. Een SEO blog schrijven kan verschillende voordelen hebben:

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Je website op de kaart zetten

Tegenwoordig hoeft het niet moeilijk te zijn om een website op te starten. Met de juiste software kun je dit zelf doen of uitbesteden. Hoe je dit ook doet; het zou wel leuk zijn als je platform wordt opgemerkt door andere internetgebruikers. Want op deze manier genereert je website meer bezoekers en kun je ook iets extra’s verdienen, bijvoorbeeld als je producten verkoopt. Een SEO blog schrijven kan helpen om je website zichtbaar te maken en op de kaart te zetten.

Het hoeft niks te kosten

Moet je gebruikmaken van dure tools om een goede SEO blog te kunnen schrijven? Nee, dat is niet nodig. Je kunt de teksten kosteloos schrijven, bijvoorbeeld op je laptop. Voor het zoeken van relevante zoekwoorden kun je tools gebruiken. Maar er zijn ook genoeg gratis varianten die je kunt inzetten. Daardoor is groot investeren niet noodzakelijk. Waarom probeer je het niet eens uit?

Je kunt je creativiteit kwijt

Het is belangrijk dat je de SEO-teksten voor Google en je bezoekers schrijft. Daarom moeten je blogs wel relevante informatie bevatten en een goede zinsopbouw hebben. Verder kun je de teksten zelf inrichten. Je schrijft wat je kwijt wil en leuk vindt. Dit betekent dus ook, dat het schrijven van een SEO blog een creatieve uitlaatklep kan zijn. Het kan allemaal bij een hobby beginnen en uiteindelijk uitgroeien tot iets professioneels.

Wat kan een SEO blog schrijven lastig maken?

Het is goed om te weten dat iedereen een SEO blog kan schrijven. Want het internet is voor iedereen toegankelijk en met de juiste tools kun je hieraan beginnen. Maar helaas kan het schrijven van zo’n blog ook valkuilen hebben.

Je moet bijvoorbeeld weten hoe je zoekwoorden vindt en hoe je ze vervolgens in je blogs gebruikt. Als je wil scoren in zoekmachines lijkt het ideaal om in iedere zin een zoekwoord te gebruiken. Maar in de praktijk straft Google dit juist af. Dit wordt gezien als ‘over-optimalisatie’. En dat zou jammer zijn, want zo kun je niet scoren met de SEO blogs.

Ook moet je weten hoe je je doelgroep kiest en vervolgens kunt bereiken. Het is wel fijn als je een tekst schrijft waar je doelgroep zich in kan vinden en dat de website daar eveneens op aansluit. Betekent dit dat het onmogelijk is om zelf een SEO blog te schrijven? Dat niet, want een opleiding, diploma en ervaring is niet nodig. Bovendien merk je snel genoeg wat wel en niet werkt, zodat je het kunt oplossen.

Je kunt bij een gebrek aan kennis ook kiezen voor bijscholing in de vorm van een speciale SEO- of schrijfcursus. Kom je tijd tekort of merk je dat je pogingen tot nog toe niet gelukt zijn? In dit geval kun je ervoor kiezen om het schrijven van SEO blogs uit te besteden aan een tekstschrijver of een content bureau. Speciale SEO-schrijvers hebben kennis van SEO, strategieën en van het schrijven van content.  

Nu vraagt dit wel om een investering van jouw kant. Je moet een goede partij vinden en er hangt een prijskaartje aan. Door het schrijven van deze blogs uit te besteden kun je omzet genereren en houd jij tijd over voor andere zaken. Dit is een keuze die jij zelf mag maken. Niks is goed of fout.

SEO blog schrijven

Hoe kun je een goede SEO blog schrijven?

SEO blogs schrijven kan een leuke manier zijn om je kennis en interesse te delen met een breed internetpubliek. Beginnen kan echter lastig zijn als je hier verder geen ervaring mee hebt. Laat staan om het te laten slagen. Daarom hebben we een aantal tips die je, mogelijk, kunnen helpen.

1.      Zorg voor een relevante website

Schrijven van een SEO blog begint bij het platform waar je de blog gaat plaatsen. Je website is de plek waar je lezers de tekst kunnen lezen. Werkt je website langzaam, is deze verouderd of niet beschikbaar voor mobiele telefoons? De kans is groot dat je website niet in de smaak valt bij bezoekers. Een website die niet goed werkt, komt onbetrouwbaar over en het kan lang duren voordat de informatie beschikbaar is. Zorg er daarom voor dat je website op orde is vóórdat je aan de slag gaat met schrijven. Zo nodig kun je een professional vragen om hulp, zodat je zeker weet dat alles op de juiste manier werkt.

2.      Houd het overzichtelijk

In een conceptversie kun je volop sleutelen aan de SEO blog. Foutjes of verkeerde zinnen zijn in deze fase nog geen ramp. Maar wil je voorkomen dat de tekst onleesbaar wordt voor je lezers? Zorg er dan voor dat je tekst overzichtelijk en scanbaar is. Dit kun je doen door middel van alinea’s, witregels en hoofdstukken. Op deze manier kunnen je lezers snel het antwoord vinden waar ze naar zoeken. Bovendien is de kans ook groter dat je blog echt gelezen wordt.

3.      Houd je niet bezig met een woordenaantal

Je moet er in de eerste plaats voor zorgen dat je alle nodige informatie kunt verwerken in het SEO blog dat je gaat schrijven. Maar houd je niet te veel bezig met het woordenaantal als je gaat schrijven. Het is niet de bedoeling dat je zonder plezier of zelfs krampachtig gaat typen. Je mag er een mooi verhaal van maken, maar wijk niet te ver af van het onderwerp. Te veel informatie kan de tekst ingewikkelder maken. Over het algemeen hebben de meeste teksten minimaal 500 tot 1500 woorden. Zit je daarboven? Dat is geen enkel probleem.

Extra tip: Bekijk andere SEO blogs over hetzelfde onderwerp na op het woordenaantal. Zo krijg je een idee hoe de meeste schrijvers dit aanpakken.

4.      Lees je tekst altijd na

Het is niet makkelijk om je eigen fouten uit de tekst te halen. Maar spelfouten of verkeerde zinnen kunnen er wel voor zorgen dat de tekst niet leesbaar genoeg is. Lezers kunnen zich hieraan storen. Lees je tekst altijd na. Gebruik een voorleesfunctie of een speciale tool die spelfouten eruit haalt. Heb je hier je twijfels over? Vraag aan een bekende om je SEO blog na te lezen. Zo vallen fouten eerder op.

Conclusie

Een SEO blog schrijven klinkt misschien lastig of ingewikkeld, maar dat hoeft het niet te zijn. Want met de juiste tools kun je relevante zoekwoorden vinden. En vergeet ook niet dat schrijven een leuke uitlaatklep kan zijn. Maar merk je dat je tijd of kennis tekort komt? Je kunt ook besluiten om het schrijven van deze blogs uit te besteden aan een SEO-tekstschrijver of een tekstbureau.

Zo kun je resultaat behalen en het is van jouw schouders af. Dit kan je ook rust geven. Onthoud wel dat je hierin moet investeren. Vaak betaal je per tekst of per woord. Informeer hier van tevoren naar, zodat je weet wat je te wachten staat.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *