Podcast #10: Je fitheid als (internet) ondernemer

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
podcast jacko meijaard

Bam! We zijn alweer aanbeland bij de tiende Internet Succes Gids.nl Podcast!

Bizar eigenlijk als ik er over nadenk dat ik alweer tien weken geleden de eerste podcast opnam en publiceerde. Zo snel kan de tijd dus gaan.

Anyway! In deze podcast wil ik het met je hebben over hetgeen wat eigenlijk het meest belangrijk is in je leven: je gezondheid! Hoe zorg je er voor dat je als (internet) ondernemer fit en gezond blijft?

Podcast #10 – Fitheid en ondernemen (op het internet)

Beluister hieronder de tiende Internet Succes Gids.nl Podcast!

Voor mij is het dus mega belangrijk om fit te blijven, en met regelmaat te sporten. Je lichamelijke gezondheid heeft natuurlijk mega veel invloed op je geestelijke gezondheid en mindset. Zorg er voor dat ze in balans blijven.

Vind je dit nou een toffe podcast? Abonneer je dan op de Internet Succes Gids.nl Podcast in iTunes, en mis geen enkele podcast meer.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Transcript

Kun je de podcast om de één of andere reden niet beluisteren (omdat je in een overvolle trein zit en je oordopjes vergeten bent bijvoorbeeld)? Voor het gemak heb ik de podcast laten uittypen.

Wat is mijn visie op het belang van lichamelijke fitheid op internet ondernemers?

Het is een vraag die Jan op het forum had gesteld als idee op de volgende podcast, wat dus deze podcast is. Vind ik ook een leuk onderwerp om over te gaan praten, want ik ben er ook best wat mee bezig. Ik weet ook dat als je internet ondernemer bent, dat dit één van de meest ongezonde beroepen is, die je maar kunt hebben. Je bent continu aan het zitten, op een beeldscherm aan het kijken… ongezonder kan eigenlijk niet.

Dus daar moet je een bepaalde balans in proberen te vinden, en wat ik doe is hardlopen. Hardlopen en naar de sportschool gaan. De sportschool vind ik zelf niet zo heel veel aan, ik vind het een beetje nutteloos om tegen gewichten aan te duwen. Maar hardlopen is iets waar ik heel veel plezier en voldoening uithaal – ook omdat ik mijn gedachten leeg kan rennen.

Tijdens het hardlopen kom ik vaak aan goede business ideeën en voor mij is hardlopen heel erg belangrijk in mijn leven. Ik denk ook dat als je internet ondernemer, of ondernemer in het algemeen, dat je ook moet gaan sporten. De meest succesvolle ondernemers hebben ook een bepaalde sport waar ze goed in zijn, zoals bijvoorbeeld squashen, hardlopen, zwemmen of weet ik veel. Er zijn tal van voorbeelden van ondernemers die succesvol zijn en een actieve sport beoefenen. Sporten is heel goed om je gedachten te verzetten en om ergens anders mee bezig te zijn en daarmee nieuwe ideeën op te doen. Mijn beste ideeën komen eigenlijk op momenten dat ik niet met mijn business bezig ben, zoals sporten of als ik op vakantie ben – omdat je dan op een afstandje naar je business aan het kijken bent.

Jan die vraagt dus wat mijn visie is op lichamelijke fitheid en internet ondernemen… dus nogmaals, internet ondernemen is vrij ongezond, probeer echt micro pauzes te nemen, dat je even gaat sporten… dat kan 10 keer opdrukken zijn, dat kan even gaan hardlopen zijn, een rondje van vijf minuten lopen zijn. Je gedachten gaan weer leeg en je voelt jezelf daar fit bij. Als je op een dag continu naar een beeldscherm zit te kijken raken je ideeën op, je bent niet meer zo gemotiveerd en je hebt er niet meer zoveel zin in. Het is niet goed voor je. Dus daar moet je als internet ondernemer mee bezig zijn om dat te vermijden.

Jan vraagt ook naar voorbeelden uit mijn eigenlijk leven, zoals of ik fit ben, drink ik alcohol, of ik rook of ik drugs gebruik en hoe ik dit balance. Ook als je even terugdenkt naar de periode dat je nog geen geld verdiende op de automatische piloot. Ik zal je vertellen dat ik altijd wel bezig ben geweest met mijn gezondheid. Ik weet hoe belangrijk het is om jezelf fit en gezond te voelen. Goed, fitheid en gezondheid zijn natuurlijk weer wat anders. Iemand die ongeneeslijk ziek is, zal – hoe rijk die persoon ook is – alles weg willen doen om weer gezond te kunnen worden. Dat is weer wat anders.

Bij mij is het zo dat je heel vaak van die fases hebt dat je heel vaak aan het sporten bent, en de andere fase dat je er even niet zoveel zin in hebt. Toen ik begon met internet marketing was dat iets minder als nu. Nu probeer ik toch echt wel 2 uur op een dag te sporten. Mijn business laat dat gelukkig ook toe, maar ik denk dat iedereen die een business heeft dat makkelijk moet gaan kunnen. Maar om je vraag te beantwoorden of ik fit ben, ja, ik ben fit. Ik ben niet super fit, of niet mega fit, maar ik ben fit. Ik kan nu ongeveer 20 kilometer hardlopen; ik zou graag meer willen maar alles op z’n tijd.

Of ik alcohol drink? Ja. Alleen in het weekend, door de weeks echt bij hoge uitzondering. Vorige week toevallig toen een vriend die naar Amerika is geëmigreerd voor een weekje terug naar Nederland kwam, als je dan s’avonds afspreekt is het wel gezellig om samen een biertje te spreken, maar anders door de week echt niet. Daar heb ik ook een soort van policy voor dat ik dat echt niet doe. Simpelweg om de reden dat als je alcohol gaat drinken, je de volgende dag minder fit bent. Je ochtend is vaak al een soort van verloren als je de avond ervoor veel alcohol drinkt, en ik probeer dat echt zo minimaal mogelijk te doen, en ik zit nu in een fase dat ik dat ook in het weekend minder te gaan doen. Dat ik ook op zaterdag en zondagochtend ook super fit ben en ook die 20 kilometer hard zou kunnen lopen.

Nou, drugs heb ik echt nooit gedaan. Nooit interesse in gehad, en in roken ook niet. Omdat ik ook echt bij mensen om me heen zie wat dit met je gezondheid doet. Echt het enige wat ik zo nu en dan doe is alcohol drinken, en ik denk dat ik geen enkele succesvolle ondernemer zou kunnen opnoemen die én alcohol drinkt, én rookt én drugs gebruikt. Ik denk dat je daar verre van af moet blijven. Je gedachten zijn gewoon niet meer 100%. Dat kan nooit goed voor je business zijn. Dat is mijn visie er op.

Ik ben geen gezondheidguru, dus wat dat betreft kan ik je er weinig op vertellen, maar ik kan je wel vertellen hoe ik er probeer om te gaan. Tuurlijk, ik let heel erg op mijn gezondheid, ik weet hoe belangrijk het is om echt gezond te leven. Je gedachten worden beter, je kwaliteit van het leven wordt veel beter, je krijgt veel meer ideeën en veel meer zin in. Kijk als je internet ondernemer bent, ben je eigen baas. Ik ben eigen baas. Als ik bijvoorbeeld een avondje keihard zou doorhalen, dan kan ik de volgende dag gewoon zeggen dat ik een dagje vrij neem. Niemand die tegen mij zal zeggen dat ik dat niet kan doen. Maar dat wil ik gewoon niet. Ik wil gewoon aan mijn business te werken, ik vind het ook leuk om te doen. Ik zou me ook schuldig voelen als ik dat niet zou doen. Tuurlijk, af en toe moet je een geniet-dagje hebben, maar niet omdat je jezelf zo brak voelt, dat je niet aan je business kan werken. Daar probeer ik heel zorgvuldig mee om te gaan. Het leven is veel leuker als je jezelf fit en gezond voelt. Ik ken veel mensen die echt vanaf vrijdagmiddag 13:00 uur tot zondagavond continu aan het drinken zijn of drugs aan het gebruiken zijn. Die mensen leven gewoon voor het weekend. Die vinden maandag de vervelendste dag die er is. Voor mij is elke dag weekend. Voor mij is elke dag een feestje.

Ik hoop dat ik hier wat nuttigs op heb kunnen zeggen. Nogmaals, ik ben geen gezondheidguru, het is echt niet zo dat ik een fit-iemand ben. Een fit-guru. Maar ik ben wel echt bezig met mijn gezondheid om zo gezond mogelijk te kunnen leven en kunnen voelen. Zeker moet je wel kunnen genieten van het leven. Als ik op vakantie ben, dan geniet ik ook zeker wel. Het is niet zo dat ik in een klooster woon; alles met mate. Een uitspraak die ik van een zeer wijs persoon heb gehoord: alles met mate. Overdrijf niks. Let op je gezondheid.

Nogmaals, als je internet ondernemer bent, ga gewoon sporten, neem even een half uurtje de tijd om te gaan hardlopen, of zacht te gaan lopen. Doe ik ook wel eens. Dat ik even een half uurtje door een mooi natuurgebied hier in de buurt ga lopen. Even gedachten stil. Even een podcast beluisteren. Dan kan ik veel meer inspiratie opdoen, dan dat ik zomaar nutteloos aan het browsen op het internet ben.

Ik hoop dat je hier wat aan heb gehad. Mocht dat wel/niet zo zijn, laat het even weten in de reacties. Leuke podcast ook om te doen. Als je nog ideeën hebt voor een volgende podcast, laat het even weten in de reacties.

Ik wens je voor de rest nog een hele fijne en gezonde dag toe.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

2 reacties op “Podcast #10: Je fitheid als (internet) ondernemer

  1. Ik kan je nergens bereiken, dus ik doe het dan maar even via een reactie hier.

    Ik heb me opgegeven voor het proef AMR. Ik heb hier 1,35 euro voor betaald. Bij paypro ging het betalen met Paypall al niet erg lekker maar is toch gelukt. Daarna heb ik via de link die in de mail kwam geprobeerd een account aan te maken maar dat lukt niet. Ik zou graag willen dat ik dat account wel aan kan maken. Ik krijg steeds de melding “Whoops, looks like something went wrong.”
    Zorg voor een oplossing en anders wi lik graag mijn 1,35 euro terug.

    Met groeten,
    Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *