Podcast #9 – Het topje van de ijsberg: wat er onder zit is veel belangrijker

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
podcast jacko meijaard

Tijd voor de negende Internet Succes Gids.nl Podcast alweer!

Dit keer wil ik het met je hebben over het topje van de ijsberg. Vaak zien mensen alleen het topje wanneer ze mensen met succes zien, maar vergeten ze dat het ijs wat onderwater zit, nog veel belangrijker is.

Wanneer je succesvol wilt worden, moet je bereid zijn om hard te willen werken en voor lange tijd ‘onzichtbaar’ werk te doen.

Podcast #9 – Het Topje van de IJsberg!

Beluister hieronder de negende Internet Succes Gids.nl Podcast!

Hopelijk begrijp je na het beluisteren van deze podcast waarom de 20-80 regel zo enorm belangrijk is, en hoe deze omgekeerd gaat worden.

Vind je dit nou een toffe podcast? Abonneer je dan op de Internet Succes Gids.nl Podcast in iTunes, en mis geen enkele podcast meer.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Transcript

Kun je de podcast om de één of andere reden niet beluisteren (omdat je in een overvolle trein zit en je oordopjes vergeten bent bijvoorbeeld)? Voor het gemak heb ik de podcast laten uittypen.

Succes komt niet ineens. Succes komt niet in een dag. Veel mensen vergeten dat wanneer ze een succesvol persoon of project zien, om naar de geschiedenis hiervan te kijken. Wat je dan zal zien is hoeveel werk en energie er daarvoor – eigenlijk onderwater – heeft ingezeten.

Als je eenmaal succes gaat hebben, dan lijkt het voor de buitenwereld dat je er ineens bent… dat je geluk hebt gehad, dat je zomaar van de één op de andere dag succesvol bent geworden. Wat mensen niet zien is de tijd en energie en de arbeid die je er voor in heb gestoken.

Voorbeeld: Internet Succes Gids.nl. Deze website ben ik gestart om mensen te leren om geld te verdienen met affiliate marketing. Daarvoor was/ben ik succesvol geweest met affiliate marketing en ik wilde andere mensen dat gaan leren. Ik besloot dus om pakweg 3-4 jaar geleden Internet Succes Gids.nl op te zetten. En eigenlijk is ISG pakweg anderhalf jaar succesvol geworden.. en dan ben ik nog niet waar ik wil zijn, maar veel mensen zien mij en Internet Succes Gids.nl als een succes.

Wat ik dan van veel mensen te horen krijg is dat ik geluk heb gehad, of iets wat er mee te maken heeft dat ik “van de één op de andere dag succesvol ben geworden”. Is absoluut niet zo. Toen ik met ISG begon heeft het een jaar of anderhalf jaar geduurd voordat ik enige vorm van succes kreeg. Een bekend verhaal van mij inmiddels is dat ik mijn eerste videotraining ging lanceren, en had gehoopt op 10.000 euro en dit ook tegen vrienden en familie had gezegd, maar dat ik vervolgens geen enkele verkoop deed tijdens de lancering. Dat is dan toch even een momentje dat je met beide benen op de grond word gezet, en dat je er dus aan herinnerd word dat je eigenlijk toch niet zo goed bent als dat je denkt dat je zou zijn.

Dan kun je dus twee dingen doen, dan kun je doorgaan en gaan stoppen, en ik ben toen echt op dat punt geweest om er mee te stoppen, maar dat heb ik gelukkig niet gedaan en ik ben door blijven zetten en alsnog een lancering gedaan, en daarna nog een keer en nog een keer. Totdat ik uiteindelijk met de Affiliate Marketing Revolutie en daarna met de Masterclass kwam. Ik denk dat niemand die deze podcast luistert de andere, vorige producten kent… misschien herinnert een select groepje de Ultieme Vrijheid Methode en de Snel Geld Methode nog. Dit zijn twee trainingen die ik ook heb gelanceerd maar waarmee ik dus niet dat succes heb gehad wat ik toen uiteindelijk met de Affiliate Marketing Revolutie had – wat nu een blijvend succes is.

Daarvoor ben ik dus continu bezig geweest met het schrijven van content, met het maken van video’s, met het helpen van mensen… Dat is eigenlijk ‘onderwater’ geweest… andere mensen is het niet opgevallen. En dan ineens ben je er.. dan doe je iets, waarmee je al je kennis en de arbeid die je ervoor in het project heb gestoken, dat het dan zich allemaal uit gaat ‘betalen’.

In het begin steek je 80% van je tijd in 20% van je inkomsten. Je werkt dus veel meer voor veel minder geld. Op den duur gaat het kantelpunt komen, waarmee je 20% van je tijd hoeft te steken voor 80% van je inkomsten. Dat je dus veel minder hoeft te werken voor het grootste deel van je inkomsten. Dat je daarvoor dus 80% van je tijd hebt gewerkt voor 20% van je inkomsten, dat zien mensen niet.

Succes is dus niet iets wat ineens zal komen. Het is iets waar je continu aan moet werken. Dat doe ik nu ook. Ik ben ook nog steeds continu bezig met het updaten van mijn affiliate websites, nieuwe technieken toepassen, continu Internet Succes Gids.nl blijven verbeteren, video’s up to date houden.. om zo dus continu naar het ‘next level’ te gaan. Ook met het forum, waar we een community willen creëren wat in mijn en andermans ogen echt mega waardevol is. Dat het forum nu zo succesvol is, heeft ook weer te maken dat ik daarvoor continu heb gewerkt om dus eigenlijk een ‘fanbase’ te creëren en om goede producten uit te brengen.

Dit principe zie ik tegenovergesteld ook bij andere mensen, die bijvoorbeeld ook een forum willen opzetten, maar er niet succesvol mee zijn omdat ze niet eerst de tijd en energie in het opzetten hebben gestoken.

Wat ik een erg mooie reactie op het forum vond is dat er gezegd werd om eens te gaan kijken naar grote YouTubers. Ook bekende YouTubers, waren in het begin nog niet bekend. Bijvoorbeeld EnzoKnol, of een andere YouTuber… zij hebben ook eerst 50 tot 100 video’s maken voordat ze überhaupt een beetje bekend werden. Ga het maar eens doen. Ga eerst maar eens 50 tot 100 video’s maken als je nog geen succes hebt en ziet.

Als je continu door blijft gaan, en dat is echt de sleutel naar succes; continu door blijven gaan. Elke dag opnieuw. Als je dat blijft doen dan ga je op den duur dat kantelpunt komen en dan gaat die sneeuwbal rollen. Die sneeuwbal gaat telkens harder rollen, wordt telkens groter en wordt telkens krachtiger.

Continu aan je project/website/business werken en bouwen. Misschien dat je op dit moment jezelf nog afvraagt van “waar doe ik het allemaal voor”, dat had ik ook toen ik ISG begon. Je vraagt je af of je het wel goed doet, of het wel een succes gaat worden. Echter, als je wel die lange termijn visie hebt, en continu aan je business bouwt, dat je dan dus ook betere resultaten gaat krijgen.

Kijk waar je over een jaar staat. Bouw elke dag, week, maand aan je business. Continu. En kijk dan eens waar je dan staat. Je gaat succesvol worden. De ene persoon zal er sneller komen dan de andere persoon, maar het succes gaat komen als je door blijft gaan. Andere mensen die dan naar jou kijken, die zien dan niet de tijd en energie die je daarvoor – voordat je succesvol was – er in hebt gestoken. Die tijd moet je dus wel eerst maken.

Ik vind het trouwens enorm tof om alle leuke en positieve reacties van luisteraars te horen; daar doe ik het voor.

Tot de volgende podcast!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *