Wat is een pingback?

Een pingback is een link op een andere pagina of website die verwijst naar jouw content.

Wanneer je een pingback krijgt, wordt je als het ware geattendeerd dat iemand anders, of jijzelf in een ander artikel op je website, naar jouw content linkt.

In de praktijk is een pingback niks anders dan een backlink.

Pingbacks in WordPress

Wanneer jouw website op WordPress draait, krijg je vaak een mail van WordPress met daarin de melding dat je een pingback hebt; hierin wordt gevraagd of je de pingback wilt toelaten of niet.

Als je dit doet, zal op jouw website, onderin de pagina (waar de reacties staan) een link komen te staan waar de pingback vandaan komt.

Je linkt dan dus naar een andere website, of een andere pagina in jouw website.

Wanneer de content relevant is kun je de pingback dus toelaten, zodat bezoekers eenvoudig naar de andere pagina of website kunnen gaan.

Pingback inschakelen of uitzetten?

Zelf link ik liever in de content zelf naar een andere pagina op mijn website, en gebruik ik nooit de pingbacks. Ik vind het zelf niet netjes staan en gebruik de reacties voor waar het bedoeld is: bezoekers die reacties achterlaten.

Dit is uiteraard een persoonlijke keuze, en iemand anders kan hier weer anders over denken.

Wil je pingbacks uitschakelen? Dan kun je dit in WordPress doen door naar Instellingen > Reacties te gaan, en daar pingbacks en trackbacks uitschakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *