Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is dat je andermans producten promoot in ruil voor commissie. Wanneer je producten succesvol promoot, krijg je een bepaald bedrag commissie.

Naast het promoten van producten kun je affiliate marketing ook inzetten als laadgeneratie. Hiermee krijg je, als affiliate, betaald wanneer iemand via jouw affiliate link zichzelf aanmeld.

Als jij als affiliate te werk gaat, hoef je dus zelf geen producten te verkopen of aan klantenservice te doen. Je promoot alleen andere producten en krijgt daarvoor betaald wanneer je dit goed doet.

Doordat je alleen betaald krijgt wanneer de product-eigenaar via jou verkopen doet, loopt de eigenaar geen risico. Je krijgt betaald op een soort van ‘no-cure-no-pay’ basis.

Als bedrijf affiliate marketing inzetten

Bedrijven kunnen affiliate marketing inzetten om meer verkopen te realiseren of meer leads te generen.

Door vergoeding aan affiliates te geven, gaan affiliates aan de slag om verkopen te realiseren of om leads te generen.

Bedrijven kunnen affiliates dus ook betalen wanneer affiliates leads voor het bedrijf genereren. Hiervoor krijgt de affiliate vaak een bedrag tussen de één en de vijf euro, al kan de vergoeding ook hoger liggen als het gaat om leads voor hypotheken, omdat hier natuurlijk meer geld in om gaat.

Bedrijven kunnen zichzelf aanmelden bij affiliate netwerken als Daisycon of PayPro om affiliate marketing op te zetten en om veel affiliates te kunnen bereiken.

Als affiliate geld verdienen

Ik verdien mijn geld zowel als product eigenaar, en als affiliate. Ik heb dus eigen producten, maar ik promoot ook andermans producten.

Door andermans producten te promoten kun je goed geld verdienen. Stel dat je per succesvolle affiliate verkoop zo’n 30 euro verdient, dan heb je maar vier verkopen per dag nodig om boven de 100,- euro per dag te zitten.

Door websites op te zetten en/of door aan de slag te gaan met adverteren op Facebook kun je in relatief korte tijd veel geld verdienen met affiliate marketing.

Om je op weg te helpen om zelf geld te verdienen met affiliate marketing, heb ik een stap voor stap videotraining opgezet waarin ik exact laat zien hoe ik geld verdien met affiliate marketing, en hoe ook jij dit kunt doen.

Klik hier om geld te verdienen met affiliate marketing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *