Goede domeinnaam? Dit is waar je op moet letten!

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
Wat is een goede domeinnaam?

Voordat je een website gaat beginnen moet je natuurlijk eerst een domeinnaam hebben. Maar wat is nu eigenlijk een goede domeinnaam?

Een goede domeinnaam is erg belangrijk; het is een stukje uitstraling van je bedrijf en geeft ook aan de bezoekers aan waar je website over gaat en wat ze op je website kunnen vinden.

In dit artikel zal ik je een aantal tips geven zodat je een goede domeinnaam kunt registreren.

Wat is een goede domeinnaam?

Het is belangrijk om eerst te weten wat nu eigenlijk precies een goede domeinnaam is. Zo zijn er niet echt ‘regels’ opgesteld van wat nu eigenlijk een goede domein is; er is geen universele code.

Gelukkig heb ik door de jaren heen heel wat ervaring opgebouwd als het komt op de juiste domeinnamen kiezen en weet ik dus waar je op moet letten.

Hieronder dan ook een aantal tips:

 • Kies een domeinnaam die aangeeft waar de website over gaat
 • Probeer een zo’n kort mogelijke domeinnaam te registeren. Hoe korter, hoe makkelijker het is om te onthouden
 • Gebruik nooit horizontale streepjes in je domeinnaam(-)
 • Registreer een .NL domeinnaam als je jezelf écht richt op Nederland publiek, en .COM als je ook buiten Nederland wilt scoren

Weet je nog niet of je een .NL of .COM domeinnaam moet kiezen? Lees dan mijn artikel: .NL of .COM domeinnaam?

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Denk menselijk

Wat veel mensen gaan doen als ze een domeinnaam gaan kiezen, is dat ze direct de Google Zoekwoord Planner gaan gebruiken. In de Zoekwoord Planner vind je namelijk precies hoeveel mensen er maandelijks naar een bepaald zoekwoord in Google zoeken.

Zo kun je dus zien of een zoekwoord populair is.

Het is natuurlijk goed om hier rekening mee te houden, maar staar je er niet blind op. Het gaat er om dat de domeinnaam bij je past en aangeeft waar de website over gaat.

Kijk bijvoorbeeld naar Internet Succes Gids.nl. Er is bijna niemand die “internet succes” in Google intypt, toch heb ik voor de domeinnaam gekozen. Simpelweg omdat het uitstraalt wat ik met mijn website wil bereiken: mensen helpen om succes te worden op het internet.

De naam Internet Succes Gids.nl kwam zomaar ineens in me op en ik heb de domein direct geregistreerd, zonder daar maar één seconde over na te denken. Tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van.

Denk dus niet te lang na. Je zult zien dat een goede domeinnaam soms in één keer in je op kan komen.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Wees waardevol

Eigenlijk heeft dit kopje niet zoveel met het kiezen van een goede domeinnaam te maken, maar toch wil ik op je hart drukken om echt waardevolle informatie op je website te bieden.

Je zult zien dat wanneer je een super waardevolle website hebt, met veel goede informatie, je dan automatisch goed gaat scoren in Google en je website iedere maand zal groeien.

Een goede manier om waardevolle informatie te bieden is door te bloggen.

Succes!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

3 reacties op “Goede domeinnaam? Dit is waar je op moet letten!

  1. Hoi Lodi,

   ‘Niet mogen’ zijn natuurlijk grote woorden; alles mag, maar ik raad het niet aan. De reden hiervoor is dat mensen sneller een domeinnaam zullen intypen zonder streepjes. Ga je bijvoorbeeld offline reclame maken, en mensen willen nadien je domeinnaam intypen, dan zullen ze sneller de domeinnaam zonder het streepje intypen.

   Nogmaals: het mag wel, maar ik raad het niet aan ;).

   Succes!

   Groet,

   Jacko Meijaard

 1. Voor vindbaarheid is een goede naam zeker belangrijk, maar vergeet niet de backlinken. Alleen echt A-merken als Philips of bol.com kunnen het redden zonder google ranking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *