Facebook advertentie afgekeurd, wat moet ik nu doen?

Facebook advertentie afgekeurd? Lees wat je moet doen!Heb je een Facebook advertentie gemaakt, maar is diezelfde Facebook advertentie afgekeurd? Dan is dat erg vervelend; je wilt – zo kan ik me voorstellen – namelijk je Facebook advertentie zo snel mogelijk live hebben.

Als je Facebook advertentie is afgekeurd betekent dat gelukkig niet dat je advertentie definitief is afgekeurd.

Je kunt hem namelijk nog zodanig aanpassen dat hij een tweede keer wel word goedgekeurd.

In dit artikel zal ik je vertellen wat je precies kunt doen wanneer je Facebook advertentie is afgekeurd, en hoe je de advertentie alsnog live kunt krijgen.

Waarom een Facebook advertentie plaatsen?

Voordat ik ga bespreken wat je moet doen als een Facebook advertentie is afgekeurd, ga ik eerst even bespreken waarom een Facebook advertentie plaatsen zo interessant is.

Het ideale van een Facebook advertentie is namelijk dat je heel goed je doelgroep kunt bepalen. Je kunt precies instellen wie de advertentie komen te zien, en daardoor kun je de advertentie heel erg gericht instellen.

Daarnaast kunnen advertenties op Facebook heel erg rendabel zijn en kun je ze voor verschillende middelen inzetten.

Je kunt advertenties maken om je Facebook pagina meer bereik te geven, of om bijvoorbeeld meer bezoekers naar je website te laten komen.

Meer lezen over adverteren op Facebook? Lees dan hier alle mogelijkheden.

Facebook advertentie afgekeurd, wat nu?

Goed, je hebt een Facebook advertentie gemaakt, maar hij is afgekeurd. Wat moet je dan doen? Als het goed is heb je een mail van Facebook gekregen waarin instaat dat de advertentie is afgekeurd. Hier staat vaak ook de reden van de afwijzing in.

Lees goed waarom Facebook jouw advertentie heeft afgekeurd, en pas dan de advertentie aan. Je kunt de afgekeurde advertentie gewoon aanpassen.

Wanneer Facebook geen reden waarom je advertentie is afgekeurd heeft verteld, kun je hem niet aanpassen, en zijn er simpelweg teveel redenen waarom je advertentie is afgekeurd. Waarschijnlijk promoot je dan dingen waar Facebook het niet mee eens is.

Het beste wat je dan kunt doen is een nieuwe advertentie maken, en goed nadenken over het product wat je promoot. Facebook wil bijvoorbeeld niet dat je adult producten promoot, dus doe dat niet.

Wanneer je een ‘gewoon’ product promoot met een normale tekst er in, is de kans heel klein dat hij word afgekeurd.

Je kunt dus twee dingen doen als je Facebook advertentie is aangepast, namelijk: je Facebook advertentie weer aanpassen, en daar de punten in opnemen die Facebook als reden van afkeuring noemt, en je kunt een nieuwe advertentie maken.

Is jouw advertentie wel eens afgekeurd? En wat heb je toen gedaan? Of heb je hier nog vragen over?

Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

7 reacties

  1. Avatar
    • Avatar
  2. Avatar
    • Avatar
  3. Avatar
    • Avatar
  4. Avatar

Laat een reactie achter