Passief inkomen met crypto verdienen

4 Simpele manieren om een gratis passieve crypto inkomstenstroom te krijgen!

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Ben jij op zoek naar manieren om een passief inkomen met crypto te verdienen? Dan ben je hier aan het juiste adres.

In dit artikel gaan we je namelijk alle manieren vertellen hoe jij op relatief simpele manieren een mooi (extra) passief inkomen kan gaan verdienen, door met crypto aan de slag te gaan.

Door deze manieren toe te gaan passen, verdien jij dus passief gratis cryptomunten, zoals Bitcoin en Ethereum.

Laten we aan de slag gaan!

Wat is passief inkomen precies?

Onder passief inkomen verstaan we het volgende: inkomen dat geen direct verband heeft met geleverde arbeid. Dit betekent dat je voor dit inkomen niets (meer) hoeft te doen. 

Een voorbeeld van passief inkomsten is rente op je spaarrekening. Je krijgt hier automatisch rente over, zonder dat je hier bepaalde arbeid voor hoeft te verrichten. Deze vlieger gaat niet alleen op voor je spaarrekening, maar ook voor crypto. In de wereld van crypto is het op steeds meer manieren mogelijk om passief inkomen te genereren.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Geld verdienen met crypto

Heb je recent ook je intrede in de wereld van crypto gedaan? Of zit je al langere tijd in de wereld van cryptocurrency? Ongeacht hoe lang je al met crypto actief bent, is ongetwijfeld al één ding duidelijk voor je: je kunt hier veel geld aan verdienen. Het verdienen van dit geld is op meerdere manieren mogelijk:

 • Day traden: je kunt op dagelijkse basis cryptocoins kopen en deze vervolgens weer verkopen. Als je dit op de juiste manier weet te doen, kun je hier een flink rendement mee draaien.
 • Handelen in cryptocoins: je kunt er ook voor kiezen om je pijlen meer op lange termijn te richten. In dat geval handel je in cryptocoins, maar koop/verkoop je niet op één en dezelfde dag. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de cryptocoins jarenlang in je wallet te laten staan. Grote kans dat je over deze jaren heen een (flink) rendement gaat draaien.

Voor deze manieren moet je zelf ‘arbeid leveren’. Je moet immers analyses uitvoeren. Je moet zelf de cryptocurrency aanschaffen. En je moet zelf de cryptocurrency weer verkopen. Aangezien het hierbij veelal op timing aankomt, is dit een vrij intensieve verdienmogelijkheid. 

Wil je het graag een stuk passiever doen? Dan kun je kiezen voor één van de manieren die wij in dit artikel gaan bespreken. Met al deze manieren kun je namelijk een passief inkomen verdienen met crypto.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Passieve crypto inkomstenbronnen 

In de wereld van crypto kun je op de volgende manieren een passief inkomen genereren:

 • Met behulp van masternodes
 • Door cryptocurrency te staken
 • Door met affiliate marketing aan de slag te gaan
 • Door je cryptocurrency ‘uit te lenen’

Masternodes

Een masternode is een server die op een decentraal netwerk draait. In de wereld van cryptocurrency betekent dit dat een computer binnen een bepaald netwerk zijn werk gaat doen. Om wat voor werk dit precies gaat, verschilt per cryptoproject. Je kunt in ieder geval aan onderstaande functies denken:

 • Het mogelijk maken om transacties direct uit te voeren
 • Het mogelijk maken om beloningssystemen te introduceren binnen crypto
 • Het bepalen van het beleid binnen het specifieke cryptoproject
 • Het verbeteren van de privacy rondom de transacties

Om met deze functies aan de slag te kunnen gaan, heb je wel enkele zaken nodig. Zo is het verplicht dat je een minimaal aantal coins van het betreffende project moet hebben. Deze coins moet je niet alleen bij aanvang van de masternode hebben, maar moet je ook al die tijd vasthouden. 

Hierbij is het ook van belang dat je je wallet online laat staan. Dit kun je doen met bijvoorbeeld van een zogeheten VPS; een virtual private server. Door je coins op zo’n server te zetten, weet je zeker dat je wallet 24/7 online staat. 

Daarnaast is het zaak dat je een statisch IP-adres in gaat stellen. Binnen het netwerk van de coin kan iedereen jouw masternode herkennen aan dit statische IP-adres.

Tot slot is het zaak dat je op je computer meer dan voldoende ruimte beschikbaar hebt. Op je computer moet je namelijk de blockchain van het betreffende cryptoproject kunnen downloaden en installeren. 

Hoe verdien je geld met masternodes?

Dit is volledig afhankelijk van de cryptocoin waar je mee aan de slag gaat. Op het internet vind je overzichten van alle masternodes, inclusief de mogelijke opbrengsten. Het geld dat je met masternodes verdient, krijg je overigens niet in euro’s uitbetaald. Je krijgt dit altijd in de betreffende coin uitbetaald. 

Graag geven we je een voorbeeld van de opbrengsten én kosten van een masternode. Dit doen we aan de hand van Dash; een bekende coin in de wereld van masternodes. 

 • Kosten: bij Dash is het verplicht dat je minimaal 1000 Dash moet kopen en deze in je wallet moet bewaren. De koers van Dash ligt rond de 110 euro, waardoor de totale investering 110.000 euro betreft. Daarnaast moet je van een VPS gebruik maken. Je kunt hierbij uitgaan van een bedrag van 5 euro per dag dat je pc aanstaat voor de masternode.
 • Opbrengsten: bij Dash ontvang je ongeveer 45% van de block reward van alle blocks. Concreet betekent dit dat je een rendement van 10 á 11 weet te behalen. 

Bij masternodes moet je in eerste instantie dus met een (flinke) investering komen. Nadien verdien je echter op een passieve manier veel geld. Een rendement van 10 á 11 procent is echt subliem. Bovendien is het zo dat je bij andere cryptocoins een nog veel hoger rendement kunt behalen. Dankzij de stabiliteit en goede naam is de Dash masternode echter erg populair. Dat is dan ook één van de meest zekere masternodes van dit moment.

Meer weten over masternodes?

Zou je graag meer willen weten over masternodes? In dat geval verwijzen wij je graag naar onderstaande video. In deze video wordt in 2 minuten het principe van masternodes uitgelegd:

Cryptocurrency staken

Wil je echt passief inkomen verdienen met crypto? Dan is het aan te raden om eens naar de mogelijkheden van staking te kijken. Bij staken draait het om het volgende: het vasthouden van een crypto in je wallet voor een bepaalde periode. Hoe langer deze periode is, hoe meer geld je kunt verdienen. En hoe meer coins je in je wallet vasthoudt, hoe meer geld je kunt verdienen.

Bij deze vorm van passief inkomen draait alles om het Proof of Stake concept. Dit betekent dat je alleen een bepaald aantal coins in je account hoeft te vergrendelen. Je kunt tijdens de komende periode niet bij je coin, maar je krijgt hier wel ‘rente’ over. Je kunt staken dan ook prima vergelijken met het ontvangen van rente op je spaarrekening.

Wat je voor het staken van cryptocurrency nodig hebt? Onder andere een account bij een broker die staking als dienst aanbiedt. Eén van de beste brokers op dit gebied is Binance. Bij Binance kun je ruim 20 verschillende coins staken. Concreet betekent dit dat je het volgende moet doen:

 • Je moet een bepaald aantal coins bij Binance kopen
 • Je moet deze hoeveelheid coins in je account vergrendelen
 • Je moet een bepaalde periode afwachten

Tijdens deze periode ontvang je rente over je coins. Heb je bijvoorbeeld 1000 coins en ontvang je 10% stakingsvergoeding per jaar? Dan betekent dit dat je per jaar 100 coins erbij krijgt. Hier hoef je dus niks voor te doen. Echt het enige wat je moet doen, is je coins in je account vast te houden.

Overigens is het ook bij andere brokers mogelijk om cryptocurrency te staken.

Hoeveel geld kun je met staking verdienen?

Hoeveel je met staking kunt verdienen, hangt van de cryptocoin af. Graag geven we je twee voorbeelden:

 • Solana: ongeveer 6,8% per jaar
 • Polkadot: ongeveer 13,7% per jaar

Dit zijn vrij forse percentages, maar het zijn niet de allerhoogste percentages. Bij sommige andere coins ligt dit percentage nog vele procentpunten hoger. 

Meer weten over staking?

Wil je meer weten over cryptocurrency staken? In dat geval raden wij je aan om onderstaande video op je gemakje te bekijken:

Affiliate marketing en crypto

Heb je al enige ervaring met affiliate marketing? Dan weet je ongetwijfeld dat dit één van de beste passieve inkomstenbronnen is. Als je bijvoorbeeld een succesvolle affiliate website hebt, verdien je hier veel geld mee. Op een passieve manier.

Het leuke is dat je affiliate marketing ook in de wereld van cryptocurrency toe kunt passen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een online crypto cursus te promoten.

Heb je bijvoorbeeld een blog over crypto waar dagelijks veel bezoekers op afkomen? In je blog kun je verwijzen naar één van de vele crypto cursussen; dit doe je met behulp van content en met in-content links. Klikt één van je bezoekers op het linkje? Dan komt je bezoeker op de website van de crypto cursus uit, waarbij hij/zij zich voor de betreffende cursus aan kan melden aan kan melden.

Doet de bezoeker dit? Dan krijg je hier vanuit de aanbieder een commissie voor. Des te meer bezoekers je op deze manier tot klant weet om te toveren, des te meer geld je kunt verdienen. Het fijne hierbij is ook dat je uit tal van crypto cursussen, trainingen en programma’s kunt kiezen.

Deze vlieger gaat ook voor andere producten of diensten op. Zo kun je bijvoorbeeld wallets gaan promoten, denk hierbij bijvoorbeeld aan de fysieke wallets. Ook is het mogelijk om brokers te promoten. Meerdere brokers hebben in de afgelopen jaren een affiliate programma opgetuigd, waardoor jij passief geld kunt verdienen.

Hoeveel geld kun je met affiliate marketing verdienen?

Met affiliate marketing kun je veel geld verdienen. Zeker in de wereld van crypto. Hoeveel geld je hier precies mee gaat verdienen, is van meerdere factoren afhankelijk:

 • Je website/content: des te beter je website en content is, des te meer bezoekers je aantrekt. Bovendien weet je met de beste content de conversie ook (flink) te verhogen.
 • De hoeveelheid orders: onder aan de streep draait alles om de hoeveelheid orders. Des te meer orders je scoort, des te meer commissie je ontvangt.

Meer weten over affiliate marketing?

Wil je meer weten over affiliate marketing in de wereld van crypto? In dat geval verwijzen wij je graag naar onderstaande video:

Lending

Tot slot is het middels lending ook mogelijk om een passieve inkomstenbron te creëren. Zoals de naam van dit verdienmodel al doet vermoeden, leen je hierbij coins uit aan een ander persoon. 

We kunnen dit verdienmodel het beste uitleggen aan de hand van een stappenplan:

 • Stap 1: je legt een bepaalde hoeveelheid cryptocurrency in óf je leent deze cryptocurrency via een P2P transactie aan een ander uit.
 • Stap 2: bij stap 1 wordt een bepaalde of een onbepaalde periode afgesproken.
 • Stap 3: na de periode ontvang je de crypto weer terug, met daarbovenop een bepaald rentepercentage geplust.
 • Stap 4: je kunt de ontvangen cryptocurrencies omzetten naar valuta en jezelf uitbetalen. Je kunt de ontvangen cryptocurrencies echter ook nógmaals uitlenen via een P2P transactie.

Om deze stappen te kunnen volgen, moet je je wel bij een lending platform aanmelden. Onder meer Binance, Nexo, Celcius Network en BlockFI zijn hier bekende voorbeelden van.

Hoeveel geld kun je met lending verdienen?

Dat je met lending een mooi rendement kunt draaien, is een feit. Hoe hoog dit rendement precies is, is afhankelijk van onder andere de rentestanden, de duur van de periode en de hoeveelheid crypto die je inlegt.

Ben je een liefhebber van ‘HODL’en’? Dan is dit één van de beste passieve inkomstenbronnen.

Meer weten over lending?

Wil je graag meer over crypto lending weten? In dat geval verwijzen wij je graag naar onderstaande video:

Wat is de beste manier om passief inkomen te verdienen met crypto?

Welke van deze vier mogelijkheden spreekt jou het meeste aan? Om voor jezelf de beste manier te kunnen bepalen, zou je over onderstaande vragen goed na moet denken:

 • Hoeveel risico wil je precies lopen?
 • Met welk rendement per jaar neem je genoegen?
 • Welke manier van passief inkomen spreekt je het meeste aan?
 • Hoeveel startkapitaal heb je om te starten met één van de mogelijkheden?
 • Op welke termijn wil je een bepaald rendement behalen?
 • Bij welk van deze mogelijkheden heb je het beste gevoel?

Besef goed dat elke vorm van inkomsten risico met zich mee brengt. Dat is ook het geval als je een passief crypto inkomen op wilt bouwen. Wij adviseren je daarom om je heel goed te verdiepen in deze vormen van passief inkomen. Pas als je echt heel veel kennis hebt, is het advies om met één of meerdere passieve inkomstenbronnen aan de slag te gaan.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Één reactie op “Passief inkomen met crypto verdienen

 1. Zeker interessant!

  Je zou ook eens moeten kijken naar crypto dat je zonder veel moeite kan verdienen zoals bijvoorbeeld $HI Dollar.

  Voorlopig wel enkel op uitnodiging (je kan mijn nickname: flinttt gebruiken) en zoals zovele, hoe meer vrienden je uitnodigt, hoe meer je zelf kan verdienen (50% per refer).

  Enkele weken geleden (voor deze crash) was de ATH nog +-1,5eur.

  Zeker de moeite! hi.com/flinttt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *