Hoe moet je een ‘countdown’ op je WordPress website plaatsen?

Gemiddelde leestijd: 3 minuten
Een afteller of countdown op je WordPress website plaatsen doe je zo.

Vandaag werd mij gevraagd hoe je eenvoudig een countdown, of ook wel een ‘afteller’ genoemd, eenvoudig kunt plaatsen op je website.

Ik gebruik countdowns voor mijn productlanceringen, dus mensen weten dat ik deze gebruik. Maar welke WordPress plugin gebruik ik hier nou eigenlijk voor?

En kun je deze ‘afteller’ helemaal naar eigen wens instellen?

In dit artikel zal ik je precies vertellen hoe je heel eenvoudig een countdown op je WordPress website kunt zetten, en hoe je deze moet instellen.

Hoe een countdown op je WordPress website plaatsen?

Het plaatsen en integreren van een countdown op je WordPress website is enorm makkelijk. Er is namelijk een hele handige plugin voor die helemaal gratis kunt downloaden en installeren.

Weet je niet hoe je WordPress plugins moet installeren? Lees dan dit uitgebreide artikel waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd.

De plugin die ik dan ook gebruik is Uji Countdown (maar er zijn nog een hoop andere varianten) en is heel makkelijk te gebruiken.

Het mooie van deze plugin is dat hij geen gebruik maakt van Flash, en gebouwd is in HTML 5. Hierdoor kunnen bezoekers die op bijvoorbeeld een iPhone of iPad je website bezoeken, de countdown ook gewoon zien.

Daarnaast kun je de ‘afteller’ helemaal naar eigen wens vormgeven. Zo kun je de kleuren aanpassen en verschillende stijlen gebruiken. En natuurlijk kun je ook zelf bepalen naar welke datum de klok aftelt ;).

Wanneer je de plugin op je WordPress website hebt geïnstalleerd vind je in het WordPress beheerdersgedeelte van je website de menuknop ‘Countdown’ onder de ‘Instellingen’.

Hier kun je de countdown precies zo instellen als dat je zelf wilt.

Hieronder zie je een korte video van hoe de plugin in werking gaat.

Zoals je ziet is er dus helemaal niks moeilijks aan werkt het allemaal heel erg simpel. Hierdoor kun je dus makkelijk countdowns toevoegen op je eigen WordPress website.

Hopelijk is het allemaal duidelijk zo, en weet je nu precies hoe je dit moet doen.

Als je nog vragen hebt, of als iets onduidelijk is, laat het dan even weten in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *