Geld verdienen met chatten

Met deze verdienmodellen chat jij jezelf rijk!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Online verdienen: het is op steeds meer manieren mogelijk. Doordat het op steeds meer manieren mogelijk is, richten ook meer en meer mensen zich hier op. Dit geldt voor bijvoorbeeld particulieren of studenten die graag een extra zakcentje willen verdienen. Ook digitale ondernemers richten zich met – maar al te veel plezier – op één van de vele online verdienmodellen.

Bekende online verdienmodellen zijn onder meer dropshipping en affiliate marketing. Bij deze online verdienmodellen ben je vooral met producten, met optimalisatie en met orders bezig. Ben jij liever meer met mensen bezig? Vind je het bijvoorbeeld leuk om in contact te komen met andere mensen? Dan is daar ook een interessant online verdienmodel voor!

Je kunt namelijk geld verdienen met chatten. Ja, door te chatten, kun je een leuk bedrag verdienen. Hoe dat precies zit, bespreken we graag in dit artikel. In dit artikel laten wij je daarvoor kennis maken met de verschillende mogelijkheden. Als je graag met chatten jouw geld wilt verdienen, heb je daar meerdere mogelijkheden voor. Wat deze mogelijkheden precies zijn, hoe deze werken en wat je hier mee kunt verdienen? Op al die vragen vind je in dít artikel een passend en uitgebreid antwoord.

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat verstaan wij onder chatten?

Het via internet voeren van een gesprek. Dat is de definitie die naar voren komt als je op Google het woordje ‘chatten’ intypen. Bij deze definitie draait het met name om het woord ‘internet’. Chatten doe je niet één op één in real life, maar doe je echt vanachter jouw computer. Mede vanwege dit kenmerk is het bijzonder laagdrempelig en interessant om geld te verdienen met chatten.

Overigens heb je voor chatten wel minimaal één gesprekspartner nodig. Mocht je geld met chatten willen verdienen, moet je dus de juiste mensen aan zien te trekken. Hóe je dat precies kunt doen, lees je ook in dit artikel.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Wat zijn de voordelen van geld verdienen met chatten?

Ben jij het liefste niet afhankelijk van bijvoorbeeld een baas? Werk jij het liefste op eigen houtje? Of wil je naast jouw vaste baan nog een leuk extra zakcentje verdienen? Als je geld wilt verdienen met chatten, heb je genoeg mogelijkheden. Daarbij geniet je ook direct van de nodige voordelen:

 • Je werkt wanneer je wilt: als je als chatoperator fungeert, werk je wanneer je zelf wilt. Je hoeft alleen maar jouw ‘chatbox’ aan te slingeren, waarna je jouw klanten blij kunt maken. Overigens is het ook mogelijk om met jouw klanten specifieke afspraken te maken over bijvoorbeeld de werktijden.
 • Je krijgt gevarieerde berichten binnen: als je als chatoperator actief bent, ben je vaak met meerdere klanten tegelijkertijd bezig. Dat brengt één belangrijk voordeel met zich mee: je krijgt allerlei soorten berichten binnen. Dat maakt het werken eigenlijk een stuk leuker. De uren vliegen hierdoor eigenlijk voorbij; de kans is groot dat je écht plezier in dit werk gaat krijgen.
 • Je krijgt geld per verstuurd bericht: ben jij een liefhebber van hard werken? En vind je het ook niet erg om lange dagen te maken? Dan is geld verdienen met chatten al helemaal interessant voor je. Bij dit online verdienmodel krijg je namelijk – in de meeste gevallen – per bericht uitbetaald. Des te meer berichten je verstuurt, des te meer geld je weet te verdienen. Je bent hierdoor eigenlijk eigen baas over de te verkrijgen inkomsten.
 • Je werkt 100% anoniem: als chatoperator krijg je soms ook met mogelijk vervelende berichten te maken. Je kunt hierbij denken aan zeurende klanten, maar je kunt ook denken aan sensueel getinte berichten. Gelukkig ben je als chatoperator altijd voor de volle 100% anoniem. Niemand die een chatbericht naar jou stuurt, weet wie jij bent. Dat is wel een geruststellende gedachte, niet waar?
 • Je kunt vanaf elke locatie werken: ook is het een belangrijk voordeel dat je niet aan één specifieke locatie gebonden bent. Je kunt vanuit jouw eigen huis werken, maar je kunt ook vanaf bijvoorbeeld het strand werken. Zolang je maar een goede internetverbinding hebt, is het mogelijk om geld te verdienen met chatten. Hoe ideaal is dat?
 • Je kunt je creativiteit de vrije loop laten gaan: weet je van jezelf dat je behoorlijk creatief bent? Lukt het je alleen niet altijd om dit in het dagelijkse leven tot uiting te brengen? Dan is het goed om te weten dat je dit met chatten wél kunt doen. Je kunt namelijk op allerlei creatieve manieren reageren op een chat. Met name als je niet al te serieuze gesprekken hoeft te voeren, biedt dit veel leuke mogelijkheden. De keuze is volledig aan jou hoe je dit aan gaat pakken.

Welke mogelijkheden heb je?

Spreekt het je nu al aan om geld te verdienen met chatten? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, biedt dit online verdienmodel immers de nodige voordelen.

Eén van de bijkomstigheden is dat je ook nog eens uit meerdere mogelijkheden kunt kiezen. Welke mogelijkheden dit precies zijn, bespreken wij graag hieronder. Neem deze mogelijkheden op je gemakje door en maak voor jezelf de juiste keuze. Geld verdienen met chatten is in ieder geval mogelijk. Op veel (leuke) manieren!

Actief worden als chatoperator

Eén van de beste mogelijkheden die je hebt, is om actief te worden als een chatoperator. Hierbij beantwoord je berichten die je binnen krijgt. Welke berichten dit precies zijn, is afhankelijk bij welk bedrijf je je aansluit. In ons land heb je in ieder geval meerdere van dergelijke bedrijven waar je je bij aan kunt sluiten.

Wat is het doel van chatoperator? Het doel van een chatoperator is vrij simpel: de berichten die je binnenkrijgt, moet je zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. Dit kunnen serieuze vragen zijn, maar het kunnen ook gezellige gesprekken zijn.

Wel is het bij dit beroep zaak om jouw eigen grenzen te bepalen. Mogelijk merk je al snel dat sommige mensen verkeerde bedoelingen via een chatoperator hebben. Als je niet van sensuele berichten gediend bent, moet je je daar goed tegen zien te wapenen.  

Kun je veel geld als chatoperator verdienen? Nou, bij dit beroep is het met name ‘massa is kassa’. Als chatoperator krijg je namelijk per bericht uitbetaald. Des te meer berichten je weet te versturen, des te meer geld je kunt verdienen. Als je echt veel geld wilt verdienen, kun je je ook bij meerdere chatbedrijven aansluiten. Op die manier kun je echt heel wat uurtjes per dag draaien. Als je elk uur de nodige berichten weet te beantwoorden, kun je echt een leuk bedrag verzinnen.

Actief worden als customer service

Ook is het mogelijk om als klantenservicemedewerker actief te worden. Hiervoor hoef je niet per sé voor één bedrijf te werken. Nee, ook hiervoor kun je je aanmelden bij een chatbedrijf. Dit chatbedrijf heeft meerdere klanten, waardoor je voor meerdere klanten vragen en opmerkingen kunt verwerken.

Ook hierbij geldt weer: des tem eer berichten je verstuurt, des te meer geld je weet te verdienen. Het ‘lastige’ hierbij is alleen dat je soms ook met klagende klanten te maken krijgt. Dat is echt iets waar je tegen moet komen en waar je op moet kunnen anticiperen.

Weet je van jezelf dat je gevoelig voor negativiteit bent? Dan kun je mogelijk beter niet voor deze vorm van chatten kiezen. Aan de andere kant biedt deze optie ook veel mogelijkheden. Meer en meer bedrijven willen op deze manier namelijk hun klantenservice uitbesteden. Waarom? Omdat dit voor hen gewoonweg een stuk voordeliger is. Daar kun jij perfect van profiteren; ondertussen kun je immers het nodige geld verdienen.

18+ chatoperator

Wil je graag een behoorlijk bedrag per verstuurd bericht ontvangen? En vind je het niet erg om sensueel getinte berichten te ontvangen en te versturen? Dan kun je ook als 18+ chatoperator actief worden.  

Deze optie is niet voor alle mensen geschikt. Daar zijn wij van overtuigd. Je moet namelijk uit je comfortzone komen, terwijl de gesprekken soms ook echt pikant kunnen worden. Denk daarom heel goed na voordat je daadwerkelijk dergelijke gesprekken gaat voeren.

Als je het echt bont wilt maken, kun je het chatten ook nog combineren met een webcam. Of dit iets voor jou is, is volledig aan jezelf om te bepalen. Zorg er in ieder geval voor dat je nooit met jouw gezicht vol in de webcam verschijnt. Waarborg te allen tijde je eigen privacy en zorg dat je plezier in dit werk hebt/blijft houden. Mocht je een vervelende ervaring hebben, kun je wellicht het beste afstand nemen van dit beroep. Dit is gewoonweg niet de makkelijkste vorm van geld verdienen met chatten.

Geld verdienen met chatten; brengt dit nadelen met zich mee?

Zo, je hebt hierboven veel kunnen lezen over geld verdienen met chatten. Welke mogelijkheid spreekt jou op dit moment het meeste aan? Of ben je niet helemaal overtuigd over deze mogelijkheden? Dat laatste is op zich goed voor te stellen.

Geld verdienen met chatten klinkt in eerste instantie aantrekkelijk. Als je je in dit online verdienmodel verder gaat verdiepen, loop je echter tegen enkele aandachtspunten aan. In onze ogen gaat het hierbij om onder meer de volgende aandachtspunten:

 • Het gaat al snel de 18+ kant op: chatten heeft in ons lastig een behoorlijk erotisch tintje gekregen. Als je via Google op zoek naar chatmogelijkheden gaat, kom je al snel op dergelijke 18+ websites uit. Dat is eigenlijk jammer, aangezien chatten zelf bijzonder leuk en waardevol kan zijn.
 • Je moet hier relatief veel geld aan besteden: wil je echt een flink bedrag verdienen met chatten? Dan moet je hier echt heel veel uren aan besteden. Alleen als je hier echt veel tijd aan weet te besteden, ben je in staat om een flink bedrag te verdienen. Bovendien is het verleidelijk om maar op elk bericht te reageren, aangezien je daarmee extra geld weet te verdienen. Zonder dat je het door hebt, zit je mogelijk de gehele dag te chatten. 
 • Niet alle partijen zijn even betrouwbaar: wil je per sé geld verdienen met chatten? Doe dan goed onderzoek naar de partijen waar je je bij aan gaat/wilt sluiten. Het is namelijk zo dat niet alle partijen in deze markt even betrouwbaar zijn. Er zijn absoluut veel bedrijven die hun afspraken nakomen, maar er zijn ook enkele rotte appels. Doe daarom echt goed onderzoek en verleen niet zomaar aan elke partij je medewerking.
 • Je moet ‘gewoon’ belasting betalen: al het geld dat je hiermee weet te verdienen, is bruto. Dit betekent dat je over dit verdiende bedrag gewoon nog belasting moet betalen. Als je de belasting van jouw verdiende geld aftrekt, blijft er eigenlijk nog minder onder aan de streep over. Houd daar ook goed rekening mee en zet bij elke uitbetaling direct wat geld opzij. Op die manier voorkom je dat je volgend jaar plots in de problemen komt als je jouw inkomstenbelasting over dit jaar moet betalen.

Hoeveel geld kun je met chatten verdienen?

Spreekt het geld verdienen met chatten jou wel aan? En wil jij je daarom bij chatbedrijven aan gaan melden? Als je als chatoperator actief bent, krijg je dus per bericht uitbetaald. Hoeveel je per bericht uitbetaald krijgt, is echt heel verschillend. Bij sommige bedrijven krijg je 6 cent per bericht uitbetaald, terwijl je bij andere bedrijven 15 cent per bericht uitbetaald krijgt.

Overigens werken dergelijke bedrijven vaak met schalen. Als je bijvoorbeeld 200 tot 300 berichten per dag weet te versturen, krijg je een xx bedrag. Als je tussen de 500 en 600 berichten per dag weet te versturen, krijg je echt een xx bedrag per bericht. Let goed op dergelijke schalen.

Kijk tevens goed naar de manier van uitbetalen. Kun je het geld elk moment in de maand naar jezelf overboeken? Krijg je het verdiende geld elke week automatisch uitbetaald? Of krijg je het per maand uitbetaald? Ook dit zijn belangrijke zaken om goed op te letten.

Met andere woorden: doe echt goed onderzoek naar de verdiensten. Als iets te mooi is om waar te zijn, is dat het ook in de meeste gevallen. Laat je daarom niet verleiden door interessante bedragen, maar doe gedegen onderzoek. Op die manier kun je ongetwijfeld geld verdienen met chatten! 

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

3 reacties op “Geld verdienen met chatten

 1. ik wil dit werk graag proberen want ik zit elke maand met mijn handen in mijn hoofd hoe ik de kosten ga kunnen doen voor de laatste wwek van de maand, ik ben leerkracht in suriname maar het leven is te duur hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *