Bounce Rate Percentage? Wat is dat en hoe kun je het verlagen?

Een afbeelding wat het bounce rate percentage weergeeftAls je een beetje bekend bent met Google Analytics dan zul je ongetwijfeld wel eens het Bounce Rate Percentage van je website tegengekomen zijn.

Maar wat is dat nou eigenlijk? En hoe kun je het verlagen?

In dit artikel zal ik precies uitleggen wat het Bounce Rate Percentage is en hoe je het kunt verlagen!

Wat is het Bounce Rate Percentage?

Simpel gezegd is het Bounce Rate Percentage het aantal procent dat een bezoeker slechts één pagina van je website bezoekt.

Een bezoeker komt dus  via Google op jouw website binnen en gaat weer weg via dezelfde pagina. De bezoeker heeft dus ‘maar’ 1 pagina op je website bekeken.

Hoe hoger het Bounce Rate Percentage is, hoe meer bezoekers je website dus al na 1 pagina weer verlaten.

In Google Analytics kun je dus precies meten wat het Bounce Rate Percentage van jouw website is.

Het normale percentage ligt zo tussen de 40-60% (wat dus eigenlijk best hoog is). Het is namelijk gewoon zo dat veel bezoekers de website weer verlaten nadat ze gevonden hebben waar ze op zochten.

Vooral bezoekers uit Google kunnen je website snel weer verlaten als ze het antwoord op hun vraag gevonden hebben.

Moet je er rekening mee houden?

Is je Bounce Rate Percentage erg hoog (zo tussen de 70-90%), dan kun je eens op je website gaan kijken hoe het zou komen dat veel mensen weer direct weg gaan. Misschien is je website wel vol met banners, of is het heel erg onoverzichtelijk?

Google ziet het ook als een website een hoog Bounce Rate Percentage heeft en zal je website daardoor lager beoordelen in de zoekresultaten. Het is daarom wel belangrijk om je percentage zo laag mogelijk te houden en er echt wat aan te doen mocht je een hoog percentage hebben.

Daarnaast wil je natuurlijk zoveel mogelijk conversie op je site behalen, en als een bezoeker geen andere pagina bekijkt en meteen weer weg gaat, heb je daar natuurlijk niks aan.

Hoe krijg je een lager Bounce Rate Percentage?

Er zijn een aantal manieren om het Bounce Rate Percentage van je website zo laag mogelijk te houden. Hierdoor hou je de bezoekers dus langer op je website en bezoeken ze meerdere pagina’s.

Hieronder een aantal tips:

Als je deze tips op je website toevoegt zul je merken dat bezoekers langer op je website blijven en dat het Bounce Rate Percentage lager zal worden.

Hoe groot is het Bounce Rate Percentage van jouw website? En heb je de bovenstaande tips al toegepast? Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

2 reacties

  1. Avatar
    • Avatar

Laat een reactie achter