Affiliate marketing en blockchain: wat gaat de toekomst brengen?

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
affiliate marketing en blockchain

De afgelopen jaren is een gigantische stijging zichtbaar in de affiliate marketing industrie. Het geld klotst uit de wanden in deze industrie en men is daarbij ook continue met innovatie bezig. Eén van de innovaties waar men op dit moment veel van verwacht, is de blockchain.

Bij blockchain denk je misschien direct aan de cryptocurrencies, maar je kunt deze unieke technologie tegenwoordig steeds breder trekken. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat affiliate marketing en de blockchain technologie in de (nabije) toekomst nauw verweven met elkaar raken. 

In dit artikel vind je meer informatie over de huidige stand van zaken, het mogelijke toekomstbeeld en de software die gebruikt kan worden. Momenteel staat de blockchain technologie in de affiliate marketing industrie in de kinderschoenen, maar dat gaat hoogstwaarschijnlijk (snel) veranderen!

De huidige stand van zaken; affiliate marketing & blockchain

De affiliate marketing industrie groeit jaarlijks met enkele procenten. Dat is niet alleen het geval in ons land, maar ook in andere Europese landen en in Amerika. 

Door deze groei gaan meer en meer bedrijven zich hiermee bezighouden, terwijl ook meer en meer marketeers oren naar deze unieke vorm van online marketing krijgen.

Her en der klinkt echter wel kritiek op de affiliate marketing industrie. Deze kritiek heeft met name betrekking op het gebrek aan transparantie. Het is namelijk ‘de verwachting’ dat je de links van de adverteerders vertrouwt; indien deze links niet werken, verdien je immers niks als affiliate marketeer. 

Daarbij komt ook nog eens dat het relatief makkelijk is om te frauderen in deze industrie. Mede door deze kritiek is er een steeds grotere vraag naar een eerlijker en transparanter proces. 

Een proces waarin geen ruimte meer is voor foutjes, voor frauduleuze zaken en voor verouderde technieken.

Op het moment van schrijven doet de blockchain technologie langzamerhand intrede in onze industrie. Dit gaat echter nog niet al te snel, aangezien er van de nodige weerstand sprake is. Veel mensen verdienen immers (veel) geld met affiliate marketing; een veranderende technologie kan daar mogelijk veranderingen in aanbrplatengen.

Toch is het uiterst interessant om naar het toekomstbeeld van affiliate marketing en de blockchain technologie te kijken. 

Hedendaags kan met behulp van bepaalde software al deels gebruik worden gemaakt van de blockchain technologie door affiliate marketeers. Hoe dit precies zit? Dat lees je hieronder.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Blockchain technologie software

In de huidige situatie is het interessant om naar verband tussen de technologie, affiliate marketing én de cryptocurrencies te kijken. Zo bestaan er meerdere marketing platformen waarvoor bedrijven en affiliate marketeers zich aan kunnen melden. Deze platformen nemen eigenlijk de functies van de affiliate netwerken over én bieden daarbij meerdere voorbeelden.

Om dit verder toe te kunnen lichten, geldt het platform Hoqu als voorbeeld. Dit platform is, naar eigen zeggen, het eerste volledige gedecentraliseerde affiliate marketing platform. Een platform waarop bedrijven en affiliate marketeers zich bovendien gratis aan kunnen melden; ook dat is al een grote verandering ten opzichte van de huidige situatie.

Op dit platform kunnen vervolgens Smart Contracts gebruikt worden, kunnen bedrijven veel geld besparen en kunnen affiliate marketeers meerdere samenwerkingsverbanden aangaan. Het is hierdoor mogelijk om meerdere affiliate ‘netwerken’ te gebruiken en zodoende meer geld te verdienen. Opvallend daarbij is dat Hoqu ook nog een ingebouwde tracker aanbiedt; dankzij deze tracker is het voor adverteerders mogelijk om te kijken hoe goed de campagnes presteren.

Voor beide partijen levert een dergelijk platform onwijs veel voordelen op. Voor zowel de bedrijven als voor de affiliate marketeers is er sprake van veel meer transparantie. Met dank aan de blockchain technologie is het bovendien mogelijk om kosten te besparen, om efficiënter te werken en om volledig anoniem door het leven te gaan. Oók dat is immers één van de belangrijkste eigenschappen c.q. voordelen van de blockchain technologie.

Hoqu is op dit moment één van de affiliate platformen die gebruik van de blockchain technologie maakt. Andere voorbeelden zijn Affiliate Coin, Changelly en Attrace. Sommige van deze platformen richten zich echter puur op de cryptocurrencies. Zo kan je via Changelly gebruik maken van widgets die je op jouw affiliate website kunt plaatsen. Als bezoekers van jouw affiliate website vervolgens via die widget cryptocurrencies kopen, krijg jij daar een bepaalde commissie voor. Attrace weet zich weer te onderscheiden door eigenlijk dezelfde diensten als Hoqu aan te bieden, maar biedt een directe betaling aan. Zodra jij een commissie verdiend hebt, kan je deze direct uit laten betalen. Ook dat is relatief uniek te noemen.

Met bovenstaande voorbeelden is ook direct het pijnpunt aangestipt. Er is nog te weinig zekerheid, er is nog geen duidelijke lijn en er is ook nog onvoldoende ontwikkeling in ons land. De hierboven genoemde affiliate platformen zijn immers in het buitenland actief en (nog) niet volledig in ons land verkrijgbaar. Wel is het een feit dat meerdere affiliate netwerken in ons land ook naar dergelijke mogelijkheden aan het kijken zijn.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Het toekomstbeeld: affiliate marketing & blockchain

Eerder in dit artikel heb je kunnen lezen dat de blockchain technologie de nodige weerstand met zich mee brengt. Logisch ook, aangezien niemand weet wat deze technologie ons gaat bieden. Mede door deze onzekerheid zijn affiliate platformen en bedrijven nog niet al te happig om daadwerkelijk nú al gebruik te maken van de blockchain technologie.

Tegelijkertijd is het interessant om te zien dat verschillende affiliate netwerken wel al veranderingen aan het doorvoeren zijn. Zou valt er op de website van Tradedoubler het volgende te lezen: “Onlangs hebben wij bij Tradedoubler onze nieuwe productvisie aangekondigd. De nieuwe productvisie is op basis van een open platform dat geautomatiseerde en transparante directe relaties tussen adverteerders en publishers mogelijk maakt.”

In de rest van dit stuk valt onder meer te lezen dat Tradedoubler daar de blockchain technologie voor wilt gebruiken. Volgens dit affiliate netwerk kan deze technologie een doorslaggevende rol gaan spelen. TradeDoubler wil de blockchain technologie onder meer voor het volgende gaan gebruiken:

 • Data opslaan
 • Transactiegegevens toegankelijk(er) maken
 • De transacties een stuk transparanter maken
 • Fraude voorkomen
 • Nieuwe functionaliteiten eenvoudiger door voeren

De voordelen van de blockchain technologie

Over de verschillende voordelen van de blockchain technologie bestaan eigenlijk geen discussies. Veel mensen zien de waarde van deze technologie in combinatie met de cryptocurrencies zeker in, maar desalniettemin is er sprake van de nodige weerstand. Weerstand omdat het oude monetaire stelsel zou moeten gaan veranderen, waar juist zoveel mensen veel geld aan verdienen. Daarbij wordt alleen even vergeten dat veel mensen op een frauduleuze manier geld verdienen én dat zij eigenlijk misbruik maken van de macht van bijvoorbeeld de banken.

Daar is eigenlijk ook sprake van in de wereld van affiliate marketing. Sommige partijen hebben teveel macht, terwijl veel andere partijen juist weer van hen afhankelijk zijn. Eigenlijk biedt de blockchain technologie alles wat men nodig heeft om dit tegen te gaan. Dat heeft Tradedoubler ook door, zoals je reeds hierboven hebt kunnen lezen.

Op haar eigen website geeft dit affiliate platform enkele redenen aan waarom men zo graag met de blockchain technologie aan de slag wil. Deze voordelen vind je hieronder in het kort opgesomd:

 • Tradedoubler verwacht met de nieuwe technologie veel sneller uit te kunnen betalen.
 • Tradedoubler verwacht de GPDR beter na te kunnen leven; de nieuwe technologie biedt immers meer mogelijkheden tot het beschermen van de gegevens van gebruikers.
 • Tradedoubler verwacht de adblockers te kunnen omzeilen, waardoor de inkomsten hoger zouden moeten gaan worden.
 • Tradedoubler verwacht meer controle over de publishers uit te kunnen voeren; de technologie levert immers allerlei relevante informatie op, waar Tradedoubler vervolgens weer op kan gaan reageren.
 • Tradedoubler verwacht dat er een directe connectie tussen adverteerders en publishers gaat ontstaan; de verwachting is dat hierdoor het conversiepercentage (flink) omhoog gaat.
 • Tradedoubler verwacht een veel betere attributie; dankzij de technologie is het mogelijk om conversie te meten van alle kliks én is het niet meer mogelijk om de attributie te ‘vervalsen’. 
 • Tradedoubler verwacht een stuk minder fraude; hierdoor wordt de gehele affiliate marketing industrie een stuk eerlijker

Al met al verwacht dit affiliate marketing platform vrij veel van de blockchain technologie. Gaat de technologie dit ook allemaal waarmaken? Dat is de vraag die op dit moment speelt in de affiliate marketing industrie.

De verwachtingen; affiliate marketing & blockchain

Het staat als een paal boven water; de blockchain technologie gaat voor de nodige veranderingen zorgen. Door deze veranderingen gaat de gehele affiliate marketing industrie een stuk transparanter, eerlijker en aangenamer worden. Daar profiteren zowel de adverteerders als de publishers van.

Voor jou, als publisher zijnde, is het zaak om alle ontwikkeling nauwlettend in de gaten te houden. Daardoor geef je jezelf de mogelijkheid om snel op de ontwikkelingen in te springen, waardoor je een voorsprong op jouw concurrentie kunt gaan nemen. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat binnen een x aantal jaar de blockchain technologie door meerdere (Nederlandse) affiliate platform op grote schaal toegepast gaat worden.

Mocht daar sprake van zijn, gaat de gehele affiliate marketing industrie veranderen. Onwijs leuk, maar tegelijkertijd ook spannend. Niemand weet immers wat de toekomst ons allen gaat brengen! 

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Één reactie op “Affiliate marketing en blockchain: wat gaat de toekomst brengen?

 1. Goed verhaal. Enkele kleine puntjes:

  Hoqu etc. is absoluut niet hetzelfde als Attrace.

  Om maar met de deur in huis te vallen: Hoqu en Affiliate Coin etc. zijn allemaal nog niet live en Attrace wel.

  – Website van Hoqu etc is wel live maar het systeem niet en dat gaat ook nooit gebeuren
  – Dat komt omdat in de core hun tech niet klopt, ze zijn allen – behalve Attrace – gebaseerd op Ethereum. Hierdoor kunnen ze niet elke individuele lead/click registreren op de blockchain – omdat Ethereum daar niet snel en goedkoop genoeg voor is – en dat betekent dat ze dus niet het grote probleem van affiliate marketing > transparantie en wegnemen fraude > kunnen oplossen. Attrace heeft daarom zelf een blockchain ontwikkeld
  – Daarnaast willen Hoqu etc. ook dat end users elkaar in een token gaan betalen (bv Hoqu of Affiliate Coin token) en gaat m natuurlijk ook niet worden want iedereen wil gewoon Euros

  Verder:
  Attrace is een Nederlands bedrijf, in Nederland geregistreerd en in Nederland actief.
  User Interface van Attrace is hetzelfde als een traditioneel affiliate netwerk met betalingen gewoon in Euro, end users merken niet dat ze op blockchain zitten behalve dan de voordelen (geen fraude meer, veel goedkoper, superieur data privacy, geen entry barriers meer etc.) zoals genoemd in dit artikel.

  Enneh: Dat wat er op de website van Tradedoubler staat … dat is een kopie van de Attrace white paper 🙂

  Mvg,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *