Bitvavo affiliate: Wat heeft dit affiliate programma te bieden?

Gemiddelde leestijd: 17 minuten

In de afgelopen jaren is crypto groot geworden. Heel groot zelfs. Met name toen de koersen flink stegen, vielen veel mensen voor de charme van crypto. Dat is ook te danken aan een paar grote crypto exchanges, waarvan Bitvavo één van de beste voorbeelden is. Deze crypto exchange is zelfs met een eigen affiliate programma gekomen: Bitvavo affiliate.

In dit artikel vertellen wij je hier graag alles over. We bespreken wat dit affiliate programma te bieden heeft, hoe je dit programma kunt promoten en wat de voor- en nadelen zijn. Daarbij zoomen wij ook in op de mogelijke verdiensten. Want, als je Bitvavo gaat promoten, wil je hier uiteraard beter van worden. Dat komt, gezien de commissies, ongetwijfeld goed. Ook daar lees je van alles over in dit artikel.

Wat is het Bitvavo affiliate programma precies?

Dat je dit artikel leest, geeft aan dat je waarschijnlijk al met affiliate marketing bezig bent. Dit is een online verdienmodel waarbij je producten van andere partijen promoot. Althans; het gaat veelal om producten van andere partijen. Het is namelijk ook mogelijk om diensten te promoten. Dát is het geval bij het Bitvavo affiliate programma.

Met dit affiliate programma kun je het bedrijf Bitvavo promoten. Dit bedrijf levert niet zozeer een product, maar een dienst. Deze exchange faciliteert namelijk bij de in- en verkoop van crypto. Bij het promoten van Bitvavo doe je er dus alles aan om jouw websitebezoekers om te turnen tot een Bitvavo klant. Krijg je dat voor elkaar? Dan krijg je vanuit Bitvavo een commissie.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Over Bitvavo

In 2018 werd het cryptoplatform Bitvavo gelanceerd. Dit werd niet in één of ander vaag belastingparadijs gedaan, maar in onze eigen hoofdstad. Ja zeker; Bitvavo is een 100% Nederlandse crypto exchange. Op dit moment zit Bitvavo overigens nog steeds met het hoofdkantoor in Amsterdam.

Het doel van Bitvavo was vanaf het begin duidelijk: de handel in crypto een stuk eenvoudiger maken. Om dát voor elkaar te krijgen, kwam het team van ontwikkelaars met een gebruiksvriendelijk platform. Dit platform viel al snel bij mensen in de smaak. Doordat de timing van lancering ook perfect was, kon Bitvavo al snel een forse groei in ons land doormaken.

Door de jaren heen is Bitvavo de grootste Nederlandse crypto exchange geworden. Dit is aan het platform zelf te danken, maar ook aan de ‘overname’ van andere exchanges. Meerdere exchanges hebben in 2023 ervoor gekozen om hun deuren in ons land te sluiten. Daarbij werd als suggestie aangegeven dat alle tegoeden naar Bitvavo overgezet kunnen worden. Daar is deze crypto exchange uiteraard ook niet slechter van geworden!

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Waarom is Bitvavo met een affiliate programma gekomen?

Wat is nou de reden dat Bitvavo met een eigen affiliate programma gekomen is? Daar zijn meerdere redenen voor:

 • Bitvavo betaalt pas bij succes. Voor bedrijven is affiliate marketing ideaal. Veel affiliate marketeers maken promotie, zonder dat het bedrijf hier in eerste instantie geld voor hoeft te behalen. Pas bij succes moet het bedrijf betalen. Bitvavo betaalt dus alleen voor nieuwe klanten. 
 • Het is relatief goedkoop. Onder aan de streep is affiliate marketing voor een bedrijf relatief goedkoop. Die vlieger gaat ook op voor Bitvavo. Dit bedrijf werkt inmiddels met heel veel affiliate marketeers samen, zonder hier de hoofdprijs voor te hoeven betalen. Dat heeft onder meer met bovenstaand punt te maken.
 • Bitvavo wint hierdoor de concurrentiestrijd. In de afgelopen jaren was er een flinke concurrentiestrijd in de wereld van crypto exchanges Op dit moment kunnen we concluderen dat Bitvavo deze strijd (grotendeels) gewonnen heeft. Dit komt deels door het feit dat Bitvavo met haar eigen affiliate programma gekomen is.
Bitvavo affiliate

Hoe werkt het affiliate programma van Bitvavo?

Ben je op dit moment bezig als affiliate marketeer? En richt je je hierbij op financiële producten, zoals crypto? Dan lijkt het affiliate programma van Bitvavo uiterst interessant voor je te zijn.

Met dit programma kun je simpelweg veel geld verdienen, als affiliate. Hoe dat precies werkt, leggen wij je hieronder haarfijn uit.

Stap 1: meld je aan voor het affiliate programma van Bitvavo

Om deze exchange te kunnen promoten, moet je je eerst voor het affiliate programma aanmelden. Het is hiervoor zaak om een account bij Bitvavo aan te maken. Nadat je account goedgekeurd is, ontvang je al het mogelijke promotiemateriaal van Bitvavo. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld banners, om specifieke links en om bijkomend promotiemateriaal.

Stap 2: promoot Bitvavo op je website

Het is nu aan jou om Bitvavo op de juiste manier te promoten. Hoe je dat gaat doen? Dat is echt volledig aan jou. Je kunt Bitvavo via social media promoten, in je eigen affiliate webshop of op je eigen affiliate website. De mogelijkheden zijn eindeloos, zolang je je maar aan de voorwaarden van Bitvavo houdt. Deze voorwaarden vind je makkelijk terug in je Bitvavo account.

Stap 3: ontvang commissie

Deel je de affiliate link van Bitvavo succesvol? Dan laat het vervolg zich al raden: een van je bezoekers meldt zich aan bij Bitvavo. Nadat dit gedaan is, kun je op regelmatige basis commissie ontvangen. Bitvavo houdt hiervoor namelijk de volgende regel aan:

 • Je ontvangt commissie op de handelskosten op de door jou aangebrachte gebruikers.

Maakt iemand dankzij jou een account bij Bitvavo aan? En heeft hij maandelijks met €20 aan handelskosten te maken? Over dat bedrag ontvang jij dan commissie van Bitvavo. Aangezien een crypto investeerder maandelijks met handelskosten te maken kan krijgen, ontvang je regelmatig commissie. Je bent hierdoor bij het affiliate programma van Bitvavo niet van slechts één moment afhankelijk.

Stap 4: betaal je commissie uit

Heb je bovenstaande 3 stappen succesvol doorlopen? Als je dit lange tijd vol weet te houden, kun je opvallend veel geld met het affiliate programma van Bitvavo verdienen. Na verloop van tijd kun je ervoor kiezen om je commissie uit te laten betalen. Dit betekent niks voor de toekomst; je kunt ook in de toekomst lekker veel commissie krijgen vanuit/door Bitvavo!

Hoeveel commissie ontvang je bij Bitvavo?

Ga je producten bij Bol.com verkopen? Dan heb je met twee factoren te maken: de orderwaarde en het commissiepercentage. Dit percentage is bij Bol.com per productcategorie verschillend, waardoor dit niet super transparant is. Voor transparantie heeft Bitvavo gelukkig juist wél gekozen.

Bij Bitvavo ontvang je namelijk standaard 15% over de handelskosten van de door jou aangebrachte gebruikers. Eerder in dit artikel gingen we al uit van handelskosten van €20 per maand. Als je hier 15% van krijgt, ontvang je dus maandelijks €3.

Weet je nou 100 bezoekers te overtuigen om een account bij Bitvavo aan te maken? En is bij elke bezoeker sprake van gemiddeld €20 aan handelskosten per maand? Dan ontvang je dus €300 aan commissie per maand! Zonder dat je hier maar iets voor hoeft te doen.

Uiteraard is dit slechts een fictief voorbeeld. Het is ook goed mogelijk dat je commissie van meer dan 1000 Bitvavo-klanten ontvangt. Of heb je toevallig een paar bezoekers overtuigd die in de komende jaren voor honderdduizenden euro’s investeren in Bitvavo? Dan liggen de handelskosten een stuk hoger dan €20 per maand. Dat betekent dat je over een veel hoger bedrag 15% aan commissie krijgt. Ideaal!

Wat zijn de voordelen van het Bitvavo affiliate programma?

Is het aan te raden om met het Bitvavo affiliate programma aan de slag te gaan? Ja, wat ons betreft is dat zeker het geval. Ten opzichte van bijvoorbeeld de programma’s van Bol.com, Coolblue en Amazon is dit een opvallend en uniek affiliate programma.

Bovendien heeft Bitvavo het nodige te bieden. Dat heeft onder meer met onderstaande voordelen te maken:

 • Je kunt doorlopend commissies opstrijken. Bitvavo heeft voor een geweldige commissiestructuur gekozen, waardoor je doorlopend commissies op kunt strijken. Je krijgt niet eenmalig een commissie, zoals bij de meeste programma’s wel het geval is. In plaats daarvan kun je elke maand commissie krijgen, zolang jouw ‘klanten’ maar blijven handelen.
 • Bitvavo is één van de beste crypto exchanges. Door de jaren heen is gebleken dat Bitvavo één van de beste exchanges is. Dit is onder meer duidelijk aan de populariteit van deze crypto exchange terug te zien. Juist doordat dit zo’n goede exchange is, is de kans groot dat mensen langere tijd klant blijven bij Bitvavo. En daardoor kun jij doorlopend commissies opstrijken.
 • De service vanuit Bitvavo is prima. Loop je als affiliate marketeer onverhoopt tegen een probleem aan? Of zit je met een andere uitdaging? Geen nood aan de man. In de afgelopen jaren is gebleken dat de service vanuit Bitvavo meer dan prima is. Je wordt netjes geholpen en je kunt zelfs aan de klantenservice om goed advies vragen. Bitvavo is er inmiddels ook veel aan gelegen dat jij op de juiste manier deze exchange promoot!
 • Het platform is in meer dan 25 landen actief. Het is ook goed om te weten dat het Bitvavo platform in meer dan 25 landen actief is. Als je een internationale crypto website hebt, kun je hierdoor ook prima van het affiliate programma van Bitvavo gebruik maken.
 • Uitgebreid en keurig promotiemateriaal. Bij Bitvavo ben je ook nog van uitgebreid én keurig promotiemateriaal verzekerd. Al het promotiemateriaal dat je kunt gebruiken, ziet er keurig verzorgd uit. Daarnaast gaat het om veel soorten promotiemateriaal, zoals handelswidgets, koersinformatie, logo’s, banners, screenshots en zelfs content. Het is ook nog eens uiterst eenvoudig om dit promotiemateriaal in je website te integreren.
 • Bitvavo is super transparant. Ga je als affiliate marketeer met het affiliate programma van Bitvavo aan de slag? Dan weet je exact waar je aan toe bent. Dat is te danken aan de transparantie die het platform van Bitvavo met zich mee brengt. Je weet bijvoorbeeld precies welke commissie je op kunt strijken.
 • Interessante bonussen. Wil je als affiliate marketeer Bitvavo promoten? Dan wil je uiteraard wel echt iets te bieden hebben. Nou, daarvoor zit je bij Bitvavo ook goed. Deze exchange biedt namelijk regelmatig interessante bonussen voor nieuwe klanten aan. Op het moment van schrijven van dit artikel hoefde je als nieuwe klant over de eerste €1000 geen handelskosten te betalen. Kijk, dat is toch weer een mooie besparing. En dat is ook iets waar je als affiliate marketeer je websitebezoekers mee over de streep kunt trekken.

Wat zijn de nadelen van het Bitvavo affiliate programma?

Is het affiliate programma van Bitvavo perfect? Nee, dat is niet het geval. Je moet, net zoals bij elk ander affiliate programma, namelijk met een paar nadelen rekening houden. De belangrijkste nadelen sommen wij voor je op:

 • Alleen commissie bij handelende klanten. Draag je klanten aan die eenmalig geld naar hun Bitvavo account overmaken? Dan ontvang je maar één keer commissie. Je ontvangt immers alleen commissie over de handelskosten die een crypto investeerder bij Bitvavo moet betalen. Als de door jou aangebrachte gebruiker niet handelt, is er geen sprake van handelskosten. Daardoor is er ook geen sprake van een commissie.
 • Je hebt met veel concurrentie te maken. Zou je graag Bitvavo willen promoten? Dan moet je met de nodige concurrentie rekening houden. Meer en meer mensen houden zich namelijk tegenwoordig met affiliate marketing bezig. Daarbij richten veel mensen zich ook op de financiële markt; dat is een behoorlijk verzadigde markt. Je moet dus echt iets goeds doen om veel geld op te strijken.
 • Crypto is niet voor iedereen winstgevend. Onder aan de streep heb je ook nog met het morele besef te maken. Promoot je producten van Bol.com? Dan weet je eigenlijk dat niemand daar slechter van wordt. Het is immers een bewuste keuze van de bezoeker om product X te kopen. Bij het affiliate programma van Bitvavo is daar geen sprake van. Lang niet iedereen kan namelijk goed met zijn/haar geld omgaan. Bovendien is er een hoop te doen om crypto, met name door de volatiele markt. Als jij aanraadt om bij Bitvavo te handelen, kan dit voor de betreffende bezoeker ook onwijs verkeerd uitpakken.

Wat zeggen andere affiliate marketeers over het Bitvavo affiliate programma?

Veel affiliate marketeers promoten inmiddels de diensten van Bitvavo. Dit blijkt overduidelijk uit de vele affiliate websites die zich op crypto en andere financiële producten richten.

Dat zoveel mensen zich hierop richten, geeft aan dat dit programma zeker wat te bieden heeft. Dat blijkt ook uit de affiliate marketeers die wij gesproken hebben. Het grootste gedeelte van deze marketeers zegt dat zij erg blij zijn met het affiliate programma van Bitvavo.

Bitvavo affiliate

Dat heeft onder meer met de doorlopende commissies te maken. Als je een paar keer geluk met een actief handelende klant hebt, kun je hier doorlopend veel geld aan verdienen. Dit is dan ook het perfecte voorbeeld van een mooi passief inkomen.

Daarbij moeten wij wel aangeven dat je met veel concurrenten te maken hebt. Dit geven de affiliate marketeers zelf ook aan. Als je al een goedlopende website hebt, is het interessant om met het Bitvavo affiliate programma te starten. Moet je je website nog helemaal opbouwen? Dan is het minder interessant, aangezien je met een zeer zware concurrentiestrijd te maken krijgt.

Kun je van meerdere crypto affiliate programma’s gebruik maken?

Ja, zeker. Bitvavo is zeker niet de enige exchange die met een eigen affiliate programma op de proppen gekomen is. Een ander interessant voorbeeld is Finst.

Dit is een vrij jonge crypto exchange. Deze exchange zag pas in 2023 in ons land het levenslicht, maar is al flink aan de weg aan het timmeren. Dit is onder meer aan de zeer lage kosten te danken. Ook heeft Finst voor een ultieme veiligheid van haar investeerders gezorgd. Het kan daarom erg interessant zijn om ook het programma van Finst te promoten.

Kun je veel geld met het affiliate programma van Bitvavo verdienen?

Ja, je kunt zeker veel geld met het affiliate programma van Bitvavo verdienen. Maar, daarvoor moet je wel aan een ‘paar eisen’ voldoen:

 • Je website moet veel bezoekers trekken. Bij affiliate marketing heb je met een laag conversiepercentage te maken. Veel bezoekers die op je website terechtkomen, leveren je uiteindelijk geen geld op. Het is daarom erg belangrijk dat je website veel bezoekers trekt.
 • Je moet een meerwaarde bieden. Als affiliate marketeer is het belangrijk om meerwaarde te bieden. Stel je bijvoorbeeld een review over Bitvavo op? Dan moet deze review uniek, onderscheidend en waardevol zijn.

Is het affiliate programma van Bitvavo een aanrader?

Ja, het affiliate programma van Bitvavo is wat ons betreft zeker een aanrader. Dit komt vooral doordat je bij dit programma van doorlopende commissies kunt profiteren. Ook is de service vanuit Bitvavo prima en kun je van veel promotiemateriaal gebruik maken.

Daarnaast is dit gewoonweg een hele interessante markt. De wereld van crypto staat nu nog in de kinderschoenen. Wie weet hoe groot deze markt over een paar jaar is? Als je dan met je website de beste rankings bij relevante zoekwoorden inneemt, kun je hier nóg meer geld mee verdienen.

Ook hebben wij opgemerkt dat het affiliate programma van Bitvavo vrij eenvoudig werkt. Dit is ook aan de transparantie vanuit de crypto exchange te danken. Probeer al met al het affiliate programma van Bitvavo gewoon eens uit. Je gaat hier nooit slechter van worden!

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *