Beste crypto exchanges & brokers

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Meer en meer mensen kiezen ervoor om te handelen in cryptocurrency. Een logische keuze, aangezien je met deze financiële producten veel geld kunt verdienen. Heel veel geld zelfs, zoals al meerdere handelaren hebben bewezen.

Als jij ook veel geld wilt verdienen, is het zaak om enkele goede keuzes te maken. Zo moet je bijvoorbeeld op de juiste momenten de juiste trades plaatsen. Dit klinkt makkelijker gezegd dan gedaan; de kans bestaat immers ook dat de koers juist omlaag zakt, nadat je de cryptocoins aangeschaft hebt.

Daarnaast moet je ook de goede keuzes maken met betrekking tot de exchange of broker. Door voor de juiste exchange/broker te kiezen, geniet je van meerdere voordelen. In dit artikel laten wij je daarom graag kennis maken met de beste crypto exchanges en de beste crypto brokers van dit moment. Hierbij geven we ook aan hoe je de beste exchange voor jezelf uit kunt kiezen. Daar hebben we enkele handige tips voor verzameld, waarmee je direct uit de voeten kunt.

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat is het verschil tussen een exchange en een broker?

Bestaat er een verschil tussen een exchange en een broker? Ja, dat is zeker het geval. Een exchange is eigenlijk een online handelsplaats waar je de cryptocoins kunt kopen, kunt verkopen en kunt bewaren. Deze online handelsplaats heeft de coins zelf ‘op voorraad’, waardoor je de coins rechtstreeks bij hen koopt.

Bij een broker is dat juist niet het geval. Bij de broker koop je de coins, maar de broker koopt deze zelf ook weer bij een exchange. Je kunt een broker eigenlijk zien als een tussenpartij. Een tussenpartij die jou wel van de juiste adviezen kan voorzien met betrekking tot het handelen in de juiste coins.

Kun je nou beter voor een exchange of beter voor een broker kiezen? Die keuze is aan jou. Wij raden persoonlijk vooral de exchanges aan. Puur omdat deze lagere kosten hanteren. Mocht je van een broker gebruik gaan maken, moet je immers voor hun diensten ook bepaalde kosten betalen. De totale kosten lopen daardoor bij een broker hoger op. Met het oog op het gemak, de veiligheid en de betrouwbaarheid scoort een exchange ook hoge punten. Je kunt dus met een gerust voor een cryptocurrency exchange kiezen. Eén van de vele.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

De opkomst van de cryptocurrency exchanges

Lange tijd waren er slechts enkele cryptocurrency exchanges. In de begintijden van de crypto waren dit zelfs uitsluitend Amerikaanse partijen. Onder meer Coinbase was destijds erg populair in ons land, maar bracht ook bepaalde nadelen met zich mee. Zo was het bijvoorbeeld lastig om geld te storten bij Coinbase.

Gelukkig is dat momenteel niet meer het geval. In de afgelopen jaren hebben namelijk veel cryptocurrency exchanges het levenslicht gezien. Sommige initiatieven zijn daarbij iets succesvoller geworden dan andere initiatieven. Feit is dat je daardoor hedendaags uit meerdere goede cryptocurrency exchanges kunt kiezen.

Wat is dan voor jou de beste cryptocurrency exchanges? Wij helpen je graag een handje om die vraag te beantwoorden. Dat doen we in eerste instantie door je met enkele goede exchanges kennis te laten maken. Verder vertellen we je ook graag van alles over het uitkiezen van de beste crypto exchanges. Waar moet je bijvoorbeeld op letten? En welke criteria kunnen een doorslaggevende rol spelen? Op onder meer die twee vragen ga je in dít artikel het antwoord vinden.

Welke cryptocurrency exchanges kunnen wij aanraden?

Ook wij houden ons al enige tijd bezig met het handelen in cryptocurrency. In de afgelopen jaren hebben we daardoor meerdere exchanges uit geprobeerd. Aan de hand van onze eigen bevindingen hebben we een lijstje met de beste exchanges samengesteld. Over deze exchanges vind je hieronder alle relevante informatie.

Bitvavo

Gaat jouw voorkeur uit naar een Nederlandse cryptocurrency exchange? En wil jij de kosten graag zo laag mogelijk houden? Dan doe je er verstandig aan om eens naar Bitvavo te kijken. Deze Nederlandse exchange is in de afgelopen jaren in ieder geval erg populair geworden.

Deze populariteit is onder meer aan de handelskosten te maken. Per trade betaal je slechts 0,25% aan handelskosten; in vergelijking met andere exchanges is dat echt heel laag te noemen. Door deze lage handelskosten is de kans alleen maar groter dat je op termijn een flink rendement gaat draaien.

Bijkomend voordeel: je kunt bij Bitvavo met iDeal betalen. Nadat je jouw betaling afgerond hebt, heb je direct de beschikking over dit geld in jouw Bitvavo account. Via de Nederlandstalige website kun je vervolgens direct de gewenste coins aanschaffen. Hierbij is het goed om te weten dat je uit meer dan 50 verschillende coins kunt kiezen.

Is Bitvavo daarmee een hele grote cryptocurrency exchange? Nee, qua aanbod niet. Bij sommige andere exchanges vind je bijvoorbeeld honderden soorten coins. Bitvavo heeft bewust gekozen voor een kleiner aanbod van coins. Juist vanwege dit kleinere aanbod is Bitvavo in staat om de lage handelskosten te hanteren.

Over de gebruiksvriendelijkheid van de website zijn wij erg te spreken. De website werkt snel, is overzichtelijk en is ook veilig. Als je jouw coins bij Bitvavo wilt bewaren, is dat ook goed te doen. Je kunt namelijk zelf meerdere veiligheidssystemen inschakelen; jouw coins zijn daarmee nóg beter beschermd.

Tot slot willen wij je wijzen op een tijdelijke bonus. Als je je nu bij Bitvavo aanmeldt, hoef je over de eerste 1000 euro helemaal geen handelskosten te betalen. Je kunt hierdoor eigenlijk een vliegende start maken. Een vliegende start die ten goede gaat komen van jouw (hoge) rendement. Je kunt in ieder geval met een gerust hart voor Bitvavo kiezen!

Binance

Over Bitvavo zijn wij dus behoorlijk te spreken. Dat is ook het geval bij Binance; in onze ogen is ook dit één van de beste cryptocurrency exchanges van dit moment. In eerste instantie zag Binance het levenslicht in China, maar het bedrijf heeft de overstap naar Malta gemaakt. Vanuit dat land wordt dit internationale platform gerund; klanten van over de gehele wereld maken hedendaags gebruik van deze exchange.

Bij Binance heb je de keus uit meerdere levelaccounts. Je kunt bijvoorbeeld voor Level 1 kiezen, waarvoor je jouw account niet hoeft te verifiëren. Dit gaat echter wel gepaard met een maximale opnamegrens van 2 Bitcoins. Indien je meer geld op wilt nemen, heb je hier een Level 2 account voor nodig. Voordat account is een verificatie wel verplicht.

Feit is dat je bij Binance uit ongekend veel coins kunt kiezen. Als je op de website op ‘Markets’ klikt, weet je niet wat je ziet. Het aanbod van coins is ongekend uitgebreid én divers. Je kunt bij deze cryptocurrency exchange in grote coins investeren, maar ook in allerlei kleine coins. Uiteraard zorgt Binance voor de gewenste zekerheid; je kunt met een gerust hart jouw coins kopen en stallen bij deze exchange.

Over de website, de app en de support zijn wij ook erg te spreken. We zijn al met al van mening dat Binance haar zaakjes prima op orde heeft. Als je op zoek naar de beste cryptocurrency exchange bent, kun je eigenlijk niet om Binance heen!

Coinbase

Een andere exchange die we al eerder genoemd hebben, is Coinbase. Dit was eigenlijk één van de eerste internationale cryptocurrency exchanges; het bedrijf wist hierdoor al snel een flinke voorsprong in te nemen. Door de jaren heen heeft Coinbase zich bovendien prima door weten te ontwikkelen.

Op dit moment is Coinbase nog steeds één van de grootste internationale cryptocurrency exchanges. Je kunt op een gemakkelijke manier de coins inkopen, bij Coinbase bewaren en ook weer verkopen. Ondertussen geniet je van veel gebruiksgemak, van een snelle website/app en van prima voorwaarden. De kosten bij Coinbase zijn niet super laag, maar zijn ook weer niet overdreven hoog. Eigenlijk hanteert Coinbase een prima prijzensysteem.

Overigens heb je bij Coinbase uit echt heel veel coins de keuze. Alle bekende coins vind je bij deze exchange terug, maar ook de minder bekende coins. Zelfs de kleinere Amerikaanse coins kun je via Coinbase aanschaffen. Het aanmaken van een account bij Coinbase is wat ons betreft zeker interessant.

Iets wat ook fijn is, is dat je bij Coinbase op meerdere manieren kunt betalen. Je kunt bijvoorbeeld met PayPal betalen, maar ook met jouw creditcard of met een bankoverschrijving. Juist doordat je zoveel mogelijkheden hebt, kun je altijd met een gerust hart voor jouw favoriete betaalmethode kiezen. Nadat je dat gedaan hebt, kun je via de website snel de gewenste cryptocoins kiezen. Aangezien het aanbod zo uitgebreid is, ga je wellicht wel last van keuzestress krijgen.

Door de jaren heen is Coinbase dus bijzonder populair gebleven. Dat is ook terug te zien in de hoeveelheid gebruikers; ruim 4 miljoen mensen maken (dagelijks) gebruik van Coinbase. Een indrukwekkend aantal en veelzeggend voor de kwaliteit van deze Amerikaanse cryptocurrency exchange.

Bitcoin Meester – beste cryptocurrency broker

Gaat jouw voorkeur meer uit naar een broker? Wil je daarom gebruik maken van de beste cryptocurrency broker? Dan kun je wellicht het beste voor Bitcoin Meester kiezen. In de afgelopen jaren is in ieder geval gebleken dat dit één van de betere brokers in ons land is.

Bovendien is Bitcoin Meester één van de bekendste namen. Dat is onder meer te danken aan de vele reclamespotjes; mogelijk heb je de reclame van Bitcoin Meester wel eens voorbij horen komen op de radio. Hoe dan ook; bij Bitcoin Meester kun je veilig en snel cryptocurrency kopen en verkopen. Je doet dit op een veilige, snelle en gemakkelijke manier.

Nadat je een account aangemaakt hebt, spreekt eigenlijk alles op zich. Zoals we eerder in dit artikel al stelden, moet je wel rekening houden met relatief hoge kosten. Daar staat wel ongekend veel gemak tegenover. Eigenlijk is het een stuk makkelijker om gebruik te maken van Bitcoin Meester dan van één van de hierboven genoemde beste cryptocurrency exchanges.

Wat is voor jou de beste cryptocurrency exchange?

Zo, je hebt kennis kunnen maken met de beste cryptocurrency exchanges van dit moment. Of beter gezegd: met de populairste exchanges. Wat voor jou de beste exchange is, is namelijk van meerdere factoren afhankelijk. Wij raden je daarom graag aan om jouw wensen op een rijtje te zetten.

Nadat je dat gedaan hebt, kun je een vergelijking tussen meerdere exchanges maken. Bij het maken van deze vergelijking zou je zeker op de volgende aspecten moeten letten:

  • Aanmaken van een account: hoe makkelijk/lastig is het om een account aan te maken? Welke gegevens moet je opgeven? En moet je je eventueel verifiëren?
  • Aanbod van coins: in welke coins wil je gaan investeren? Ook dat is een belangrijke vraag waar je goed naar moet kijken. Alle cryptocurrency exchanges bieden namelijk een eigen aanbod van coins aan. Er is hier zeker sprake van enige overlap, maar sommige coins vind je slechts bij enkele exchanges. Doe daar dus goed onderzoek naar.
  • Veiligheid: wil je in coins gaan investeren? Dan wil je dat dit uiteraard allemaal veilig plaatsvindt. Let daarom heel goed op de veiligheid van de verschillende cryptocurrency exchanges. 
  • Kosten: als je in cryptocurrency gaat handelen, wil je uiteraard een zo’n hoog mogelijk rendement behalen. Plaats daarvoor de juiste trades, maar houd ook de kosten zo laag mogelijk. Dat krijg je voor elkaar door voor één van de voordeligere cryptocurrency exchanges te kiezen.
  • Website en app: let tevens goed op de website en de app van de exchange. Werken de website en app goed en snel? Zijn de website en app veilig? En is de app bijvoorbeeld uitgebreid genoeg naar jouw mening? Ook dit zijn vragen waar je voor jezelf even goed naar moet kijken.
  • Betaalmogelijkheden: kun je bij een cryptocurrency exchange met iDeal betalen? Dat is niet altijd een zekerheidje. Check daarom goed wat de verschillende betaalmogelijkheden zijn. 
  • De support: de kans bestaat dat je na verloop van tijd hulp nodig hebt. In dat geval wil je op een goede klantenservice kunnen bouwen. Doe daarom vooraf goed onderzoek naar de support vanuit de cryptocurrency exchanges.
  • Beoordelingen van andere klanten: wil je direct de juiste keuze maken? Doe dan goed onderzoek naar de beoordelingen van andere klanten. Als al deze beoordelingen positief zijn, is dat een goed teken!

Ga dus aan de slag en registreer je bij één van de bovenstaande exchanges!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *