Affiliate marketing uitbesteden

Hoe jij met zo min mogelijk kunt doen, zoveel mogelijk kunt verdienen!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Heb jij enige tijd geleden een leven veranderende beslissing genomen? Heb jij ook jouw pijlen volledig gericht op affiliate marketing? Dan zijn wij ervan overtuigd dat je van deze beslissing nog géén spijt hebt gehad. Affiliate marketing is niet voor niets op dit moment één van de meeste populaire en lucratieve verdienmodellen.

Is het zo dat jij op dit moment al een leuk bedrag maandelijks weet te verdienen met affiliate marketing? Wil je dit bedrag echter verder en verder op laten lopen? Dan is het zaak om met jouw online business de volgende stappen te gaan zetten. 

In de wereld van affiliate marketing is het daarbij interessant om meer en meer websites te starten. Des te meer winstgevende websites je hebt, des te hoger jouw totale verdiensten oplopen. Maar, hoe kun je nou meer en meer websites gaan starten? Dit vergt niet alleen een bepaalde investering op het gebied van geld, maar óók zeker op het gebied van tijd.

Mede daarom is het interessant om affiliate marketing uit te besteden. Verschillende onderdelen van affiliate marketing kun je aan professionals uitbesteden, waardoor je veel processen meer of meer kunt gaan automatiseren. Bovendien wordt veel werk uit jouw handen genomen, waardoor jij jouw pijlen kunt richten op andere zaken binnen jouw bedrijfsvoering.

Hoe je het beste affiliate marketing uit kunt besteden? Waar je rekening mee moet houden? En wat de voordelen zijn van het uitbesteden van affiliate marketing? Op die vragen geven wij in dit artikel graag een passend antwoord. Een antwoord waarmee je direct uit de voeten kunt, zodat je mogelijk vandaag nog kunt starten met het uitbesteden van affiliate marketing.

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat is affiliate marketing uitbesteden precies?

Als je één of meerdere affiliate websites hebt, ben je een drukbezet persoon. Je wilt immers continu jouw website optimaliseren je wilt continu nieuwe content op jouw website plaatsen en je wilt continu het aanbod op jouw websites uitbreiden. Zonder dat je wellicht doorhebt, kun je eigenlijk 24 uur per dag aan jouw affiliate website besteden. 

Wil je echter juist mínder tijd aan jouw affiliate websites gaan besteden? Wil je echter wel verzekerd blijven van de gewenste inkomsten? Dan is het mogelijk om affiliate marketing volledig uit te besteden, waarbij je dus een beroep gaat doen op de dienstverlening van specialisten.

Je besteedt simpelweg werk uit, waardoor je zelf een stuk minder hoeft te doen. Bovendien huur je hier specialisten voor in, waardoor je op deze manier zelfs nóg betere prestaties kunt gaan behalen. Het uitbesteden van affiliate marketing is dus niks meer dan het inhuren van professionals, zodat jij minder tijd aan jouw affiliate websites hoeft te besteden.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Waarom is het interessant om affiliate marketing uit te besteden?

Heb je op dit moment één of meerdere succesvolle affiliate websites? Dan weet je ongetwijfeld dat je hier een hoop input voor hebt moeten leveren, dat je een hoop geduld op hebt moeten brengen en dat je veel doorzettingsvermogen moet hebben getoond. Op het moment dat jouw websites winstgevend zijn, is het interessant om naar de vervolgstappen te kijken.

Eén van de vervolgstappen is dus om affiliate marketing uit te gaan besteden. Uit eigen ervaring weten wij dat dit onwijs interessant is, aangezien je hiermee van de nodige voordelen kunt profiteren.

Eén van de voordelen is terug te vinden in de tijdsbesparing. Indien jij goede professionals op de juiste manier aan weet te sturen, hoef je zelf een stuk minder tijd aan jouw affiliate websites te besteden. Ondertussen weet je wel nog voldoende geld met jouw websites te verdienen, waardoor je eigenlijk een passief inkomen op weet te bouwen.

Daarbij is het ook heel goed mogelijk dat de professionals jouw affiliate websites alleen maar beter maken. Zij hebben immers alle benodigde kennis op het betreffende vakgebied, waardoor jouw website al snel naar een nóg hoger niveau getild gaat worden. Dit merk je niet alleen terug in bijvoorbeeld de bezoekersaantallen, maar ook zeker in de totale verdiensten. Door affiliate marketing uit te besteden, kun je dus jouw inkomsten zelfs gaan verhogen!

Ondertussen geniet je ook nog van onwijs veel gemak. Je weet simpelweg dat het werk in goede handen is, waardoor je zelf leuke dingen kunt gaan doen. Ook kun je de bespaarde tijd aan andere verdienmodellen besteden of kun je bijvoorbeeld andere ideeën uit gaan werken. Onder aan de streep heb je ook met een stuk minder stress of zorgen te maken. Je zit niet continu in jouw hoofd nog met dingen die je zélf moet doen. Nee, je huurt de professionals juist in om al die zaken voor jou uit handen te nemen.

Om bovengenoemde redenen is het dus zeer interessant om affiliate marketing uit te besteden. Is dit dan ook iets waar veel succesvolle affiliate ondernemers voor kiezen? Ja, dat is eigenlijk wel het geval. Als je als affiliate ondernemer écht de volgende stappen wilt maken, is het aan te raden om affiliate marketing uit te gaan besteden. Juist hierdoor weet je jouw business op te schalen; het is dan ook logisch dat nagenoeg alle succesvolle affiliate ondernemers hiervoor gekozen hebben!

Welke werkzaamheden kun je uitbesteden?

Om succesvol met affiliate marketing te kunnen zijn, moet je de nodige werkzaamheden verrichten. Je moet een goed idee hebben, je moet vervolgens een zoekwoordenonderzoek uitvoeren, je moet affiliate links gaan maken, je kunt de content schrijven en je moet de content plaatsen. Het leuke hiervan is dat je al deze werkzaamheden aan een ander uit kunt besteden, met uitzondering van het bedenken van een goed idee.

Heb jij nou op dit moment al meerdere succesvolle affiliate websites lopen? Dan is het in de basis niet eens meer noodzakelijk om met een goed idee op de proppen te komen. Nee, in dat geval kun je juist de bovengenoemde werkzaamheden uit gaan besteden, waardoor je van de nodige voordelen kunt gaan profiteren.

Hieronder vertellen wij je graag welke werkzaamheden je precies op welke manier uit kunt besteden. Daarbij geven wij je ook bij sommige werkzaamheden direct suggesties voor goede partijen; dat zijn partijen waar wij goede ervaring mee hebben én zeer goed over te spreken zijn!

Zoekwoordenonderzoek uitbesteden

Een goed zoekwoordenonderzoek richt zich op zowel de long tail- als op de short tail- zoekwoorden. Op basis van deze zoekwoorden kun je vervolgens de content (laten) schrijven, waardoor je uiteindelijk hoge rankings in Google weet te verkrijgen.

Het uitvoeren van dit zoekwoordenonderzoek hoef je echter niet zelf te doen. Nee, je kunt hier bijvoorbeeld een content specialist voor inhuren; deze specialist gaat voor jou aan de slag om voor al jouw websites de zoekwoordenonderzoek uit te voeren. 

Door juist dit uit te besteden, weet je vrij veel tijd te besparen. Het uitvoeren van een goed zoekwoordenonderzoek neemt simpelweg veel tijd in beslag. De tijd die je dankzij deze specialist weet te besparen, kun je vervolgens weer aan leukere/andere dingen besteden.

Bijkomend voordeel: het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek is herhalend werk. Als je hier eenmaal een goede workflow voor gevonden hebt, heb je hier echt geen omkijken meer naar. Uiteraard is het wél noodzakelijk dat je hier een goede online specialist voor vindt; mogelijk kun je in jouw netwerk een geschikt persoon vinden en anders kun je altijd nog gebruik maken van de kracht van Google!

Schrijven van content uitbesteden

Op basis van het zoekwoordenonderzoek kun je vervolgens de content gaan schrijven. Om écht goede content te schrijven, heb je twee dingen nodig:

  • Een vlotte schrijfstijl
  • Heel veel tijd

Beschik je niet over beide voorwaarden? Of wil je simpelweg niet veel tijd besteden aan het schrijven van content? Dan is het interessant om hier een tekstschrijver of content bureau voor in te schakelen. Dergelijke partijen zijn in staat om waardevolle content te schrijven waar zowel bezoekers als Google iets aan heeft. Mét deze content kun je dan ook de gewenste rankings binnen de zoekmachine(s) verkrijgen!

Wil je graag een goede tekstschrijver inhuren? Wij hebben persoonlijk goede ervaringen met Writgo. Dit is een content bureau met een klein team, waardoor je van een vaste aanspreekpartner verzekerd bent. Bovendien heeft dit team bewezen dat zij kwalitatieve en aansprekende content schrijven. Content waar je écht iets aan hebt.

Bijkomend voordeel: Writgo heeft zich gespecialiseerd in het schrijven van teksten voor affiliate websites. In onze ogen zijn zij dan ook de aangewezen partij voor het schrijven van de content voor op jouw affiliate website!

Content laten plaatsen + affiliate links aanmaken

Heb je de hoogwaardige content door een geschikte tekstschrijver laten schrijven? Dan is het uiteraard zaak dat de betreffende content online gaat komen. Het online zetten van affiliate content kent de nodige haken en ogen:

  • Je moet de tekst online zetten en in het gewenste formaat opmaken
  • Je moet affiliate links aanmaken, inclusief juiste sub-id etc.
  • Je moet de affiliate links op de juiste manier in jouw content plaatsen

Voor het plaatsen van de content moet je dus al snel de nodige tijd vrijmaken. Gelukkig kun je ook dit uitbesteden aan een professionele partij; je kunt hier bijvoorbeeld een virtual assistent voor inhuren. Ook zijn er verschillende bedrijven in ons land die zich op dit vakgebied gespecialiseerd hebben. Zij plaatsen snel, vakkundig én correct alle content op jouw website.

Let wel op: als je jouw affiliate links door een externe partij aan wilt laten maken, moet je deze partij toegang geven tot jouw affiliate accounts. Doe dit daarom alleen als je deze partij volledig vertrouwt. 

Met welke kosten kun je rekening houden?

Voor niet gaat de zon op. Dit gezegde houdt in dat alles in het leven geld dan wel moeite kost. Als je affiliate marketing uit gaat besteden, weet je een hoop moeite te besparen. Je moet echter wel rekening houden met een investering, maar met wat voor investering dan precies?

Dat is echt van meerdere factoren afhankelijk. Zo is de werkhoeveelheid van belang, is de prijsstelling van de inhurende partij van belang en zijn jouw eigen voorkeuren ook nog van belang. Ga je bijvoorbeeld alle bovengenoemde werkzaamheden uitbesteden? Of wil je zelf graag de content blijven plaatsen? De keus is aan jou.

Wij willen je wel graag één ding op het hart drukken: deze uitgaven kun je zien als een investering in plaats van als kosten. Door de juiste mensen in te schakelen, kun je namelijk nóg meer geld gaan verdienen met jouw affiliate marketing. Onder aan de streep weet je dus méér geld over te houden, terwijl je zelf een stuk minder werk hoeft te verrichten. Hoe ideaal is dat?

Slotwoord

Het uitbesteden van affiliate marketing is absoluut interessant. Zéker als je meerdere affiliate websites hebt en je jouw online business nog verder uit wilt breiden. Ga direct op zoek naar geschikte partijen, creëer goede workflows en laat daarmee veel werk uit jouw handen nemen.

Je gaat hier absoluut geen spijt van krijgen!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

2 reacties op “Affiliate marketing uitbesteden

    1. Dat is al een lange tijd geleden. Ik begon op mijn 18e met affiliate marketing, en ben nu (op moment van schrijven, 30).
      Kijk voor jezelf wat je per maand nodig hebt, en als je daar boven zit, heb je al genoeg om van te leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *