5 Manieren om met Affiliate marketing te beginnen

Hoe jij vandaag affiliate marketing kunt inzetten om een passief inkomen op te bouwen

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Affiliate marketing is het meest ideale verdienmodel wat er is. Je kunt er eenvoudig mee beginnen, hebt geen grote investering nodig, en je hoeft er vrij weinig voor te doen.

Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen met affiliate marketing willen beginnen. Het is niet alleen super goedkoop om te beginnen, je kunt ook nog eens oneindig opschalen als het goed gaat.

Waar je met ecommerce en dropshipping veel inkoop moet doen, en soms moeite kunt hebben om op te schalen (omdat je moet wachten op een nieuwe levering), zo heb je deze problemen met affiliate marketing niet.

Ook met affiliate marketing beginnen? In dit artikel deel ik een aantal zeer goede manieren waarop jij met affiliate marketing van start kunt gaan!

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

5 Voorbeelden hoe affiliate marketing wordt toegepast

In de onderstaande video geef ik je direct 5 voorbeelden van hoe affiliate marketing wordt toegepast.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

#1: Bouw een grote authority (affiliate) website

Een methode waar ik zelf enorm fan van ben is het opzetten van een authority website. Ik geloof dat dit op de lange termijn de meest rendabele manier is en je hier op de lange termijn ook het meest aan gaat hebben én het meeste geld mee gaat verdienen.

Een authority (affiliate) website is een site die over een groot onderwerp gaat, denk bijvoorbeeld aan de niche ‘afvallen’ of ‘geld verdienen’. Je zou eventueel nog specifieker kunnen gaan, bijvoorbeeld ‘buikspieren kweken’, maar dit gaat al naar een niche website aan.

Je begint met een goede, korte, bondige domeinnaam die authoriteit uitstraal. Denk aan een domeinnaam als ‘fitplek.nl’ of iets in die richting. Vervolgens ga je bloggen en content maken over relevante zoektermen zodat je bezoekers gaat krijgen. In je content verwijs je dan naar relevante producten doormiddel van je affiliate links.

Dit is natuurlijk een wat korte en bondige uitleg, maar dit is wel waar het op neer komt en in de praktijk is het niet veel lastiger dan dat. Je hebt alleen veel geduld nodig. Op de lange termijn, lees een aantal jaren, zul je hier ongelofelijk veel geld mee kunnen verdienen. Daarnaast kun je zo’n site ook nog eens voor veel geld verkopen.

Een authority affiliate website kun je uitbreiden met bijvoorbeeld een forum, YouTube kanaal, Instagram account en uiteindelijk zelfs een redactie die content voor je gaat maken!

#2: Bouw een (hele specifieke) niche website

Een niche website is eigenlijk hetzelfde als een grote authority website, maar houdt het binnen één bepaalde niche.

Waar je met een grote authority website je richt op meerdere (grote) onderwerpen van het hoofdonderwerp, zo behandel je in een niche website met name hele specifieke onderwerpen.

Een voorbeeld hiervan is dat je een niche website begint over buikspieren kweken. Je richt je content dan met name hierop, en plaatst hier alleen content over. Je doelgroep is zo wel vele malen kleiner als dat je jezelf zou richten op de gehele afvallen/fitness/gezondheid-niche, maar je bezoekers zijn wel gerichter.

Hierdoor ga je makkelijker en sneller ranken in Google, en kun je eenvoudiger producten promoten omdat je bezoekers al zo specifiek zijn. Jouw website wordt dan de #1 website over ‘buikspieren kweken’. Het nadeel is dat je dus erg gebonden bent aan de niche, en niet echt veel meer bezoekers kunt krijgen omdat er maar een beperkt zoekvolume is.

#3: Start een review website!

Een hele simpele manier om met affiliate marketing te beginnen is door het opzetten van een review website.

Hierdoor ga je namelijk met name bezoekers krijgen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in het product, en dus al willen kopen. Je krijgt dus met name ‘kopers’ naar je website.

Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het opzetten van een website waarin je producten in een specifieke niche gaat recenseren. Denk aan thuis fitnessapparatuur. Op je site ga je dan zoveel mogelijk fitness spullen recenseren. Zo krijg je een steeds hogere ranking op de fitness artikelen en krijg je constant mensen naar je site die geïnteresseerd zijn om het product te kopen.

Ze kennen het product al, en hoeven alleen nog maar overgehaald worden om het product te kopen. Dat kunnen ze dan eenvoudig doen met jouw affiliate link.

In de bovenstaande video laat ik zien hoe je met een review site aan de slag kunt.

#4: Begin met Facebook advertenties

Een manier die vaak niet echt toegelicht word is om Facebook in te zetten om met affiliate marketing te beginnen. Het is redelijk simpel, en je bent niet afhankelijk van organische bezoekers via Google.

In grote lijnen werkt het als volgt:

  1. Je kiest een product om te promoten
  2. Maakt een relevante Facebook pagina aan
  3. Je maakt een advertentie aan, en richt je doelgroep in zodat alleen relevante mensen je advertentie zien
  4. Mensen klikken op je advertentie en worden doorgestuurd naar een speciale landingspagina – dit kan een opt-in zijn, of een doorklik pagina
  5. Vervolgens komen mensen met het uiteindelijke product en kunnen ze het product kopen, of hun gegevens invullen zodat je per lead betaald krijgt

Let op dat het veel testen is alvorens je een Facebook advertentie rendabel maakt. Het is in het begin vooral veel data verzamelen en kijken welke advertenties en doelgroepen er wel goed werken.

Wanneer je dit eenmaal weet, en je weet wat je uit kunt geven alvorens een commissie te scoren, is het natuurlijk maar een kwestie van opschalen.

#5: Start een YouTube kanaal

Wist je dat YouTube de tweede grootste zoekmachine ter wereld is? Na Google wordt YouTube namelijk super veel gebruikt.

Je kunt YouTube dan ook prima inzetten om met affiliate marketing aan de slag te gaan. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als methode #1 en #2 (een (niche) website opzetten), maar dan doe je het met video.

Je gaat dus allemaal relevante video’s over het onderwerp van je kanaal maken en in de omschrijving verwijs je naar je affiliate link.

Let op dat je daadwerkelijk waarde moet bieden. Hoe waardevoller jouw video’s zullen zijn, hoe meer views je gaat pakken, en ook hoe meer mensen je zullen gaan liken en gaan vertrouwen.

Doordat er nog minder concurrentie is op YouTube zul je makkelijker gaan scoren dan in Google.

Begin, blijf bezig en denk altijd lange termijn

Het belangrijkste van dit alles is dat je ergens mee gaat beginnen en jezelf hiermee bezig gaat houden.

Probeer elke dag een beetje te doen; door bezig te blijven groeit je project en hou je jezelf scherp.

Kijk eens wat iets in een jaar allemaal kan doen door elke dag iets te doen en content te maken. Affiliate marketing is een verdienmodel waar je redelijk wat geduld voor moet hebben, maar als het eenmaal draait, kan het echt heel passief voor je werken.

Waar ga jij mee aan de slag?

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *