WordPress bericht sticky maken, hoe doe je dat?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
het logo van WordPress

Gisteren zat ik te kijken hoe ik een WordPress bericht voor een tijdje aan de bovenkant vast kon ‘plakken’; een WordPress bericht sticky maken.

Gelukkig moest ik hier niet lang voor zoeken, want dit is erg makkelijk te doen en deze mogelijkheid zit al standaard in WordPress.

Toen ik gevonden had hoe ik dit moest doen, dacht ik dat het wel handig zou zijn om dit met jullie te delen, zodat ook jij heel eenvoudig een WordPress bericht sticky kan maken, zonder dat je daar een plugin voor moet installeren.

Waarom een WordPress bericht sticky maken?

De voornaamste reden om een bericht sticky te maken is omdat je het betreffende bericht in de ‘schijnwerpers’ wilt zetten. Als je een bericht sticky maakt, zal het bericht aan de bovenkant van jouw blog pagina (de pagina waar jouw blogartikelen staan) verschijnen.

De bezoeker zal dan dit bericht als eerste bericht zien, en de kans is daarom groot dat hij of zij op dit bericht zal klikken.

Heb je bijvoorbeeld een speciale aanbieding, een belangrijke mededeling of iets anders wat je graag in de schijnwerpers wilt zetten? Dan is een WordPress bericht sticky maken een goede manier om dat te doen ;).

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Hoe een WordPress bericht sticky maken?

Er zijn twee manieren om een WordPress bericht sticky te maken. In dit artikel zal ik beide manieren uitleggen.

  1. Een nieuw bericht sticky maken (bericht wat je aan het maken bent)
  2. Een bestaand bericht sticky maken

Als je een nieuw bericht aan het maken bent kun je er voor kiezen om dit bericht meteen sticky te maken. Dit kun je doen door aan de rechterkant (onder het kopje Publiceren) op ‘Bewerken’ te klikken (naast de optie ‘Zichtbaarheid’). Zoals je ziet verschijnt er nu de mogelijkheid om de optie ‘Op de voorpagina plakken (sticky)’ aan te vinken.

Een bestaand WordPress bericht sticky maken
Hierboven zie je de optie om een nieuw WordPress bericht sticky te maken.

Wanneer je dat doet zal het bericht sticky worden en aan de bovenkant van de blog pagina blijven.

Makkelijk toch ;)?

Als je een bestaand bericht sticky wilt maken kun je dat ook eenvoudig doen.

Door in het WordPress beheerdersgedeelte van jouw website te gaan en op ‘Alle berichten’ (aan de linkerkant) te klikken. Hier zie je alle berichten staan die je gemaakt hebben. Scroll vervolgens naar het bericht wat je sticky wilt maken en ga er met je muis overheen; klik niet op de titel van het bericht.

Als je met je muis over het bericht gaat zie je de knop ‘Snel bewerken’ verschijnen. Klik hier op.

Aan de rechterkant zie je nu de optie ‘Dit bericht sticky maken’. Als je dit aanvinkt en het bericht bijwerkt, is het bericht sticky gemaakt ;).

Een bestaand WordPress bericht sticky maken.
Hierboven zie je de mogelijkheid om een bestaand WordPress bericht sticky te maken.

Een WordPress bericht sticky maken is dus heel erg makkelijk en heel eenvoudig te maken.

Is het gelukt? of heb je nog vragen over dit onderwerp? Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *