Waarom je af moet stappen van die oersaaie ‘Welkomsttekst’ op je website

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Regelmatig kom ik op websites die op de homepage groot het woord “WELKOM!” of de zin “WELKOM OP ONZE WEBSITE!” hebben staan.

Dit is dan ook gelijk een mega grote afknapper, en zal er ongetwijfeld voor zorgen dat je website door veel bezoekers weer direct verlaten word.

Toch valt het me op hoeveel websites een Welkomst-tekst hebben. Dit is waarschijnlijk omdat ‘ze’ het op andere websites ook zien, en ‘ze’ denken dat dit de meest logische tekst is om de aandacht van de bezoekers te krijgen.

In dit artikel wil ik je graag meer vertellen waarom je nooit met ‘Welkom!’ moet beginnen op je website, en wat je daarvoor in de plaats kunt (en eigenlijk moet) doen.

Website killer

Laat ik direct beginnen met een voorbeeld om het te illustreren.

welkom op mijn website voorbeeld

Stel: je komt op deze website.

Wat denk je dan?

“Waar gaat dit over?”

Je ziet totaal niet waar deze website over gaat. Het enige wat je ziet is: Welkom op mijn website.

En zo’n website kan over van alles gaan.

Als je een website bezoekt, wil je daar iets uit halen. Je wilt er beter van worden. Je wilt kennis op doen, ge-entertaind worden. Je wilt niet welkom geheten op een website.

Het is de grootste website en conversie killer die er is.

Daarnaast is het natuurlijk logisch dat je welkom bent. Het is totaal onnodig om iemand welkom te heten op je website.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Pak direct de aandacht met een pakkende titel

Met een aantrekkelijke titel kun je veel beter je homepage beginnen, en ook direct de aandacht van je bezoekers vastpakken.

Een aantrekkelijke titel duidt op het ‘probleem’ wat de bezoekers hebben, of waar jouw website over gaat en wat jouw website oplost.

Ik leer mensen bijvoorbeeld geld verdienen op het internet – een goede titel om de homepage mee te beginnen zou zijn: “Leer geld verdienen op het internet – mijn 10K per maand methode onthuld!”.

Dit spreekt toch veel meer aan dan “Welkom op mijn website!”, of niet? 😉

Voorbeeld van Internet Succes Gids.nl
Voorbeeld homepage Internet Succes Gids.nl

Het zou direct duidelijk moeten zijn waar de website over gaat, en wat mensen op je website kunnen doen en vinden.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Ook voor SEO is een ‘welkomst-tekst’ slecht

Een algemene ‘Welkomst-tekst’ is niet alleen een website-killer, maar ook slecht voor de SEO van je website.

Voor Google zegt ‘Welkom op mijn website’ namelijk niks.

Daarnaast wil je ook niet gevonden worden in Google op ‘Welkom op mijn website’, maar op termen die relevant zijn voor jouw doelgroep.

Ook hierom is het veel beter om een relevante titel te gebruiken, en af te stappen van de ‘Welkom op mijn website’ tekst.

Zelf niet goed in het schrijven van goede webteksten?

Nu kan het zo zijn dat je zelf helemaal niet goed bent in het schrijven van een goede (homepage) tekst, en dat je al hoofdpijn krijgt van er alleen maar over na te denken.

Dat snap ik, en je bent echt niet de enige.

Je kunt er daarom verstandig aan doen om je teksten uit te besteden door vakmensen – tekstschrijvers die niets anders doen dan goede webteksten schrijven.

Andere dingen van je bedrijf besteed je vast ook uit: waarom zou je ook je webteksten niet uitbesteden als dit je veel meer kan opleveren?

Bij GVLF Tekstbureau kun je prima je teksten uitbesteden en dit tekstbureau heeft dan ook mijn aanbeveling.

Succes!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *