Website snelheid testen? Zo meet je hoe snel jouw website is!

website snelheid testen

Het is belangrijk om je website zo snel mogelijk te maken. Hoe sneller jouw website is, hoe beter dit namelijk is voor de SEO en conversie van je website.

Google houdt van snelle websites, en de gebruikers ook. Als een website er lang over doet om geladen te worden is de kans namelijk groot dat bezoekers de website snel zullen verlaten.

Dus: hoe meet je hoe snel jouw website laadt? Hoe snel is jouw website?

Op deze pagina zal ik je vertellen hoe je makkelijk en snel de snelheid van je website kunt meten.

Waarom is snelheid zo belangrijk?

Voordat ik vertel hoe je de snelheid van je website kunt meten, zal ik je eerst vertellen waarom snelheid zo’n belangrijk element is.

Zoals ik in de inleiding al aangaf, is de snelheid van je website belangrijk voor de SEO van je website; dus voor gratis zoekresultaten in de zoekmachines.

Google wil namelijk dat zoekers zo snel mogelijk antwoord op hun vragen hebben.

Als een website dan traag reageert, hebben bezoekers niet zo snel antwoord op hun vraag. Snelle sites zullen dan ook – vaak – hoger in Google ranken.

Een andere reden waarom de snelheid van je website zo belangrijk is, is voor de gebruikers zelf. Niemand houdt van een trage site.

Zeker in de tijd waarin we momenteel leven – iedereen wil alles zo snel mogelijk – is het belangrijk dat gebruikers zo snel mogelijk door en op je site kunnen navigeren. Dit zal de conversies op je site ook ten goede komen.

Hoe test je de website snelheid?

Eén van de voor de hand liggende redenen zou natuurlijk zijn om zelf met een stopwatch te meten hoe snel je website is, maar dat is natuurlijk niet hoe het hoort.

Sowieso zou jij andere resultaten krijgen – omdat je de site al hebt bezoekt – dan iemand die je site nog niet hebt bezocht.

Gelukkig zijn er verschillende tools waarmee je de snelheid van je website kunt meten. Hieronder zal ik er enkele noemen.

Zodra je het webadres van je website invult, zal de snelheid in beeld komen. Ook zie je op welke punten de snelheid van je site verbetert kan worden.

Hoe snelheid van je site verbeteren?

Eerlijk is eerlijk: ik besteed dit altijd uit.

Simpelweg omdat ik er zelf heel weinig verstand van heb, en er genoeg mensen zijn die dit veel beter en met veel meer kunde kunnen doen, dan ik.

Heb je zelf weinig verstand van dingen als een .htaccess (zegt dit woord je überhaupt niks?), dan raad ik aan om dit uit te besteden. Voor pakweg 100,- euro ben je klaar, en weet je zeker dat je website op een juiste manier snel(ler) wordt gemaakt.

Op sites als SiteDeals.nl en Freelancer.com vind je genoeg mensen die jouw website sneller kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *