Wat is een altcoin? Beter een altcoin kopen dan een Bitcoin!?

Een altcoin is een digitale cryptomunt, behalve de Bitcoin. Eigenlijk is een altcoin dus een alternatieve digitale munt.

Zo’n tien jaar geleden begon het allemaal met de ontwikkeling van de Bitcoin – de eerste cryptomunt.. Satoshi Nakamoto ontwikkelde de Bitcoin, en het verhaal is je vast wel bekend. De waarde van de Bitcoin is de laatste jaren enorm gestegen, en tal van mensen zijn er miljonair of zelfs miljardair van geworden.

Echter zijn er tegenwoordig duizenden andere munten die naast de Bitcoin bestaan. Dit zijn dus de zogenaamde altcoins.

De bekendste altcoins zijn momenteel Ethereum, Ripple, Monero. Ook in Nederland hebben we onze eigen altcoin, namelijk de Gulden.

Gaan altcoins de Bitcoin verslaan?

Regelmatig krijg ik vragen van mensen die zich afvragen of altcoins de Bitcoin gaan verslaan.

Ik kan niet in de toekomst kijken, dus ik weet het ook niet. Echter zijn er zeker wel altcoins tussen die beter in elkaar zitten dan de Bitcoin. De Bitcoin is in korte tijd enorm hard gegroeid, waardoor het netwerk de drukte soms niet meer aan kan, en de techniek ook wat achterwege blijft.

Sommigen zien de Bitcoin als Cryptomunt 1.0, en sommige altcoins als Crypto 2.0, of zelfs 3.0.

Pas op voor shitcoins

Omdat iedereen zijn eigen altcoin kan maken, zitten er ook altcoins tussen die simpelweg ‘shit’ zijn. Deze coins zijn maar met één doel gemaakt en dat is om veel geld op te zamelen voor de ontwikkelaar, en daarna in elkaar te storten.

Pas hier goed mee op. Doe altijd onderzoek voordat je een coin gaat kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *