Waarom je nog niet te laat bent om te investeren in cryptocurrency als Bitcoin

bitcoin logo

Veel mensen die lezen over cryptocurrency (en dus Bitcoin) vragen zich af of het nog niet te laat is om te investeren in deze digitale munten, en of de piek dus al is geweest.

Een goede vraag, want cryptocurrency (en dus ook de Bitcoin) zijn in de afgelopen jaren enorm gestegen en staan op ongekende hoogtes. Op moment van schrijven staat de Bitcoin zelfs rond de 7000 dollar. Vorig jaar was één Bitcoin nog ‘maar’ 700 dollar waard.

Dat is dus een stijging van 1000% – in één jaar.

En daarbij komen we eigenlijk direct op de kern van het verhaal, want toen de Bitcoin rond de 700 dollar waard was, dachten veel mensen ook al dat de munt niet meer veel hoger zou gaan.

Cryptocurrency komen nog maar net kijken

Als we even naar het totale volume van cryptocurrency en de waarde er van kijken, dan zien we dat deze relatief gezien nog maar erg klein zijn.

De totale marktwaarde van de Bitcoin is nu namelijk nog ‘maar’ 41 miljard dollar. Dat van goud 8.2 triljard.

Hieronder een afbeelding om het even in perspectief te krijgen.

marktwaarde bitcoin en crypto

Zoals je ziet is de Bitcoin eigenlijk nog maar heel klein.

De cryptomunten staan dus nog maar aan het begin, en er is nog genoeg ruimte om te groeien.

Begin 2017 gekocht

Toen ik begin 2017 ook (eindelijk) de stap maakte om Bitcoin en andere cryptomunten te kopen, verklaarden mijn vrienden me voor gek. De Bitcoin zou namelijk al op een hoogtepunt staan, en niet meer stijgen.

Zoals aan het begin van dit artikel gezegd is de waarde nog 1000% gestegen, en staat de Bitcoin nu op 7000 dollar. Ik had gekocht toen ie op 700 dollar stond.

Natuurlijk kon het ook de andere kant op gaan, en kon ik ook flink geld verliezen, maar dat weet je nooit. Het kan altijd twee kanten op gaan.

Het is verstandig om alleen te kopen met geld wat je kunt missen.

Ik zie het zo: ook al gaat de waarde van de Bitcoin naar de 0,- dollar, dan is dat enorm jammer, maar dan nog heb ik genoeg geld. Veel mensen stoppen hun laatste geld in aandelen of cryptomunten, en dat is dus niet slim.

Bitcoins zijn beperkt

Het hele idee achter de Bitcoin is dat er ‘maar’ een beperkt aantal gemaakt kunnen worden, namelijk zo’n 21 miljoen.

Naar verwachting wordt de laatste Bitcoin ergens in het jaartal 2100 gemaakt. Dit betekent dus dat er een beperkt aantal aan Bitcoins zijn, en dat de waarde hierdoor enorm kan stijgen.

Kijk maar naar horloges waarvan er maar een beperkt aantal zijn gemaakt – die zijn ook duurder dan horloges waarvan er miljoenen van zijn gemaakt.

Doordat er maar een beperkt aantal Bitcoins zijn, zal de waarde ook telkens hoger worden als meer mensen de Bitcoin willen hebben. Hierdoor stijgt de waarde dus.

Wat er nu gebeurd, is nog nooit gebeurd

Niemand kan dan ook met zekerheid zeggen wat er met de waarde van cryptomunten gaat gebeurd.

Dit komt simpelweg omdat wat er nu gebeurd, eigenlijk nog nooit eerder is gebeurd – of niet in deze eeuw(en).

Er is een nieuw betaalmiddel ontstaan, met een heel ecosysteem en hele (nieuwe) techniek er achter. Wat de waarde daarvan is weet niemand.

Er zijn mensen die denken dat de waarde van de Bitcoin naar de 1 miljoen dollar zal gaan, maar er zijn ook mensen die denken dat de waarde zal zakken tot 0,- dollar.

Niemand die het weet, maar wie niet waagt, wie niet wint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *